29/10/2006

Dublin, day 2

Onze 2de dag in Dublin stond vooral in het teken van veel gewandel en veel gezien ...

Hoe zou ik Dublin het beste beschrijven? Wel, voor mij is het niet meteen een enorm mooie stad, en het is ook geen stad waar er een enorm aantal 'must see'-gebouwen staat, maar al de puzzelstukjes van kleurrijke deuren, pittoreske pubs, 18de en 19de eeuwse industriële gebouwen en, vooral, de vriendelijke aard van de locals samen maken het een bijouke van een stad. Het is een stad dat het vooral van zijn teamwerk moet hebben dan van z'n individuele sterren, dat is zeker.

Wat hebben we vandaag bezocht? Wel, teveel om op te noemen ... Trinidi College met z'n prachtige bibliotheek en het Book of Kells, Grafton Street, Powercourt House, Templebar, Dublinia, .... enfin, we hebben een aardig stuk van onze zolen gesleten.

Ik zou hier nu enkele prachtige foto's kunnen meegeven om een sfeerbeeld te scheppen, maar zoals eerder gezegd, Dublin moet 't van z'n geheel hebben, en dus zouden die afzonderlijke plaatjes nooit dezelfde pracht kunnen hebben dan Dublin zelf.

In de plaats van de gewone foto's zal ik dan maar enkele markante beelden geven, elk met hun eigen verhaal:

PICT03071) Héél speciaal is dat je in Dublin pubs kan vinden die je nergens anders in de wereld tegenkomt:


PICT0311 2) Typisch Iers ... als ze een huis te huur zetten is het onbetaamd om over het sanitair te praten. Als je er dan toch de aandacht wil op vestigen dat er wel degelijk een toilet in het pand aanwezig is, dan laat je gewoon 1 lettertje weg!


 

PICT0359 3) Only in Ireland: de openbare toiletten zijn er vermomd als wachthokjes!!PICT0366  4) Ze verkopen hier 'gekke koffie' ... toen ik aan de verkoopster wilde vragen wat dat juist is, trok ze haar rokken op, sloeg zichzelf 3 maal op de blote billen (ondertussen ronddraaiend op 1 been) en liep luid gillend weg om in de Liffey te springen ... ik snap 't niet goed ...


PICT0373 5) Leuk om dit te vinden: een winkel van dezelfde keten als waar ik Tania heb gekocht ... 't enige verschil is dat ze hier ook nog 'gemstones' verkopen ;-)

PICT0388 6) Tot slot nog even een kwisvraagje: als je in het begin van de vorige eeuw deze deurklopper met een doodse plof in de monumentale gang van het achterliggende herenhuis liet galmen, welke beroemde schrijver, geboren en getogen in Dublin, kwam er dan opendoen?
Als er iemand in slaagt om voordat ik morgen mijn vervolgverhaal post het juiste antwoord te geven, dan beloof ik jullie morgen een exclusieve onthulling te brengen die de wereld op z'n kop zal zetten.

Doe jullie best, want bij een juist antwoord zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn ...

En voor de deelnemers aan Etten-Leur ... ALL THE BEST OF LUCK ... MAY THE LEPRICHAUNS BE WITH YOU!

00:01 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Veel plezier!! Veel succes en Plezier in Dublin!! En je antwoord, mmm ik weet dat Bob Geldorf volgens mij uit Dublin komt, maar ja die schrijft en zingt en woont er volgens mij niet meer. Een een film schrijver...Oscar Wilde, maar ja valt dat onder het algemene schrijven.....jaaaaaaa vinik wel(-; Nogmaals Veel succes vandaag!! Dagdag...

Gepost door: Michelle | 29/10/2006

A wild guess Oscar Wilde, Jonathan Swift, Bernard Shaw, Yeats... ik heb er geen flauw idee van, maar 't zijn allemaal Ierse schrijvers. 'k Ben vooral curieus naar uw wereldschokkend nieuwtje! Heb je je spulletjes al terug? Geniet nog van Dublin en break a leg tomorrow (figuurlijk uiteraard)

Gepost door: Julie | 29/10/2006

Maf ze! Vandaag wel vroeger naar bedje toe, hé!
Loop ze d'eraf morgen!

Gepost door: Ann | 29/10/2006

succes Ik wens je een goede nachtrust. Geef er een lap op morgen!

Gepost door: Hank | 29/10/2006

Samuel Beckett en als het verkeerd is, dan loop ik volgend jaar een marathon!

Gepost door: etienne | 29/10/2006

JJ was James Joyce geen Ier? Ben je trouwens al naar die oude gevangenis geweest (waar ze "In The Name of The Father" hebben opgenomen), echt wel de moeite!! Vééééél succes morgen!!!

Gepost door: Ruthje | 29/10/2006

Succes Succes morgen .. en geniet ervan ..

Gepost door: Edith | 29/10/2006

vlaamse spreekwoorden zoals ze zeggen : "break a legg" (niet letterlijk natuurlijk)

Gepost door: Bruno | 29/10/2006

Bram STOKER it is most certainly the house of Bram Stoker, the author of "DRACULA"

Gepost door: Hans | 30/10/2006

De commentaren zijn gesloten.