21/12/2006

Loops

Jaja, ik ben weer loops, zij het niet in de versie waarin je gepamperd door het leven moet, maar wel in de hoedanigheid waar je je boven de gemiddelde stapsnelheid over de openbare weg kan bewegen.

uphillGisteren heb ik dan uiteindelijk de dinsdagtraining afgewerkt. Zoals al de Mario-adepten wel zullen weken betekend dit: up hill sprintjes.
Jihaaaa ...  meteen ook mijn favoriete training. Hoewel, deze keer was ik er vanwege m'n trainingsachterstand niet gerust in, maar een mens kan niet blijven uitstellen. En dus kwam ik gisterenavond met een bang hartje en een ziel zonder verwachtingen uit m'n cosy hoekje om aan de training te beginnen.
Inderdaad ... ik zeg 'gisterenavond', want op 't werk vond ik niemand met de juiste mentaliteit om mee te gaan trainen, en dus ben ik 's avonds naar m'n vertrouwde heuveltje getrokken. Voordeel is dat ik daar met de ogen toe een exacte 100 meter kan bepalen ... Garmin moet zich alleen bezig houden met het registreren van de tijd en hartslag.

Was 't omdat 't al zo lang geleden is dat ik me nog eens liet gaan, kwam 't omdat ik vanaf het moment dat ik loopshoes vastsjor elke reflex van intelligentie negeer of had ik gewoon een goede dag (allez, avond), maar het leek alsof ik vleugels had.
De 3 kilometer inlopen hield ik bewust rustig  (18'), maar de 100m-sprintjes vlogen eruit alsof 't niets was.

Kleine noot: indien uw naam Mario is, gelieve even de ogen te sluiten voor de volgende paragraaf. Dank u!

Normaal moet ik die versnellingen lopen tegen 24", maar ik ben niet echt in de buurt gekomen ... een samenvatting van de reeksen van telkens 10 keer die versnellingen:
- reeks 1: 1 x 20", 4 x 18" en 5 x 17";
- reeks 2: 1 x 20", 2 x 18", 5 x 17", 1 x 16" en 1 x 14"
Die reps van 20" waren telkens de eerste versnelling, en ik liep toen, naar mijn gevoel, té ontspannen naar boven. Ik heb me uiteindelijk 1 keer écht ingespannen, en dat was de laatste versnelling van reeks 2; die liep ik in 14", en dat was gewoon uit nieuwsgierigheid om eens te zien wat er nog in de benen zat.
Ik begrijp eigenlijk zelf niet hoe het komt dat de training me zo ontspannen leek, want op die laatste versnelling na ben ik eigenlijk nooit serieus doorgegaan.
De afstand was in elk geval exact, dus daar ligt 't niet aan. Wat wél een aanpassing is, is dat ik tussen de reeksen telkens mijn hartslag tot 100 à 105bpm heb laten zakken (orders van de coach), waar dit tevoren niet het geval was. Concreet wil dit zeggen dat ik in plaats van de 100m naar beneden te lopen ze gewoon gewandeld heb, wat toch een verschil in recuperatie geeft.

Mario, de paragraaf is beëindigd, dus je mag de ogen terug openen. Onthou alleen dat het me enorm goed afging, en met de komende verlofdagen in 't verschiet heb ik het gevoel dat ik terug gelanceerd ben.
Chemo is in principe gedaan, dus dat is al een excuus minder, en het brandende verlangen om er in Rotterdam een verschroeiende marathon van te maken leeft als nimmer tevoren.

09:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

toch oppassen je moet er toch mee oppassen Geert , ik kon ook sneller lopen tijdens die intervallen en het heeft me een peesontsteking opgebracht , terwijl ik niks voelde aankomen , overbelasting !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 21/12/2006

ach ja daarmee heeft je zelfvertrouwen weer een ongelooflijke boost gekregen, dus coach Mario zal dit hopelijk eventjes door de vingers zien hé. Jiehaa, je chemo zit erop!! Dan kan je er weer vollenbak invliegen, woohoo!!

Gepost door: Ruthje | 21/12/2006

Mooi... ... te lezen dat de chemo er op zit! Kennelijk heeft dat de laatste tijd het (hard)lopen niet nadelig beïnvloed, als ik zo jouw blogjes doorneem. En ach, een blessure behoort altijd tot de mogelijkheden, met dat risico hebben wij lopers leren leven. Maar liever niet natuurlijk....

Gepost door: Fred | 21/12/2006

Juiste marathon? Ben je zeker dat je tijdens die heuveltraining met Rotterdam in je gedachten zat en niet met de Jungfrau marathon? 't Is anders wel een goeie voorbereiding voor die laatste!

Gepost door: Julie | 21/12/2006

Vergeten Die valse weekstart is al lang vergeten na zo'n training. Ze gaan in Rotterdam nogal verschieten in april. Geniet van je verlofdagen en loop ze.

Gepost door: philippe | 21/12/2006

back on track da's altijd leuk om horen, dat het trainen weer goed gaat en dat je ervan kan genieten. Keep up the good work!

Gepost door: HAnk | 21/12/2006

In de categorie 'Loopse mannen'... ...past deze mop die ik gisteren las op de site van www.kvvv.be toen ik info zocht over de Sil-westerlo-op oudejaarsnacht in Westerlo. (Niemand zin om mee te doen, of heeft iemand deze al gedaan?)
Hier komt de mop: "Baziel zag een pastoor met een 'col romain'. "Wa wil da zeggen, zo'n averechtse col?" vroeg hij. "Dit wil zeggen dat ik Vader ben." antwoordde de priester. " 'k Zien ik ook voder," zei Baziel, "mo 'k dragen ik mien kol nie averechts." "Ja maar," lachte de pastoor, "ik ben Vader van duizenden." Zei Baziel: "Zoe je ton nie beter je broek averechts andoen?"
Een tip voor een loopse jogger ben ik helaas nog niet tegengekomen. Misschien moeten vrouwen gewoon Muizense (is dit toeval?) bruggen vermijden. En zij die er toch moeten zijn, kunnen zich troosten met het feit dat 'het licht er niet meer uitgaat'. (Goed zo, Geert! Tot binnenkort in Lier?)
Grtz!

Gepost door: AnnAlice | 21/12/2006

re: @AnnAlice: LOL ... wat betreft Lier: 'k weet niet ... 't is de dag voor de loop van Mario in Mol ... 'k zal nog zien;
@Roadrunnerke: 'k weet 't, maar 't rare is dat ik me wel degelijk heb ingehouden!!;
@iedereen: 1000 keer bedankt voor de steun & aanmoedigingen!

Gepost door: geert zelf | 21/12/2006

talent tja, als je talent hebt, die aangeboren klasse, dan moet dat ooit eens naar boven komen hé. :-). In ieder geval klasse, hopelijk zien we elkaar eens op een wedstrijdje, aan de aankomst, en drinken we een Guinness. :-)

Gepost door: etienne | 21/12/2006

Danku Hoi
dankuwel voor de mooie reactie op mijn blog,
ik wens u ook nog veel succes toe
vele groetjes mariska

Gepost door: Mariska Parewyck | 21/12/2006

reactie Geert klasse tijden.

Gepost door: koen | 21/12/2006

vrees Uit betrouwbare bron weet ik dat menig Rotterdamloper de deelname van Geert vreest... Go Zoon Geert Go

Gepost door: Ronald | 21/12/2006

-)-)-)-)-) Ik heb de orders gevolgd , dus ik ben haas en ik weet van niks.

Gepost door: mario | 21/12/2006

Rotterdam Goed nieuws dat die chemo erop zit.
Die rustperiode heeft je blijkbaar goed gedaan, want je vliegt er nogal stevig in.
We gaan ons weer moeten vasthouden aan de nadars als jij passeert.

Gepost door: frank spencer | 21/12/2006

Goe bezig Dat is pas goed nieuws, dat je van die chemo verlost bent. Dan kunnen we vanaf nu terug met gelijke wapens strijden. Alhoewel onder de 3 uur zie ik mij nog niet snel gaan.

Gepost door: Marc | 21/12/2006

De commentaren zijn gesloten.