11/01/2007

Nummers

Op algemeen verzoek van toch zo'n man of 2: mijn nummer in Rotterdam wordt 3431.
En omdat we dan toch bezig zijn, ik ken ook reeds mijn nummer voor de Monschau Marathon ... gelukkig wordt deze niet op een vrijdag gelopen want ik zal de Duitse velden en wegen 42 kilometer lang onveilig maken met het nummer 13 op de borstkas geprikt. Op de site van deze wedstrijd krijg je trouwens een mooi overzicht van je concurrentie; momenteel hebben zich reeds op de kop 60 personen ingeschreven, waaronder 8 Nederlanders, 2 Engelsen, 1 Deen en ook nog 1 Belg (raad eens wie :-) ).
Er is dus een reëele kans dat ik in Monschau bij de snelste Belgen zal horen, en omdat ik voorlopig de op 4 na jongste deelnemer ben maak ik zelfs kans op een medaille bij de junioren.

the_housemartins_london_o_hull_4En omdat we hier toch met nummers en cijfers aan het strooien zijn maak ik op deze plaats met graagte even wat ruimte voor een streepje pure nostalgie: gisteren heb ik met bevende handen en weemoed in het hart noch even de LP (voor de nageboortes onder ons: da's een grote, meestal zwarte, breekbare dubbelzijdige CD met groefjes en een kleiner middengaatje in een kartonnen doos die je niet kan openplooien) 'London 0, Hull 4' van de Housemartins van onder het stof gehaald.
Wauw ... dat deed even goed! Deze schijf is voor mij één van de muzikale hoogtepunten van de jaren 80: ik herinner me nog levendig de eerste keer dat ik de videoclip van 'Happy Hour' (de eerste Housemartins-hit en meteen ook het openingsnummer van 'London 0, Hull 4') zag ... begeesterd staarde ik naar de door MTV (jaja, toen al!) uitgezonden beelden van 4 jonge snaken die als danspasjes een peuter in hoge nood voor een verse pamper nadeden, maar het was vooral de complexloosheid van de muziek die me steeds is bijgebleven. Ik heb ze later eens live aan het werk gezien tijdens Torhout/Werchter (terug voor de jongeren: toen was Werchter nog een dubbelfestival in de zin van 2 dagen concert op 2 verschillende plaatsen en er kwamen zelfs groepen die op échte instrumenten zoals een gitaar, piano, mandoline, blokfluit en afgekloven ellepijp van een onthoofde Zuid-Amerikaanse indiaan konden spelen). Waar andere artiesten slechts genoegen namen met een topsuite in de meest luxueuze hotels (in Werchter is dat de voorkamer op de 1ste verdieping bij Café Wiske) sliepen de Housemartins gewoon bij enkele fans op een logeerkamer. Zo hadden zij het het liefst, en zo klonk ook hun muziek.
2 Albums later werden de Housemartins opgedoekt maar ze werkten nog dikwijls samen (in bvb. The Beautiful South, en wisten jullie trouwens dat bassist Norman Cook het brein is achter Beats International en nu beter bekend is als 'Fatboy Slim').

Toen ik gisteren deze prachtplaat van weleer terug onder de naald (nog maar eens een toevoeging voor de na-oorlogsen: dit is een vroegere versie van de laserstraal) legde deed ik mezelf glimlachen bij het feit dat ik de teksten van alle nummers nog klakkeloos van buiten kende. Blijkbaar zijn er sommige zaken, waaronder fietsen, zwemmen, skiën, zelfstandig naar de WC gaan en de teksten van The Housemartins, die je nooit verleren kan!
the_housemartins

08:43 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Nostalgie Sedert vorig jaar heb ik opnieuw een pick-up (voor de jongeren : dit is hier geen auto, maar een toestel waarmee je bovengenoemde platen kunt afspelen, let op : je moet zelf mikken waar de naald moet dalen). Reden van aanschaf: heimwee naar Nina Hagens 'angstlos', een lied dat je kan gebruiken als je met nummer 13 rondklimt ergens in Duitsland.

Gepost door: Sven | 11/01/2007

Pick-up Ik heb een oude pick-up staan, ongeveer 10 jaar geleden aangeschaft op Koninginnedag op een rommelmarktje voor fl. 2,50, dus ongeveer één euro! En hij doet het nog prima, aangesloten op twee antieke jaren-zeventig Wharfedale boxjes en met nog steeds dezelfde naald....

Ik heb nog even op YouTube rondgesnuffeld naar The Housemartins. Leuke groep en vrolijke muziek! Maar wat vliegt de tijd.... ik zag een clip uit 1986, toen was ik al oud.....

Gepost door: Fred | 11/01/2007

leve de vinyl! Het is zelfs al zo erg dat mijn angst dat vinyl gaat verdwijnen, al een beetje plaats heeft moeten maken voro mijn angst dat CDs gaan verdwijnen door heel dat PM3 gedoe. Ik probeer er me zo weinig mogelijk druk over te maken en prijs me gelukkig dat ik stilaan tot een zeldzame diersoort begin te behoren als ik vertel dat ik in 2006 nog 10 tot 20 max-singels op vinyl heb gekocht, en ja zelfs een aantal singeltjes ;-)

Gepost door: Hank | 11/01/2007

Rotterdam ik hoop dat mijn nummer mij geluk brengt in Rotterdam: met nummer 3456 moet dit lukken

en misschien dat ik Monschau ook nog mee doe, dan heb je misschien nog concurrentie, niet dat ik het je niet zou gunnen

tot zondag

Gepost door: wim | 11/01/2007

Elpeetjes Hier achter mij staat een heuse pick-up! Ik kan zo een plaatje aanzetten....bv. mijn oude 'Sister Sledge' Lp, of van Erik synthesizer muziek, of EWF of The Alan Parsons project..... Geweldig om naar te luisteren en inderdaad om zo weer mee te zingen alsof er geen jaren en jaren zijn verstreken....

Gepost door: Petra | 11/01/2007

Music was my first love ... Toen ik vroeger bij fuiven plaatjes ging draaien, werd de koffer volgeladen met gigantische en loodzware platenbakken.
Tegenwoordig volstaat een minimale schoendoos met compilaties of een laptop om de ganse avond ambiance te brengen.
Hoewel, soms heb ik toch heimwee naar "de goeie ouwe tijd" van krakende naalden en tilt slaande plaatjes ...
Tot zondag !

Gepost door: frank spencer | 11/01/2007

mooi waarom bloggen? omdat bloggenoten mij iets laten bijleren en vooral mij op prachtige ideetjes brengen. Ik vertrek nu naar boven en ga die Housemartins terug naar beneden halen. 'k Ben er zeker van dat ik nog een paar andere parelkes zal meebrengen. Parelkes die ik lang vergeten was.

Gepost door: etienne | 11/01/2007

Huh? 't Zal wel aan mijn leeftijd liggen, maar waar hebben jullie het in hemelsnaam over? Een pick-up? En fossiele muzikanten? Help.... Just kidding hoor, we hebben hier ook nog zo'n leuke platendraaier uit de oude tijd, als kind had ik zelfs LP's met sprookjes op. Helaas zijn er wel een paar krasjes op, hoe zou dat komen???

Gepost door: Julie | 11/01/2007

13 Ik hoop dat het nummer 13 je geen ongeluk zal brengen, maar enkel geluk ;-)
Tot zondag!

Gepost door: Carmen | 11/01/2007

3431? ik ga op je letten.. als ik je bij kan houden tenminste..
succes zondag Geert!!

Gepost door: Ronald | 11/01/2007

De commentaren zijn gesloten.