12/11/2006

Mijtertraining

Wablieft? Mijtertraining? Was da?

Wel, bloggers aller lande, gelukkig bent u op de weblog van Marathon Geert aanbeland, zodat jullie zich in het verdere verloop van jullie ongetwijfeld gelukkig en voorspoedig leven nooit nog deze vraag hoeft te stellen, want hier ben ik met het antwoord!

Laten we echter eerst ons licht even schijnen over wat een 'mijtertraining' had kunnen zijn, maar het niet is:

- mijtertraining is in elk geval géén voorbereiding voor de Marathon van Mijter, en dit simpel omdat 'Mijter' geen geografische locatie is, en moest 't dit toch zijn wordt er in elk geval geen marathon gelopen, en moest 't dit toch zijn én moest er dan ook nog een marathon gelopen worden, wel, dan nóg zou een mijtertraining er niets mee te maken hebben;

- een mijtertraining is ook geen training die is gebaseerd op de gehuldigde principelen van El Grando Ronaldo, en dan vooral omdat deze trainingsbeginselen bekend staan onder de naam 'Meijer-training'!


Wat is het dan wel?

Wel, voor het uitvoeren van de perfecte mijtertraining heb je nodig: 2 kinderen volgeladen met decibels, 2 plastic zakken (en liefst nog wat backup materiaal), een parcours, 2 mijters en 3 kilo motivatie.
Opgelet! je kan deze training alleen maar uitvoeren op de 11de november, en dan nog maar alleen in bepaalde streken van ons landje! Contacteer de lokale politie in geval van twijfel!!

sintmaartenpspDe mijtertraining gaat dus als volgt: je zet de mijters op de hoofden van de respectievelijke kinderen, erop lettend dat elk hoofd welgeteld 1 mijter bevat, elk kind krijgt ook 1 plastic zak en je begint aan het parcours.
Eerst even in zone -1 naar de eerste deurbel op het parcours, als de bel te hoog is voor de grijpgrage kinderhanden kan je middels een kuitspieroefening zelf bellen, en dan even rust. Nadat de kinderen dan een liedje inwisselen voor een snoepje mag je in hetzelfde tempo naar de volgende bel. Na ongeveer anderhalf uur mag je vanwege de vermoeidheid bij de kinderen het tempo laten zakken naar dat van een hartslag in zone -2.
Een 2-tal uurtjes zouden moeten volstaan om de volgende 2 maanden geen snoep meer te moeten kopen!

Het was dus gisteren op het thuisfront van Marathon Geert Sint-Maarten, en dan gaan we met de kinderen om snoepjes zingen. 2 Uur lang genieten van de blije blikken van mijn 2 oogappels, telkens ze een koekje kregen, ne mens wordt er zelfs op een druilerige zaterdagochtend warm van!

De echte training dan:
vandaag start ik met het eerste post-marathon schema van Mario, en als zijn verwachtingen uitkomen dan ga ik nog veel plezier beleven aan mijn volgende wedstrijden. Op de planning staan 10 keer een 200m en 10 keer een 300m. Mijn kuiten krimpen al ineen bij 't gedacht alleen!

Ik zal eerst nog wel wat mogen wachten, want de werkweek is voor mij vandaag al begonnen ... 't is toch moeilijk voor een kleine zelfstandige om 'nee' te zeggen tegen een jobke hé :-)

13:20 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Speciale training Ik dacht dat een mijtertraining een intervaltraining was met de sint. Per keer op de 200m dat je voor de sint eindigt krijg je een chocoladeventje. Als de sint je verslaat, komen de zwarte pieten je even pakken...

Gepost door: Steven Trimmer | 12/11/2006

Ook hier Ook hier lopen de kinderen op 11 nov. zingend langs de deuren. Niet met een mijter, maar met een lampion! 's Avonds als het donker wordt hoor je de eerste kinderstemmetjes al in de straat. Mijn oudste 2 gingen samen op pad en ik mocht met de jongste mee. En ook hier is weer een flinke hoeveelheid snoep binnengehaald!

Gepost door: Patricia | 12/11/2006

Terzijde Wie krijgt de prijs van 10.000ste bezoeker van je blog? De opmerker misschien? En de prijs? Een snoepje?

Gepost door: AnnAlice | 12/11/2006

Mijter?? ik dacht eerst aan hulpsint-training maar ja, hoe zijn de paardrijdbehendingheden van onze RunMaster Geert?

Zit nog steeds met verbazing te kijken naar jouw lijstje gelopen marathons... een verbetering van 26:33 ... weet je zeker dat je niet aan de Guiness hebt gezeten voor de start?? Hier kan geen El Grando Ronaldo trainingsprincipe aan tippen!!

Gepost door: El Grando Ronaldo | 12/11/2006

mijtertraining ik dacht eerst dat het een of andere sinterklaastraining was.
bij ons in het Antwerps kennen ze iets dergelijks met oudjaar en we noemen het Nieuwjaar zingen, gewoonlijk heb je dan ofwel echt nat weer of heel koud

Gepost door: wim | 12/11/2006

alternatief Mijtertrainen Een alternatieve training klinkt als volgt :
Met volle energie en 2 oogappels (incl dezelfde decibels) de heilige man (in dit geval Sinterklaas) gaan opwachten aan zijn aankomst in België (vandaag was dat in Wevelgem). De ene oogappel op je armen, de 2de op de schouders.
Om de training wat meer inslag te geven mag je dansen op de kwakkelende muziek van een geïmproviseerde harmonie en dit zonder op de tenen te trappen van een paar 100 andere kwebbelende kinderen en ouders en dan zoveel mogelijk picniccen in je zakken steken zonder de 2 oogappels te laten vallen.
Het proberen waard !

Gepost door: Byrntie | 12/11/2006

Bij ons heet zoiets gewoon Sint-Maarten. Martijn is er al te oud voor. Maar Annemarie heeft haar liedjes ook gezongen, met een lampion in haar ene hand en een plasticzak in de andere hand, zodat ze veel snoepjes bij elkaar kon zingen!

Gepost door: jan | 13/11/2006

Sint Maarten Onze kids hebben zelf nooit meegedaan met Sint Maarten. Maar zaterdag avond rond de klok van 8 reed ik door ons dorp en merkte dat er in een klein wijkje allerlei verlichting rondom de deur was gehangen! even later zag ik een 5 tal kids langs de deur gaan met een lampion en de wel bekende tas voor het snoep. Leuk dat dit ook nog in ons dorp voor komt.

Gepost door: Rich@rd | 14/11/2006

De commentaren zijn gesloten.