20/01/2007

Nieuwe loopmaatjes

Vooraleer ik mijn nieuwe loomaatjes officieel aan de bloggemeenschap voorstel, zou ik eerst nog even een klein overzicht van mijn meetst recente trainingen willen geven.
Sinds de 10k van Mol heb ik deze week een dikke 57k getraind, en dit volledig volgens het nieuwe schema van Meister Mario.
Het nieuwe schema voldoet in mijn wens om wat meer weerstand op te bouwen; voor details verwijs ik met veel plezier naar de blog van The Marathon Man himself, want wat hij daar in detail zowat dagelijks beschrijft komt dus voor 100% overeen met wat ik dagelijks op mijn bord krijg.
Wél probeer ik zoveel mogelijk om 2 trainingen per dag in te lassen, waar de ochtend (of middag-)training bestaat uit een loslopen van een beperkt aantal km, en de avondtraining dan vooral op weerstand is gebaseerd.
Trouwens, die ochtendtrainingen zorgen some wel voor een leuke verrassing ... zo zag ik deze morgen Ruthje zich tijdens haar heuveltraining netjes in het zweet werken. Mario, om u gerust te stellen: ja, ze doet 't goed, en ja, ze kon er nog mee lachen :-)

Het is misschien vroeg om na 1 week al conclusies te trekken, maar toch voel ik dat de trainingen hun effect niet missen ... zo ben ik nu pas terug thuis van mijn 2de training van de dag (een heuveltraining), en daar waar ik vroeger (lees: tot vorige week) tot anderhalve minuut moest stappen om de hartslag tussen de 100 - 110 te krijgen, had ik nu dit effect al na een 40-tal seconden tijdens m'n eerste reps. Na 50 seconden was de hartslag al gedaald tot 90bpm, en ik was nog niet terug aan het begin van m'n heuvel. Ik heb de resterende rustpauzes dan maar 100 teruggejogd, en de hartslag daalde telkens netjes onder de 110!

Rotterdam ... here we come!

untitledEn dan nu ... m'n nieuwe loopmakkers ...

niks nieuws onder de zon, ik koos terug voor de Saucony Triumph 3 (de 4 is er ook al maar is bijlange zo goed niet als de 3), zij het in een andere kleur. (de vorige waren blauw, deze zijn groenig geel)

17:57 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

blauw blauw staat u beter. :-)

Gepost door: etienne | 20/01/2007

GPS Zijn het schoentjes met ingebouwde GPS-functie? 't Is maar een vraag hoor.... :-)

Gepost door: Julie | 20/01/2007

mooie schoenen Als ge evengoed presteert op de marathon dan uw schoenen eruit zien, zal ik je niet kunne blijven volgen . ( daarom heb ik ook nieuwe gekocht)

Gepost door: mario | 21/01/2007

Als ge zo blijft voortdoen zal de master himself extra trainingen moeten aanvangen om je bij te benen !

Gepost door: jogginggirl | 21/01/2007

Roggbiv - de kleurtjes van de regenboog Zolang je zelf niet geel en groen gaat uitslaan, is 't wel goed. Hoewel, in Rotterdam zien ze liever oranje, denk ik.
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 21/01/2007

No. 4 ook al op de markt....dan vlug nog een par van no. 3 gekocht. Over een half jaar zijn ze niet meer te krijgen.

Gepost door: Hans | 21/01/2007

Saucony Als het maar Saucony's zijn, niet meer of niet minder ! ;-)

Gepost door: johan | 21/01/2007

Rotterdam Geert, als je zo doorgaat zal ik in Rotterdam enkel uw hielen maar te zien krijgen.

Gepost door: kj | 22/01/2007

reactie Geert ik geef het op.
Hier kan ik niet meer aan tippen.

Gepost door: koen | 22/01/2007

De commentaren zijn gesloten.