16/11/2006

Platinum

Deze week is mijn finale stap naar het BV-schap gezet: zij die gisteren tussen 19u30 en 20u naar VTM hebben gekeken zullen wel onmiddelijk denken van 'Jaja, we hebben 't gezien ... ge hebt de VTM beroofd', maar nee, daar heb ik het helemaal niet over.

Het gaat over iets helemaal anders, iets waar de gemiddelde Vlaamse zanger maar kan van dromen: gisteren heb ik Platina gekregen!

(applaus, applaus)
(dank u, dank u ... u bent een geweldig publiek!)

platina recordNu moet ik eerlijk toegeven dat deze eer me niet werd gegund door de ongelooflijk mooie klank van mijn zangstem, en het platinum dat ik ontvangen heb was dan ook niet in cd-vorm geperst.
Mijn platinum zat netjes in een plastic zakje en werd intraveneus toegediend ... gisteren was het namelijk tijd voor mijn eerste beurt chemotherapie.

Wat een gedoe ... uiteindelijk had ik me er meer van voorgesteld dan het allemaal was: ik ging misselijk worden, móest medicatie nemen tegen vanalles wat rijmt op braken en diarree, enfin, 't zou mijne beste dag niet worden.

Na de traditionele plichtplegingen (bloedname, hartslagmeting -met bijbehorende verwondering over het lage getal op de hartslagmeter :-) -, degoutante contrastvloeistof, scanneronderzoek, ...) kwamen ze uiteindelijk met de bewuste kuur af: mijn eenvoudige catheder werd op vijf minuten tijd omgetoverd tot een replica van de ring rond Los Angeles ... ik denk dat er genoeg plastic rond mijn lijf hing om enkele voltijdse jobs in de plasticsector extra werkzekerheid te bezorgen.
Ik was wat blij dat 't woensdag was en dat mijn vrouwtje haar vrije woensdagnamiddag heeft opgeofferd om bij mij te zijn, want er zijn plezantere zaken in een mensenleven (een marathon lopen bijvoorbeeld  )

En de misselijkheid? Niks van gemerkt, ook niet toen allerhande dokters en verplegers me om het halfuur kwamen vragen of ik nog niet misselijk werd. Ik ging me bijna verplicht voelen ... ik kreeg werkelijk het gevoel dat ze er grof geld op verwed hadden!
Uiteindelijk heb ik zelfs de medicamenten tegen de misselijkheid (en nu gebruik ik dat woord niet meer, beloofd) niet genomen, want anders zou ik niet voelen in hoeverre ik van nature bestand was tegen de chemo.
En, leg uw luisterend oor tegen de luidspreker van jullie pc, want wat ik nu ga vertellen slaat op eenieder van ons ... beste vrienden, wij -lopers- zijn een sterk ras!
Hats%20Off%20LogoTransparent

21:49 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (28) |  Facebook |

Commentaren

bah shit zeg, moet je dan toch chemo doen. Toch goed dat je er blijkbaar goed tegenkan, maar er zijn inderdaad leukere dingen in 't leven. Gaat die therapie niet te veel invloed hebben op je lopen? En moet je lang zo van die baxters krijgen? Véél sterkte in ieder geval! Enne...knappe prestatie op TV daarstraks hoor, ik wist quasi geen enkele vraag (ben blijkbaar nogal een domme dus :-))

Gepost door: Ruthje | 16/11/2006

re: bah Ruthje, de chemo zal inderdaad een invloed op het lopen hebben: ik ga er minstens 5 per uur sneller door worden :-)

Gepost door: geert zelf | 16/11/2006

lopen is "goud" waard Geert, "hoed af" voor de manier waarop je met de chemo omgaat. En ik hoop dat je ook de komende behandelingen kan blijven rekenen op je ijzersterke "loopconditie" ! Tot in Lier ?

Gepost door: patrick | 16/11/2006

Duimen ...maar dat het zo blijft natuurlijk, want dat is toch een hoop rotzooi dat je lichaam te verwerken krijgt. Als je zoals jij gezond leeft en veel sport kan je natuurlijk wel tegen een stootje hé.
Ik wens je in elk geval het beste.

Gepost door: Marc | 16/11/2006

re: lopen is "goud" waard Patrick, tot in Lier!

Gepost door: geert zelf | 16/11/2006

Bewondering. Geert allereerst mijn bewondering van jou positieve kant. Altijd word bij jou het glas halfvol ondanks de negatieve kant in het verhaal. Nu wist ik dat je voor de marathon van Dublin ergens last van had maar daarna kwam er een radiostilte. Mijn vraag misschien brutaal of over het hoofd gelezen. Waar zit jou klacht k. Moeilijke vraag vind ik zelf om te stellen, maar kan het niet laten.

Gepost door: Rich@rd | 16/11/2006

En volgend jaar... ...ZILVER in Rotterdam, GOUD op de Jungfrau? We zetten de champagne alvast klaar, want met jouw positivisme ga je ons waarschijnlijk nog wel vaker verbazen.
Petje af voor mensen als jij (en de mensen áchter jou)!
Grtz.

Gepost door: AnnAlice | 16/11/2006

possitief possitief ingesteld zijn heeft alleen maar voordelen. Met negatief te zijn kom je geen meter vooruit.

Gepost door: mario | 17/11/2006

Heftig Geert als ik dat zo lees. Maar wat een geweldige instelling heb je! Toi toi toi!!!!

Gepost door: Ron | 17/11/2006

bewondering! Ik wil je even zeggen hoeveel bewondering ik heb voor de manier waarop je met je ziekte en de behandeling omgaat! Petje af! En je boft maar met die vrouw van je. Sterkte voor jullie allebei tijdens de verdere behandelingen!

Gepost door: Patricia | 17/11/2006

Volhouden Hopelijk verlopen de volgende behandelingen ook zo vlot en zo niet dan kan je nog altijd rekenen op de steun van je vrouwke, gezin, familie, vrienden... 't Is iets waar ge door moet en met de nodige steun en courage zal het wel lukken.

Gepost door: betty spencer | 17/11/2006

sterkte Geert, je schrijft dat je regelmatig aan mij moest denken ivm Congo-Kinshasa. 't Is wederzijds, met bewondering!

Gepost door: etienne | 17/11/2006

Positief Zo'n positieve ingesteldheid... Daarmee sta je een stuk verder in je genezingsproces. Sterkte voor jou en je familie!!

Gepost door: Homer | 17/11/2006

sterk ras Jij bent wel een heel goed voorbeeld van iemand van het sterke ras! Alleen maar bewondering. Bewijst maar weer eens dat een goede instelling het halve werk is!

Gepost door: M@urice | 17/11/2006

Sterker dan sterk! Goed om te lezen dat je er positief over bent! Dan gaat alles al beter. Met al dat platinum straks in je lijf, geef je hartstikke licht en heb je geen lampje meer nodig....
Sterkte met de verdere behandelingen.

Gepost door: Petra | 17/11/2006

Knap Knap hoor Geert, hoe jij met dat alles omgaat! Heb ik veel bewondering voor. en 'k vind het uiteraard super dat de verwachte effecten zijn uitgebleven! Nog veel goeie moed voor de verdere behandeling!

Gepost door: Julie | 17/11/2006

Weblog kleurt m'n dag Hoi Geert,
Ik heb jouw TV-optreden gemist, maar troost me met de gedachte dat ik lekker dagelijks jouw blog kan volgen, terwijl de meeste kijkers dat niet weten. Nogmaals, héél véél sterkte toegewenst en je weet het, als ik ietsvoor je kan doen, een seintje volstaat.

Gepost door: Sven | 17/11/2006

sterke ras Dat lopers een sterk ras zijn, hebt ge inderdaad weer al eens bewezen. Hoed af voor de manier hoe positief je het aanpakt Geert.

Gepost door: Hank | 17/11/2006

Tja... Ik had ook verwacht dat het bij die ene ingreep zou blijven. Maar inderdaad, lopers hebben een streepje voor als het om fysieke weerbaarheid gaat. Sterkte en veel positivisme toegewenst, voor zover je daar al niet ten overvloede over beschikt! En gewoon doorgaan met ademhalen (lees: hardlopen...).

Gepost door: Fred | 17/11/2006

bedankt Hallo Geert,
Bedankt voor je aanmoedigingen voor zondag, ik hoop ze in te lossen!
Jij ook veel sterkte met chemo-kuur, je positieve instelling doet wonderen!

Gepost door: johan | 17/11/2006

Chapeau Hoe je er toch in slaagt om het wereldrecord plastiekdraadspannen te kloppen!
Iedereen spreekt hier over goud, maar als ik me goed herinner is platina toch meer waard dan goud !
Geert kiest namelijk steeds voor het beste
Chapeau voor je sterke positieve ingesteldheid.

Gepost door: Byrntie | 17/11/2006

goede moed Geert,
veel 'courage' we leven met je mee en duimen voor je.
Aan je goed humeur zal het alleszins niet liggen!
Kop op en snel denken aan betere zaken.

Gepost door: bewa | 18/11/2006

Sterk ras ... Heb enorm veel bewondering voor je energie en positieve ingesteldheid. Veel sterkte. We duimen voor jou.

Gepost door: Edith | 18/11/2006

reactie Wij vroegen het ons al af thuis.
Maar helaas dus toch chemo.

Gepost door: koen | 18/11/2006

Live Strong! als lopers een sterk ras zijn ben jij de sterkste van ons allemaal!!! met jouw postive instelling ben ik er van overtuigd dat alles goed komt!!!

Gepost door: Ronald | 19/11/2006

een positieve inslag en een verruimende overtuiging zijn onontbeerlijk! Je hebt het beide! Succes!

Gepost door: Linda | 20/11/2006

Kanjer! Ook ik wil je even laten weten, dat ik je een ongelovelijke KANJER vnd! Zo positief ingesteld, dat maakt je vanzelfsprekend tot een sterk ras! Top! Dagdag...

Gepost door: Michelle | 20/11/2006

knap... ... hoe je dit alles aanpakt ! Sterkte met je chemokuur & succes bij je training ! Zal je blog met aandacht volgen. Greetz

Gepost door: Bart | 20/11/2006

De commentaren zijn gesloten.