14/11/2006

Verrekt!

Ik heb ooit eens gewerkt in een firma waar de naam van één van mijn superieuren 'Verreckt' was.
Dit had heel wat voordelen: zo kon je netjes tegen een collega die een lastige vraag had op één van die maandagochtenden waarop je een grote hit van de Boomtown Rats ten uitvoer wil brengen de zeer expliciete boodschap 'verrekt!' meegeven.
Na een ochtendlijke aanpassingsperiode had je dan meteen het perfecte excuus om het weer goed te maken: "jamaar ... ik bedoelde gewoon dat je met deze zeer interessante vraag best even tot bij meneer Verreckt zou gaan."

Heb ik sentiment naar één van mijn vorige werkgevers nu ik hierover op mijn blog begin? Hmmmmmmmm ... niet echt nee.

De reden dat deze post 'Verrekt!' noemt ligt in een dichter verleden; ik hoef niet verder te gaan dan gisterenavond. Gelieve me even te volgen naar een avondlijk moment, niet eens zo lang geleden ...

Na weeral laat gewerkt te hebben heb ik thuis onmiddelijk mijn looptenue aangetrokken om naar de piste te vertrekken. Voor de mensen die bekend zijn met de streek rond Mechelen: voor het betere pistewerk kan je me steeds vinden aan de Krankhoeve in Bonheiden.
Voor de mensen die niet bekend zijn met de streek rond Mechelen: ook zij kunnen me daar vinden. Iedereen gelijk voor de wet!

Maar bon, gisteren stond dus, na enkele rustige trainingen vorige week, m'n eerste serieuze post-Dublin training op het programma.
Ik dus naar, je raad het nooit, de krankhoeve in Bonheiden.
Toen ik daar aankwam was het pikkedonker ('t zal zo een uur of 9 geweest zijn) en dus had ik de perfecte biotoop gevonden om m'n pas aangeschafte hoofdlantaarn uit te testen.
(Ik gebruik het woord 'hoofdlantaarn' omdat 'koplamp' me meer als een auto laat klinken én tevens wordt de plaats waar je een 'hoofdlantaarn' aan het lichaam hangt aan de hand van deze politiek correcte woordkeuze ook minder aan de verbeelding over gelaten, maar laat dit een opmerking zijn die zich volledig in de kantlijn bevindt.)
Stel je dus even Marathon Geert voor, voorzien van een indrukwekkende lichtbundel die als een derde oog de donkerte inpriemt. Hij loopt op de verlaten piste van ... jawel, de Krankhoeve in Bonheiden.
hamstring_anatomy-copyNa een opwarming van 3 kilometer begint hij an het serieuze werk: op het menu staan 10 versnellingen van 200 meter aan 48", gevolgd door 10 versnellingen van 300 meter aan 1'12". Tussen elke versnelling wordt een jogperiode van 100 meter genomen. Uiteraard gaat het weer allemaal te snel: de snelste 200 meter wordt gelopen in 40" (in totaal 3 keer wordt deze tijd afgeklokt), de traagste 46".
En dan plots, tijdens de tweede helft van de laatste 200 meter-versnelling gebeurde het: onze eenzame loper vertraagde en stiet de oerkreet 'Verrekt!' uit.
Had hij in de schaduwen van de omliggende struiken het forse figuur van zijn vroegere 'fondé de pouvoir' herkend?
Nee, het was tasten naar de rechterhamstring ... als een messteek liet een plotse verrekking de training onderbreken.

Epiloog: ik heb nog even geprobeerd; joggen ging, maar bij de minste versnelling voelde ik dat het niet OK was. Ik ben dan maar naar huis gereden, heb een ijspack aangebracht en Tania heeft haar helende kwaliteiten nog maar eens op de ruïne van wat eens mijn 'Tempel Gods' was kunnen testen door een zalfje aan te brengen.
Vandaag is de bewuste hamstring stijfjes, vanavond zal ik proberen ze los te lopen om de voorziene training (10k aan 12km/u) te kunnen afwerken, morgen kunnen we rusten.

Als er iemand, naar analogie van de 'paardenfluisteraar', een hamstringfluisteraar kent ... ik ben geinteresseerd!

08:25 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

Commentaren

Die fluisteraar heet Rust Genoeg (of was het Gust?). Hij is heel succesrijk, maar duldt absoluut geen ongehoorzaamheid. Voor tegenspraak kent hij maar één straf: langer rusten. Een lichtpuntje: hij vraagt geen honorarium. Ijspakken en Flexium kunnen zijn therapie ondersteunen.

Gepost door: AnnAlice | 14/11/2006

Carnivàle In die onovertroffen reeks kan éne Ben Hawkins allerlei kwalen door opperste concentratie genezen. Helaas, de serie speelt zich ergens in de jaren '30 van de vorige eeuw af, dus misschien toch maar voor de tijdelijke rust opteren? So wie so is het eventjes wat minder aangenaam loopweer. "Niet op lopen en veel fruit eten" was het standaardadvies onder voetballers, maar daar schiet je natuurlijk ook niks mee op. Spoedig herstel!

Gepost door: Sven | 14/11/2006

Tedju! Pech onderweg. Der zal niets opzitten dan eens voorzichtig te polsen hoe erg het is en indien nodig even te rusten... We duimen voor een al-bij-al-meevallen van de kwetsuur!!

Gepost door: Wim | 14/11/2006

Duitse invloed? Wat een idee om in de KRANKhoeve te gaan lopen, onze Duitse buren zouden niet eens verbaasd zijn dat je dan zoiets tegenkomt! Goed vertroetelen die hamstring (misschien niet echt comfortabel of mooi om zien) en hopelijk valt het allemaal nog mee.

Gepost door: Julie | 14/11/2006

Gisteren reageerde er iemand op mijn blog met als titel "luisteren" ;-) ... naar je lichaam. Niet altijd leuk, maar in geval van kwetsuur heel nodig om terug oké te geraken, als je het mij vraagt.

Gepost door: Hank | 14/11/2006

Verrekt wat een idee! Verrekt wat een idee zo'n hoofdlantaarn! Heb je er zo eentje met een ver-straler? Ennuh ...... volgens mij studeert Patricia voor hamstringfluisteraar!

Gepost door: M@urice | 14/11/2006

Pikkedonker Lopen in het pikkedonker met een "hoofdlantaarn"? Ik loop onder de straatverlichting... Enige nadeel, om de 20 m word ik voorbijgestoken door mijn schaduw... Even doorduwen en ik haal hem weer in, dan komt "hij" weer opdagen... Zo gaat het duel altijd maar door...

Beterschap

Gepost door: Homer | 14/11/2006

Jungfrau Wel zoiets spreekt mij ook enorm aan. Ik hou echt van uitdagingen en zeker van extreme dingen. Voorlopig ga ik me wel aan de iets gewonere marathons houden maar ooit ga ik toch ook die zware dingen proberen. Ultralopen (50km, 6uurs-loop, 100km) staan ook op het lijstje, maar dat is zelfs nog verder af. Een mens mag toch dromen niet waar?

Gepost door: michael | 14/11/2006

reactie Wat draag jij een grote onderbroek tijdens het lopen.
Kan ik iets voor je doen manneke?
geert je heb Dublin in je zak met een mooie tijd.
Pas op je zelf ik loop je toch wel voorbij(grapje).

Even serieus, doe rustig aan je heb nog de tijd.
Gepost door: koen | 14/11/2006

Je... ... hebt voldoende opgewarmd, dus daar zal het niet aan liggen. Hopelijk is het geen accident de parcours, want ik wou vrijdagavond daar ook eens mijne lantaarn laten schijnen. beterschap.

Gepost door: DijleLoper | 14/11/2006

prothese? zwijg stil, geert. Het is nu reeds veertien dagen dat ik kiné krijg voor die hamstring. Net voor de kustmarathon maakte ik een val met mijn fiets, niet veel erg op het eerste zicht maar achteraf blijkt dat mijn heup een paar mm verschoven is. plus de belasting van de marathon: resultaat overbelaste hamstrings. ik kan nu lopen maar dat is ook alles.
Ik weet niet of het erg maar ik verdenk de kinesisth ervan dat hij niet zonder bijbedoeling me getoond heeft hoe een protheseheupgewricht eruit ziet!
't beste, en geniet van de wind.
marc

Gepost door: marc | 14/11/2006

ai maar Geert toch, dat komt ervan als je op een piste met zo'n naam gaat lopen natuurlijk ;-) ik hoop dat het geen blessure is, maar doe het misschien toch nog maar een weekske rustig aan hé... Beterschap!

Gepost door: Ruthje | 14/11/2006

verrek ai ai wat 'n pech. Neem je de tijd om dit te laten genezen?
Rust rust rust, maar verlies je positieve 'mind' niet!

Gepost door: bewa | 14/11/2006

licht... Valt dat zo'n beetje mee met een koplamp lopen? Geeft dat genoeg licht? 'k heb ze efkes in mijn handen gehad in de Decathlon. Maar dan toch maar laten liggen. Hopelijk valt kwetsuur mee en kan je snel terug beginnen.

Gepost door: Johan | 14/11/2006

lampie?? jij ook altijd met je gekkie ideeën... in het pikkedonker met je verstraler de baan op?? Er zijn inmiddels diverse verontruste telefoontjes binnengekomen bij het NASA Centre for Unidentified Flying Objects.

Verder moest ik even opzoeken wat een fondé de pouvoir is... manager toch?? dacht eerst aan een Frans scheldwoord...

afijn.. rustig Geert.. laat je maar lekker verzorgen door Tania... for the time being heb ik een leuke link voor je op mijn blog gezet. Sterkte maatje

Gepost door: Ronald | 14/11/2006

Scheenbeenvliesfluisteraar Mijn scheenbeenvliesfluisteraar sprak me over rustig aan doen
Zou dit bij jou ook helpen ?
Hopelijks is het niets ernstig

Gepost door: Byrntie | 14/11/2006

Hopelijk ben je er weer snel vanaf maar neem wel je rust. Dat is nog altijd het beste geneesmiddel

Gepost door: Ron | 15/11/2006

Snel herstel Hoi Geert,
Snel herstel toegewenst, ikzelf heb wel goei ervaringen met Ice-Power bij dit soort blessures!
Om nog even terug te komen op mijn schoenen; ik heb mij dan toch voorgenomen met de oude Saucony's te starten in Nijmegen!

Gepost door: johan | 15/11/2006

Niet in het donker!! Mag jij van je moeder in het donker lopen? Ja, dat zal dus wel , maar zorg dan wel dat je wat kan zien Geert! Dat maakt het lopen een stuk gemakkelijker. Ik zou zeggen.....neem wat rust, ga een taart bakken en daarna met goed licht aan lopen!!

Gepost door: Petra | 16/11/2006

versnellingen Oppassen met versnellingen , ze zijn nodig maar je liep iets te vlug volgens schema , heb je al eens bekeken je liep die snelle 200meters aan 17.6 terwijl je ze aan 15km/h moest lopen , das wel een heel stuk vlugger , ik ben ook zo , maar ben geleerd , ik voel dit ook aan de hamstrings , gelukkig nog zonder blessure , hopelijk niet te erg , loop ze !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 16/11/2006

Filmstar Daarjuist eventjes gezapt naar VTM voor het 19u-journaal en nog net gezien hoe je een aardig spaarcentje won in 1 tegen 70. Het buikje van je spaarvarken voor de NYCM zal tevreden knorren!

Gepost door: betty spencer | 16/11/2006

Serieuze spaarcent Wel, wie zag ik daar nu op TV? Was dat toch wel marathon-geert zeker! En dan wint hij op de koop toe nog eens een aanzienlijke som geld. Geniet er van!!! Het is u zeker gegund.

Gepost door: michael | 16/11/2006

De commentaren zijn gesloten.