05/02/2007

3 maal is scheepsrecht

In ht Nieuwsblad van vorige week vrijdag las ik een, voor mij, verrassend bericht:

"Stefan Van den Broeck gaat in de komende Marathon van Rotterdam zijn marathondebuut maken."

Op zich geen wereldschokkend nieuws ... het gat in de ozonlaag is er niet van vergroot, de panda is nog steeds met uitsterven bedreigd en de Duitsers marcheren nog steeds in groep, maar toch deed het fronsen mijner wenkbrauwen me eventjes meer op Jack Nicholson lijken dan op een normale dag het geval zou zijn.

Waarom?

Wel, toen ik 2 jaar geleden in Rotterdam mijn marathondebuut maakte, werden er in de marathonexpo door sponsor Adidas enkele seminars en atletenvoorstellingen georganiseerd. Naar één van die voorstellingen ben ik gaan kijken, omdat hier, naast nog enkele illustere bekende atleten, Luc Krotwaar en diezelfde Stefan Van den Broeck aan het woord werden gelaten. Nadien was er nog ruimte om even met de atleten te praten.
Uiteraard verdrongen, verwriemelden, ja, vertrappelden de aanwezige Nederlanders zich om zo dicht mogelijk bij de linkerpink van Luc Krotwaar te kunnen komen (die één dag later in de wedstrijd zou opgeven, als ik het mij goed herinner rond kilometer 30 ... verbeter me als ik foout ben), dus daar ging ik me niet in mengen. Ik vond het echter tof dat ik helemaal alleen naar Stefan kon stappen om enkele vraagjes ivm trainingsomvang en planning kon stellen. Deze sportieve VDB (PR van 29'21"66 op de 10k!!) is immers géén voltijdse atleet, en moet zijn training dus ook indelen in functie van zijn broodnodige dagtaak. Komt er nog bij dat hij een Duffelaar is, dus een regelrechte gouwgenoot van ondergetekende, en dat praat altijd wat makkelijker natuurlijk.
Toen ik hem naar een pronostiekje vroeg voor zijn 'marathondebuut', vertelde hij me dat hij hoopte om rond de 2u17 uit te komen, maar hij voegde er meteen samenzweerderig aan toe dat het eigenlijk niet zijn marathondebuut betrof, want enkele maanden eerder had hij al de Marathon van Brussel gelopen. Die wedstrijd werd echter, mede vanwege het rotslechte weer, een teleurstelling voor sympathieke Stefan.

Trouwens, in Rotterdam 2005 werd Stefan knap 26ste in 2u22'59" (heb 't opgezocht meteen na het lezen van het artikel in Het Nieuwsblad).

Enfin, ik wens Stefan bij deze alle geluk en voorspoed bij zijn 3dfe marathondebuut. In het artikel las ik dat hij hoopte op 2u17', over een déjà-entendu gesproken!
3de Keer, goede keer!

VDB

Op de foto wordt VDB achternagezeten door nóg een notoir bekende marathonloper: Rik Ceulemans.

11:21 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

debuut Het is natuurlijk niet verboden van te blijven debuteren. Zo debuteer je misschien uiteindelijk eens in 2u03'... Of misschien weten de gazetten het ook niet altijd zo goed... Of Misschien moeten ze nu onze Geert een jobke geven op de sportredactie van 't Nieuwsblad...
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 05/02/2007

Elementary Sherlock Geert, dat heb je prima uitgevogeld! Heb ik je overigens al verteld dat ik over 76 dagen debuteer in de marathon van Antwerpen?

Gepost door: Sven | 05/02/2007

lachen met geert, deel 3 3de marathondebuut.... hahaha....
grappig hoor geert ( niet ironisch bedoeld hoor...gewoon écht grappig )

Gepost door: kj | 05/02/2007

rotterdam wat te denken van het onbekende Talent uit België? Ik verwacht dat ene Geert het asfalt laat smelten in Rotterdam!

Gepost door: Ronald | 05/02/2007

debuut ik loop ook de eerste keer mee in Rotterdam, voor mij dus ook een marathondebuut! Woohoo!! ;-)

Gepost door: Ruthje | 05/02/2007

Misschien is het voor het nieuwsblad wel komkommertijd en schrijven ze zo maar wat, zoals ik nu ;-)

Gepost door: Marc | 05/02/2007

Punk Jaja, Rikske punk, die gaat zijn pijlen nu ook voltijds op de marathon richten. Ik ben benieuwd of ze het record van Rousseau nog ooit gaan aanvallen.....?

Gepost door: johan | 05/02/2007

reactie En wat gaat Geertje doen in Rotterdam?

Gepost door: koen | 05/02/2007

Vlaamse taal Verstonden die hollanders iets van onze mooie vlaamse taal ?

Gepost door: Byrntie | 05/02/2007

te laat misschien hebben ze het bericht 2 jaar te laat geplaatst? Ik bedoel, als zelfs de te verwachten tijd hetzelfde is als 2 jaar geleden......dan boek je niet echt vooruitgang!

Gepost door: Patricia | 06/02/2007

Illuster? Luc Krotwaar? Die liep vorige week ook 'even' mee bij de Grote Bosloop! Tijdens mijn ronde 2 kwam hij me voorbij voor zijn ronde 4 in vlammend oranje broekje....Hij kreeg een leuk potje bloembollen als eerste prijs! Ik gun het hem hoor!

Gepost door: Petra | 06/02/2007

Grappig Grappige hanenkam heeft die Rik Ceulemans.

Gepost door: Lodewijk | 06/02/2007

De commentaren zijn gesloten.