19/12/2006

Tijd voor cadeautjes

Gisteren heb ik al een gedeelte van mijn gigantische leesachterstand op de diverse blogs die ik placht te volgen, en het viel me op hoeveel prachtige foto's van kerstbomen ik daar heb gezien.
Deze foto's deden me terugdenken aan m'n heroïsche gevecht met de lichtjes van onze kerstboom thuis, maar daarover misschien later meer. Ik zeg 'misschien' want momenteel is de herinnering aan wat voor mij de grootste en (gelukkig) meteen ook enige reden om kerstmis te haten nog te vers.

Bij 'kerstmis' denk ik, als spruit van de consumptiemaatschappij, spontaan ook aan cadeautjes. Ik veronderstel dat ik niet alleen ben wanneer ik zeg dat ik elk jaar weer dubbel verrast wordt: een eerste keer met de cadeautjes die ik krijg, een tweede keer met de cadeautjes die ik geef. Die tweede verrassing komt er omdat Tania eigenlijk de chef aankoop is binnen ons gezin, en dus als ervaren shopster ook de verwerving van de cadeautjes die ik moet uitdelen op zich neemt. Ik ben zóóó benieuwd naar wat ik dit jaar weeral gekocht heb ...

Maar kerstmis is ook de uitgelezen tijd om minder fortuinlijke medemensen te helpen, en dus ben ik voor zij die niet van de diensten van Tania gebruik kunnen maken eventjes op zoek gegaan naar originele geschenkjes.

Je kan het natuurlijk lekker klassiek houden door het kopen van een das, een fles wijn, een juweel of een cd, maar dé klassieker onder de kerstboom blijft natuurlijk het verlengsnoer: dit is immers het ideale cadeau om aan je schoonmoeder te geven zodat ze buiten kan gaan zagen!
Verder zijn er enkele interessante nieuwkomers in de rubriek 'niet duur, wél origineel'. Wat vinden jullie bijvoorbeeld van een wc-rol met op elk blaadje een sudoku-raadsel?
Zelfs als je van sudoku's onderhand de schijterij krijgt hoef je niet ver te lopen, tenzij je de rollen voor het eerst aanschouwen mag tijdens een zoektocht doorheen de voorraadkast, uiteraard.
Ook leuk zijn de 'racing grannies' ... dit is een set van 2 die-cast opwindbare oma's (zijn ze dat niet allemaal??) die je tegen elkaar kan laten racen. Vooral de reclametekst over de racende oma's is érg leuk:
"Possibly the best wind-up toy ever invented, the Racing Grannies are to geriatric speedway what Ferrari is to Formula One. As anyone who has been on the receiving end of a Zimmer-frame will know, grannies are formidable movers with legendary stamina, and these delightful wind-ups are testament to their endurance. With expressions of steely determination and complete with go-faster cardigans, these two are just a few winds away from the race of their lives. It's time to have your own Gran National!"

sodoku_alt2 racgra_sm

Enfin, surf maar eens naar de site van 'I want one of those' en kies zelf hét cadeau van je dromen ... als er iemand niet weet wat te kopen voor Marathon Geert, dan kan ik als gouden tip meegeven dat ik me in mijn dromen al in het bezit weet van een 'USB missile launcher'.

09:17 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

oef merci voor de tips Geert, nu weet ik eindelijk wat kopen voor m'n schoonouders! ;-)

Gepost door: Ruthje | 19/12/2006

We hebben het probleem opgelost door Sinterklaas te vieren! ;)

Gepost door: jan | 19/12/2006

Sudoku's Ikzie het al voor me : shit, ik krijg die sudoku maar niet opgelost... Prettige kerst en manden vol originele cadeaus, Geert, je hebt ze verdiend!

Gepost door: Sven | 19/12/2006

Sudoku Moeten die Sudokus eerst opgelost zijn vooraleer je het papier gebruikt?

Gepost door: Homer | 19/12/2006

USB Waar staat USB trouwens voor : Uitpuilende Schoonmoeder Bom ?
Zo ja, niet kopen ! Heb ik vorig jaar gedaan en dat heeft me 364 dagen miserie en grijze haren bezorgd

Gepost door: Byrntie | 19/12/2006

missile Die missile laucher had ik al gezien bij ibood.com (leuke site overigens).. dat ding is super!!

Gepost door: Ronald | 20/12/2006

De Racing Grannies zijn nu ook in Belgie te koop
www.igadgets.be/nl/racing-grannies-set-van-2

Gepost door: Frederick | 25/09/2007

De commentaren zijn gesloten.