06/12/2006

Back in the USSR

Eigenlijk moet ik zeggen 'Back in Belgium', maar ik dacht eens met een klassieker als titel uit te pakken, en de Beatles zongen nu eenmaal niet 'Back in the b-b-b-b-Belgium'.

Anyway, zowel ondergetekende als Sammy zijn netjes met dezelfde vlucht op Zaventem terecht gekomen, zij het met de nodige vertraging.
De 40' extra dienstbetoon vanwege SN Brussels Airlines hadden we te danken aan, en ik citeer hier even de captain van dienst, regenval in Brussel.
Tja, als regenval in Brussel 40' standaard tijdsverlies oplevert, dan stel ik voor om in de timetables gewoon 40 minuten bij elke vlucht te tellen, want Brussel zonder regen is als een café zonder bier, een loper zonder schoenen of een Garmin zonder satelliet; 't kan wel maar 't ziet er niet uit.
Ik herinner me ooit eens geland te zijn in Helsinki met 5cm sneeuw op 't tarmac, geen kat die er toen in Finland aan dacht om te laat thuis te komen!

Maar allez, ik heb deze maand nog enkele vluchten voor de boeg, dus de delen 4 tot en met 29 van de serie 'Lachen met Geert' komen eraan. Over zelfkennis gesproken ...
Hoewel ... tijdens de terugreis is er niets noemenswaardig voorgevallen, op een kleine discussie met een Italiaanse politie-agent aan de security check na.
Je dient namelijk te weten dat sinds de Britse regering begin november beslist heeft om iedereen in het bezit van een tube tandpasta en een potje gel te bestempelen als potentieel terrorist, het meenemen van vloeistofhoeveelheden hoger dan 100ml verboden is.
balsamicoNu wil het toeval dat Tania een écht keukenwonder is wanneer je haar warm water, pasta en de juiste ingrediënten geeft, en dus had Marathon Geert héél veel zin om een potje balsamico van 12 jaar oud mee te brengen. Ik koos een potje van, jawel, 100ml, maar heel zachtjes hoorde ik vanuit de toog waar ik m'n aankoop aan het volbrengen was zachtjes m'n naam fluisteren. Bleek dat het 2 potjes honing waren die op m'n zoet gemoed wilden werken, en dus besliste ik in een vlaag van honingliefhebberij om ze beide mee te nemen.
Ik dus met 3 potjes van elk weliswaar 100ml naar de controle.
Uiteraard haalde de wetsdienaar van dienst me er netjes uit. Gelukkig had ik aan de winkelier gevraagd om die potjes in een vacuum zak te verpakken, en dus kon de discussie beginnen:
hij: Signore, oe heeft te viel nat bij
ik: Maar nee, ik heb netjes 100ml bij ... 't staat hier op 't reglement dat overal omhoog hangt!
hij: Signore, oe heeft 300ml bij!!
ik: Luister ne keer hier, Allesandro, ik heb 3 keer 100 ml bij ... op uw papierke staat niet hoeveel keer dat ik 100ml mag bijhebben ...

Ik bespaar jullie het hele verbale steekspel, maar ik ben blij om hier te mogen meedelen dat ik uiteindelijk Tania haar balsamico én mijn honing netjes mee op het vliegtuig mocht nemen.
Maar ... uiteindelijk bleek dat ik een zinloze discussie heb gevoerd: recht voor mij, op nog geen 20 meter van waar ik mijn verdediging heb gevoerd in m'n beste Engels vermengd met Frans en een vleugje Italiaans, was er nog een airport foodshop, waar je genoeg balsamico kon kopen om de rest van je leven op verder te teren!!
Uit pure frustratie heb ik daar dan maar een mooie voorraad pasta, luisterend naar namen die enkel een volvloed Italiano zonder risico op chronische tongbreuk kan uitbraken, ingekocht alsmede een potje (van méér dan 100 ml - AHA!) balsamico van 20 jaar oud.

Het kwijl dat zachtjes bengelend aan m'n linker mondhoek zijn bengelende reis naar m'n bureau is begonnen leert me dat het tijd wordt om van culinaire geneugten over te stappen op de sportieve kant van het leven.

Lopen dus!
Gisteren heb ik in het hotel nog een intervaltraining op de loopband kunnen afwerken. Normaal moest ik 2 reeksen van 10 x 200m (rarara ... wie maakt m'n schema?) afwerken, maar het gepruts aan die loopband om van 10 per uur naar 15 per uur te shiften is té omslachtig voor zulke korte intervals en dus heb geopteerd voor 2 reeksen van 5 x 400m.
Coach, o coach, hopelijk vergeve U het mij!

Trouwens ... tijdens mijn 2 trainingen in de laars van Europa heb ik iets geheel nieuws uitgetest. Willen jullie weten wat?
(nu moet je even inprenten dat de zacht glooiende muziek die de achtergrond van dit berichtje tooide zich opwerpt als een adagio van spanning)

- 'Omo' wast witter dan wit, maar je moet een aap zijn om 't uit te leggen;
- Koop nu de nieuwe CD van Eddy Wally en de Heideroosjes: 'Together in Love'.

Goed hé? Net op het moment dat jullie denken dat ik iets ga onthullen en de muziek voor een bijna-climax zorgt komt er reclame en ga ik jullie vertellen dat je, om de onthulling te weten te komen, morgen terug naar hier moet surfen!

Ik heb die techniek om lezers te binden geleerd van de talloze soap-series die ons tv-scherm heden ten dage teisteren.
Je kent ze wel, zo van die reeksen à la 'Vanilie', waar Ben Anja heeft bedrogen met Deborah, net op het moment dat je als aandachtige kijker dacht dat hij een homofiele relatie ging aangaan met Rudy, omdat hij tegen Carla en Erica vertelde dat ze samen gingen vissen aan de vijver in het bos. Carla wist echter dat er in het bos geen vijver was, maar toen ze dit vertelde aan Morgane zag die een ander complot, want 'vissen' is het sterrebeeld van Tim, de moordenaar van Achmed. Alleen, Achmed was maar 3 afleveringen dood, nét genoeg voor Zbigniew om in 't zwart de douche te repareren. Zbigniew zou later door André van de arbeidsinspectie opgepakt worden wegens zwartwerk. André was hiermee 1 reclameblok sneller dan Commisaris Verzijp, die ook al achter de onfortuinlijke Pool aan zat omdat hij de hoofdverdachte was in een zaak van voyeurisme. Onze wetsdienaar wilde echter Zbigniew niet vervolgen, maar bedanken omdat hij op een lange regenjas na poedelnaakt voor zijn vrouw Yvonneke was verschenen toen zij haar hondje Fideel uitliet. Op zich niet bijzonder, ware het niet dat Yvonneke blind was tot Zbigniew haar ogen opende. Enkele afleveringen later zou Yvonneke echter verongelukken omdat buurjongen Bert de vibrator van zijn mama niet onder controle kreeg toen hij in de tuin even de supertril-functie wilde uitproberen, aldus Yvonneke haar geopende ogen doorborend.

Maar dit heeft allemaal niets met deze blog te maken en dus vertel ik het beter niet ...
Tot morgen!

11:16 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

??? Zoude gij niet beter wa minder lopen??? Of heb je deze keer als inspiratie zo'n flesje Balsamico uitgedronken?

Gepost door: Wim | 06/12/2006

Een uitdaging Een intervaltraining op de loopband, 't is een uitdaging, heb gisteren ook gelijk ne zot op die pijlekes zitten duwen. Welcome back in regenland, maar 't zal precies niet voor lang zijn. waar gaat ge nu alweer naartoe?

Gepost door: Julie | 06/12/2006

re: @ Julie: volgende week Aix-en Provence, daarna Wenen en dan Porto. En daarna is 't kerstmis :-)

Gepost door: geert zelf | 06/12/2006

loopband Ikzelf vind datge al over heel veel karakter moet beschikken om je training op ne loopband te doen . dus als coach kan ik alleeen maar zeggen, als het niet anders kan is het veel beter dan niks doen . Maar ik maak schema's en steek daar redelijk wat tijd in , maar ik vraag me af , jhoe lang het duurt eer gij zo'n korte soap neer gepent hebt. moest iedereen zo'n lange blog schrijven dan kon ik ze allemaal niet elke dag bezoeken , maar het zou toch moeilijk zijn om die van u over te slaan.

Gepost door: MARIO | 06/12/2006

amai een druk reisschema, loopschema en dan nog soapseriescenarist erbovenop ook! Waar vind jij de tijd zeg? ;-)

Gepost door: Ruthje | 06/12/2006

huh?? het wordt mij allemaal te veel... wat een verhaal weer.. duizel duizel.. of moet ik gewoon naar bed?.. ik lees niets over vermiste koffers deze keer.. het kan dus ook nog een keer goed gaan.. trusten :)

Gepost door: Ronald | 06/12/2006

B.alsamico diene balsamico van 20 jaar oud zal waarschijnlijk wel héél lekker zijn...

Gepost door: kj | 07/12/2006

wat een blog

wellicht iemand die 28 uur uit een dag haalt, of de tijd kan terug laten keren (vandaar dat er zijn die een marathon in 2 uur lopen)

Gepost door: jogginggirl | 07/12/2006

je ne snap pas Na een nachtje erover geslapen te hebben, snap ik nog niets van Yvonneke en haar kornuiten...het zal vast een Belgische soap zijn.
Wel lachen met Alessandro, wat ben je toch slim!

Gepost door: Petra | 07/12/2006

reactie De serie 'Lachen met Geert op welke zender is dat brt 1 of 2.
hij staat hier niet in de gids.

Gepost door: koen | 07/12/2006

Ik ben niet meer mee... Waar hang je nu ergens uit ?

Gepost door: Steven Trimmer | 07/12/2006

Yvonneke Wie is Yvonneke ;))))

Gepost door: bewa | 08/12/2006

De commentaren zijn gesloten.