02/02/2007

Kyoto

licht uitEr was gisteren heel wat te doen rond de 5 lichtloze minuten, maar uiteindelijk werd het één grote slag in het water. Uiteindelijk was dit in mijn ogen dan ook niet de juiste actie om te voeren, maar dat is een discussie die op de blog van Ecologie-Geert dient gevoerd te worden, en aangezien die blog niet bestaat ... tja ...

Nu, pas op hé ... denk niet dat ik me de problematiek niet aantrek, integendeel: mensen die me kennen kunnen bevestigen dat ik groener dan de Groenen ben (wat tegenwoordig niet moeilijk meer is, maar kom ...)!
Als de overheid nu eens begon om er voor te zorgen dat België vanuit de ruimte gezien niet meer op de kerstboom van Europa lijkt en de lichten langs de autowegen dooft, 't zou direct al een heel verschil geven. Dan hebben ze tegen het middaguur al Kyoto achter de rug en kunnen ze in de namiddag gaan spelen.

En rijden in het donker is helemaal niet zo erg als het lijkt: al wie al in Duitsland over de autostrade heeft gevlogen kan dit bevestigen!
Over donkere wegen gesproken: gisteren hing er over de oevers van de Leuvense vaart een mooi mistgordijn, dat ervoor zorgde dat mijn traditioneel donkere avondloop zo mogelijk nog in een dieper duister verpakt werd.
Geen nood, de backlight van mijn Garmin was er helemaal klaar voor, en de geplande 10k tegen 4'29" per kilometer werden perfect geregistreerd. En het ging vrij vlot ... 4 van de 10 kilometer werden perfect op 't gemiddelde gelopen, de andere weken slechts ver na de komma af. Zou dit dan mijn perfecte marathontempo zijn?

Antwoord binnen 72 dagen op de Coolsingel!

Rest mij jullie een overheerlijk weekend toe te wensen. Zij die een wedstrijd hebben gepland: alle succes en loop ze daar in de vernieling; zij die gids Julie gaan vergezellen: have fun en geniet van de mooie omgeving!

09:34 Gepost door Geert in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Marathontempo ? Geert zijt gij tevrede met dit marathontempo ?Ik dacht zo meer aan 4.25 min/km. Ik ga je nog niet kunnen volgen in hasselt - kievit.

Gepost door: mario | 02/02/2007

Amuseren Wij gaan ons morgen zo ONTZETTEND amuseren in 't Zonienwoud en gij moet dat allemaal missen. Zeg, da's nu al de tweede "ontmoeting" die in het water valt Geert.... ge hebt iets tegen mij zeker?

Gepost door: Julie | 02/02/2007

Geert ik treed je helemaal bij. Ziehier een artikel over de verlichting van onze Vlaamse autowegen.

Verlichting wegen kost Vlaamse overheid 10,9 miljoen euro per jaar
08/01/2007 | Bron(nen): Belga

De verlichting van autosnelwegen, gewestwegen en tunnels kost de Vlaamse overheid op jaarbasis 10,9 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van
Energie Kris Peeters. Peeters wijst hierbij op het feit dat er de afgelopen jaren heel wat energiebesparende maatregelen genomen werden.

De verlichting van autosnelwegen met inbegrip van de op- en afritten (totaal circa 750 km) kost jaarlijks 40 miljoen kWh aan energie wat overeenkomt met een prijskaartje van 3,5 miljoen euro. De 1.400 km aan gewestwegen die het Vlaams Gewest beheert vergt jaarlijks 50 miljoen kWh of 5,5 miljoen euro. Het jaarlijks energieverbruik van de belangrijkste tunnels (een 20-tal) bedraagt circa 20 miljoen kWh of een kost van 1,9 miljoen euro.

"Het verlichtingsniveau van de openbare verlichting langs de autosnelwegen en gewestwegen werd de voorbije jaren merkelijk verminderd. De actueel door het Vlaams Gewest toegepaste verlichtingsniveaus zijn in overeenstemming met de Europese norm uit 2003", aldus Peeters. Het energieverbruik wordt ook beperkt door zoveel mogelijk gebruik te maken van de meest recente technologieën. Of de verlichting tijdens de nacht continu blijft branden, hangt af van plaatselijke omstandigheden.

Gepost door: Jan | 02/02/2007

reactie Sorry Geert maar ik vind het juist erg prettige dat het bij jullie het hele jaar kerst is.

Gepost door: koen | 02/02/2007

marathontempo in welke tijd wil je die marathon klaren 3.09 of minder? ik hoop die muur van 3.00 te doorbreken zonder hulp van de man met de hamer

Gepost door: wim | 02/02/2007

Japan ik was even bang, toen ik je onderwerp zag, dat je nu weer in Japan zat... Konichiwa!!

en ook een fijn weekend

Gepost door: Ronald | 03/02/2007

De commentaren zijn gesloten.