15/01/2007

Mol

Voor de personen die de afgelopen weken op verlof waren in een melkwegstelsel zonder internetverbinding of voor diegenen die pertinent weigeren om degelijke, Vlaamse blogs te lezen heb ik bij deze een primeur: gisteren hebben heel wat lopende bloggers 's morgens in de vroegte de deur achter zich dichtgetrokken met als excuus dat ze in Mol aan de start van respectievelijk een 5 of een 10km jogging verwacht werden.
Zo deed ook ééne Marathon Geert om half 9, en een uurtje rijden later was ik in het prachtige domein van het Zilvermeer in Mol.

Zonder twijfelen het juiste gebouw gevonden en het crème van de Vlaamse blogloopwereld stond er al druk te palaveren over wat ze zoal allemaal gelezen hebben op pagina 82 van de Runners World, hoe ze denken om binnen enkele maanden de Jungfrau te bedwingen (Johan, ik hoop écht dat we mogen starten!!) of op welke wijze hun PR op de 10k er die dag ging aan geloven.
Enfin, gesprekken die je zelden hoort tijdens de jaarlijkse kerstdiner van de Boerenbond, maar daarom niet minder interessant.
Ik ga hier geen opsomming maken van wie er allemaal was, want ik vergeet dan toch weer een naam of elfendertig, maar ik was zeker wel onder de indruk van de talrijke opkomst.

weblogloop MolOmdat ik op bij de lateren was om aan te komen en omdat ik ook altijd wat meer tijd in de kleedkamer nodig heb dan de gemiddelde treuzelaar, heb ik een eerste sprintje van de dag moeten plaatsen om toch nog diagonaal op de groepsfoto te kunnen verschijnen ... resultaat hiervan valt, voorlopig nog zonder censuur, te bekijken op Ruthjes blog, maar ik hou het bij de serene versie.

De wedstrijd zelf dan ... met een knal van een startschot (even dacht ik dat ik geraakt werd, maar aangezien ik geen verzwakking door overmatig bloedverlies voelde optreden zette ik dit al vlug uit mijn hoofd) werden we op gang geschoten, en wat voor een start. Ik had me strategisch opgesteld op de eerste rij, en kon zowat als eerste de eerste bocht ingaan.
Wablief?
Te snel zegt u?
Eueueuh ... ja ... te snel!
Na enkele honderden meters kwam Mario, de grote bezieler van deze weblogloop, al over me heen gelopen, en diens voorbeeld werd netjes gevolgd door SGEE-afgevaardigde Koen. Marc heb ik niet eens zien passeren, maar ik vermoed dat hij het was die die kleine wervelwind heeft veroorzaakt. Ergens in het begin van ronde 3 kwamen ook Patrick en Michael me met de glimlach voorbij gelopen.
Hier wil ik toch wel even stilstaan bij de bijzondere prestatie van Patrick, die samen met zijn teerbeminde AnneAlice (de andere 50% achter 'De lof der zotheid') daags voordien nog een halve marathon in Lier hebben afgewerkt en in Mol eigenlijk kwamen om de gezellige sfeer op te snuiven en iets te doen wat zijzelf 'uitlopen' noemen.
Even heb ik nog proberen aan te klampen, maar omdat ik voelde dat het toch niet ging lukken heb ik beide Adonissen maar hun weg naar succes onder hun beiden laten vervolgen.
In het begin van de 4de ronde (de 10k was niet minder dan de som van 4 rondjes van, jawel, elk 2.5 k lang) had ik het geluk dat een jongedame met ongelooflijk stabiele tred me voorbijstak, en haar heb ik wél tot aan het einde kunnen bijhouden, en uiteindelijk kon ik na 41'37" rondhossen een mooie medaille in ontvangst nemen.
Met die tijd ben ik matig tevreden, enerzijds wil dit zeggen dat ik nog héél ver verwijderd ban van de 40' die ik voor 2007 heb vooropgesteld, anderzijds is het wel meer dan 2'30" beter dan mijn vorige besttijd op de 10k, maar toen waren de omstandigheden wel niet vergelijkbaar. Laat ons zeggen dat ik nu een realistisch ijkpunt heb om mijn volgende 10k-races op te evalueren, want die 40', die moeten eraan dit jaar ... willen of niet!

Na de douche even nog naar de tombola, en daarna naar 'De Kleppende Klipper', waar een heerlijk koud en warm buffet de perfecte afsluiter voor een zonnige dag in Mol betekende. Ik had nog graag mee naar de 'échte' gaan kijken tijdens de Molse manche van de Lotto Crosscup, maar ik had aan Tania beloofd om op tijd thuis te zijn om de kids van de Chiro te gaan halen, en dus zal 't voor een ander keertje zijn.

Eén ding is duidelijk ... 'k heb weer een heleboel nieuwe blogjes te ontdekken die ik met gepaste interesse zal mogen volgen!

Gasten en gastinnen, bedankt om jullie gulle bijdrage in het onvergetelijk maken van deze dag, en Mario, nen ongelooflijke merci om de zware en ondankbare rol van organisator op de sterke schouders te willen nemen!
Een speciale vermelding ook nog voor Bob, die op zijn mountain bike gezeten de lopers in de juiste richting loodste (ik heb enven de 'ing' op zijn rug gezien, zou er vooraan dan 'ang' gestaan hebben, en zo ja, waar is dan de uitgang?) en de Dijleloper die ondanks zijn knieblessure (gelukkig kon hij me bevestigen dat die uiteindelijk meeviel en dat hij kortelings terug kilometers kan beginnen malen) er toch aan hield om onze groep te vervoegen!

08:42 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

Commentaren

Belofte Even een dure eed zweren : als er in de volgende weblogloop een 10km. op het programma staat, lopen we onder die 40'. Deal!

Gepost door: Sven | 15/01/2007

goeie tijd Ik zal een poging doen om er de volgende keer bij te zijn. En proficiat met uw prestatie, als ik dit jaar deze tijd benader zal ik dik tevreden zijn.

Gepost door: etienne | 15/01/2007

Mol Die "wervelwind".... Ik dacht dat Marc een scheetje moest laten, niet ?

Gepost door: kj | 15/01/2007

Gezellige boel Gezellige boel daar aan het Zilvermeer. Is er een keer een weblog, zowat in mijn achtertuin, ga ik met een Belgische bus naar Egmond ...... Wanneer is de volgende Belgische Blogloop?

Gepost door: M@urice | 15/01/2007

Correctie 'Uitlopen' (in de betekenis van het rustig aan doen, maar natuurlijk ook van niet op te geven) was het initiële plan. De locatie (Zilvermeer) was er goed voor, maar het tijdstip (wedstrijd) niet. Dat uitlopen en wedstrijd contradictio in termini zijn, hebben we weer eens aan de lijve ondervonden. Het is en blijft wedstrijd, en dan probeer je er ondanks het lood in de benen toch nog het beste van te maken, wat Patrick nog goed gelukt is ook.
@Geert: je snelle start was echt wel opmerkelijk - het leek wel of Helse Helga achter je aan zat. Alle gekheid op een stokje: je hebt knap gelopen. Bij mij zat er lood in de benen, maar vergeet niet dat jij twee dosissen (doses?) platinium verwerkt hebt.
Tot een volgende (Lier 10 feb?)!
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 15/01/2007

reactie Wees tevreden met je eerste Pr in het prille begin van het nieuwe jaar.

Gepost door: koen | 15/01/2007

Meeting. Wat een mooie hardloop meeting tussen de bloggers...Ziet er goed uit en helaas kon ik niet komen door de wedstrjd in Egmond.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 15/01/2007

mooi ge hebt het weer mooi samengevat. bedankt om te komen .

Gepost door: mario | 15/01/2007

Toch goed Als je het jaar kan beginnen met een PR. Stel dat je nu al onder die 40min grens was gegaan dan had je voor dit jaar al geen doel meer.

Gepost door: Marc | 15/01/2007

Leuk ontmoeting zo met elkaar. 40min. op de 10km gaat wel lukken dit jaar voor je! Het scheelt nog maar 9,7 sec. per km!!

Gepost door: jan | 15/01/2007

Web-log-loop Mol Wat kunnen we daar nog aan toevoegen : het was wederom een gezellige zondag daar aan het Zilvermeer en je hebt daar toch maar een PR neergezet.
Leuk om marathon-Geert nog eens aan het werk te zien ...
Dat ideetje voor in Rotterdam moeten we zeker onthouden.

Gepost door: frank spencer | 15/01/2007

P.R. Ondanks (of dankzij) de snelle start toch maar weer een P.R. gelopen. Proficiat! Hopelijk ben ik er de volgende weblogloop ook bij.

Gepost door: Dirk | 15/01/2007

Zilvermeer Oh, wat was ik er graag bij geweest! Gefeliciteerd met je PR!!! Het jaar is nog niet begonnen of, hoppa, er is alweer een PR in the pocket.
De foto's bij Ruth zijn super......vooral die ene waar Birger horizontaal voorbij vliegt!
Je weet zeker dat het 4 ronde's waren van 2,5???

Gepost door: Petra | 15/01/2007

Nog 350 dagen Amaai, na 14 dagen is de eerste PR-verbetering van marathon-geert al een feit. Dat belooft voor de volgende 351 dagen. Dikke proficiat !!

Gepost door: philippe | 15/01/2007

dom dom dom Ja, ik weet het: ik ben dom! Het is Birger helemaal niet! JIJ bent het! Horizontaal op de foto....sorry dat ik je niet herkende. Dom natuurlijk weer, want met vreemde fratsen MOET het Geert wel zijn.....
Ik ga me maar schamen in een hoekje....

Gepost door: Petra weer!!! | 15/01/2007

Super! Wat een super begin van 2007 Geert, onmiddellijk een PR! Schitterend gedaan. En die foto van je sprintje mag er best zijn! Jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar 'k heb vanuit Egmond veel aan jullie gedacht!

Gepost door: Julie | 15/01/2007

Leuke bende Het moet daar leuk geweest zijn aan het zilvermeer.
jammer maar helaas kon ik er niet bij zijn.

Gepost door: Geert | 15/01/2007

Sorry dat ik je niet kon hazen in je laatste ronde, 'k heb je zelfs niet zien passeren.
Nog een vraagje; was je achterkant wit en je voorkant rood of heb ik dit fout gezien.

Gepost door: betty spencer | 15/01/2007

re: @ Betty: inderdaad ... ik heb ervoor geopteerd om een 2-kleurig tuniekje aan te doen, zodat ik het sneller zou opmerken wanneer ik achterstevoren begin te lopen ;-)

Gepost door: geert zelf | 15/01/2007

michael Allereerst proficiat met het nieuw PR en nu hebben we samen hetzelfde doel. De kaap van de 40 minuten of anders 15km/h op de 10km. Klinkt allesinds niet slecht hé!

Gepost door: michael | 15/01/2007

Spijt Nu ik al die positieve reacties lees, heb ik nog meer spijt dat ik er niet bij was !!
In ieder geval ne dikke proficiat ! Enne die 40 min haal je dit jaar nog hoor !!
gr jetty

Gepost door: jetty | 15/01/2007

Op weg naar ... Op weg naar een PR die je vorige PR PR-matig goed verPReekt (klinkt als verbreekt en schrijft beter)
Hopelijks wordt je aanvaard voor Jungfrau

Gepost door: Byrntie | 15/01/2007

40??? wat is dit?? geen 40:00 ??? ik kom hier niet meer!!

geintje Geert.. ik vind het een mooie tijd.. jammer dat de Hollanders er niet bij konden zijn maar in de zomer gaat dat zeker wel weer een keer lukken!!

see you

Gepost door: Ronald | 15/01/2007

De commentaren zijn gesloten.