06/11/2006

Het leven na een marathon

Ik zou nu niet direct willen spreken van een zwart gat of een andere allegorie die met een beetje goede wil en toiletpapier kan worden opgelost, maar ik loop een beetje verloren.

Tijdens de voorbereiding van een marathon is de focus en de gedrevenheid om het schema zo minitueus mogelijk te volgen zo sterk dat het geen moeite kost om elke dag de loopschoenen aan te binden en de buitenlucht op te zoeken om de dagelijkse training af te werken.
Nu is het echter precies één week na Dublin, en de afgelopen week heb ik vrijwel elke dag wel een beetje zin gehad om te lopen, en toch heb ik het geen moment gemist ... héél raar wat ik nu voel.

stukkie_lopenNormaal gezien ging ik zaterdag hernemen, maar ik had Tania beloofd om nog een laatste (mini-)verbouwingske te doenen ten huize Marathon Geert, en het is er niet van gekomen. Tot mijn grote ergernis voelde ik me er zelfs niet schuldig door!

Niet dat mijn mini-projectje af is (dat zal nog een weekje of 2 duren), maar gisteren heb ik dan uiteindelijk toch een klein toertje gedaan: een kilometerke of 9 in 52 minuten. Ik heb nog niet de officiële statistieken nagekeken, maar ergens heb ik wel het vermoeden dat dit nét niet sterk genoeg is om een nieuw wereldrecord genoemd te mogen worden, maar 'k heb ze wel gelopen hé.

En of het deugd deed ... ik heb samen met Tania op 't gemakske gelopen en 't was leuk om nog eens buiten te zijn. Toevallig zijn we exact 3 kwartier na de start van de NYC vertrokken, dus op 't moment dat de meeste onzer bekende NY-gangers het bordje van de 10k passeerden trokken wij in Muizen City de deur achter ons toe. Nog vlug gekeken of er geen gangsta in onze flower yard zat, en away waren we ...

Volgende wedstrijd op de kalender is een 10-mijler in Lier, maar als 't parcours 't zelfde is dan vorige keer, dan zal het wel een '10 mijl light' zijn. We zien wel.

07:38 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

soms.... ....is het wel eens lekker om niet te lopen! Zeker als je een periode van veel trainen achter de rug hebt! De zin gaat anders een beetje weg. Ik loop niet zulke afstanden als jij, maar ook ik heb het na een periode van veel trainen even rustig aan gedaan en ga er nu weer volop tegenaan! Trainen voor de halve marathon van Schoorl!

Gepost door: Patricia | 06/11/2006

Euforisch Na marathons voel ik me zo euforisch dat ik er meteen nóg één zou lopen. Toch is het beter om zo'n twee weekjes kalmaan te doen, het enige wereldrecord dat mag worden aangevallen is dat van de trage duurloop(jes).

Gepost door: Sven | 06/11/2006

das een goeie !!! de 10 mile light

Gepost door: roadrunnerke | 06/11/2006

Raadseltje van een 10mijl-light gesproken...

Het is blauw en weegt niet veel...

rarara, wat is het ?" lichtblauw "

......... hahaha .........

Gepost door: kj | 06/11/2006

reactie Hoe durfje om je collega weblopers in N.Y. in de steek te laten.
Of duurd een marathon in belgie maar 45 min.
Maar je heb wel lekker gelopen met die sm halsband om.

Gepost door: koen | 06/11/2006

Geen paniek! Voor je 't weet slaan de loopkriebels weer toe. Eens je je opnieuw een ietwat belangrijk doel hebt gesteld (en dus geen light-versie) dan zal de rest vanzelf komen! En ondertussen heb je lekker tijd voor dat miniproject van jou, hoewel ik vind dat je daar bijzonder mysterieus over doet. Atletiekpiste aan het aanleggen in de tuin? Zelf een loopband ineen aan het knutselen? Ik ben curieus!

Gepost door: Julie | 06/11/2006

Alsnog Gefeliciteerd met je prachtige prestatie in Dublin, door mijn verlof ben ik een week uit roulatie geweest.
Dat is misschien een oplossing, er een weekje tussenuit, maar wel je laptop thuislaten. Dan heb je nadien een heel pak werk om alles bij te lezen.

Gepost door: Marc | 06/11/2006

gaatje na de M Is logisch dat je een soort van zwart gat hebt na de Dublin Marathon maar aan je schema te zien loop je in Rotterdam alwaar ik je ga aanmoedigen dus heb je weer iets om naar uitkijken ;-)

Gepost door: Bjorn Paree | 06/11/2006

geniet geniet toch ook maar even van de relatieve rust hoor, binnenkort mag je weer lekker op schema trainen voor Rotterdam:-)

Gepost door: Ruthje | 06/11/2006

Voor dat je het weet ben je weer aan het trainen voor Rotterdam. Dus geniet nog maar even van je rust!

Gepost door: Jan | 06/11/2006

De commentaren zijn gesloten.