25/10/2006

Marathonvoeding

Gisteren heb ik mijn laatste dag in België aangegrepen om de laatste pre-marathon voorbereidingen te treffen: bezoek aan de kapper (350 gr aan haar kwijt), bezoek aan de pedicure (180 gr aan eelt en vergroeide teennagels kwijt) én, vooral, een bezoekje aan de Walk Run Jogging-winkel hier in Brussel (2 kilo aan voedingssupplementen erbij).

Ik heb op andere blogs al heel wat gelezen over voedingssuplementen en gellekes die tijdens de marathon best genuttigd kunnen worden, en aangezien mijn kapsel en teenavonturen minder boeiend zijn, is het misschien best om hier even over uit te wijden.

Ik ben gisteren specifiek naar de Walk Run Jogging gereden omdat deze winkel een standje had in de militaire school waar we tijdens de afgelopen 1/2 marathon van Brussel onze startnummers moesten afhalen. Op hun aanraden heb ik in Brussel geëxperimenteerd met een nieuw soort gelleke, en ik moet zeggen dat dit me enorm goed is bevallen: de smaak valt mee, 't is niet té vast, zodat je niet per sé MOET drinken tijdens 't innemen, de verpakking is ultra compact en dus makkelijk weg te steken (ik steek die met een veiligheidsspeld vast in de binnenkant van m'n broek) en de theorie achter het product klopt als een bus.

antioxidantDe merknaam van dit wonderbaarlijke product dat me in Dublin moet beschermen tegen vermoeidheidssymptomen is Overstim's, iets wat wel minder makkelijk te vinden is dan bvb. Squeezie.
Uiteindelijk heb je 4 veschillende versies van dit gelleke, en Marathon Geert heeft als rasechte consumptiemaatschappijer ze energiealle 4 gekocht ... er is een gelleke met anti-oxydanten, ééntje met snelle energie, dan ééntje met een overdosis aan snelle energie (iets wat ze bij Overstim 'coup de fouet' noemen), en als dat je ingewanden niet tot spontane emigratie dwingt hebben ze nog 'Red coup de fouetTonic', oftewel supersnelle overcompletie aan glucose.

De tactiek in Dublin zal eenvoudig zijn: een kwartiertje vóór de start neem ik een anti-oxydantje (omdat dit ook een gunstige invloed heeft op de spierspanning en dus een relaxerend effect red tonicgeeft ... ik hoop maar dat ik dat allemaal goed gelezen heb en dat er niet 'laxerend effect stond!!), nà 45' race wat 'snelle energie', nog zo eentje na 1u30', na 2u15' terug een anti-oxydant en na 3u oftewel een Coup de Fouet of een Red Tonic, afhangende van de staat waarin ik me op dat moment bevind.

Verder heb ik nog een carboloader gekocht, en ik zal blij zijn wanneer ik daar mee mag beginnen (overmorgen), want op dit moment zit ik middenin mijn 3 daagse 'aflaadfase', en da's niet om te lachen ... ik voel me zo plat als een vijg en tijdens de training gisteren (3 blokjes van 3k aan marathontempo, met telkens 1k aan 5'30" ertussen) was mijn hartslag bijna 30 slagen per minuut hoger dan normaal aan dit tempo.

Vanavond staat een training op Estse bodem gepland ... hopelijk zijn de plaatselijke weergoden me daar goed gezind!

09:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Anti-oxydant Zie maar dat ge niet te "relaxed" start aan een slakkengangetje.
Ik heb deze morgen een spierontspanner moeten nemen omdat mijn nek terug dreigt vast te raken (stress op 't werk) en straks op 't werk zullen ze een compleet "relaxte" Betty zien arriveren (of er nog veel zal gepresteerd worden is wel de vraag). Betty high in the sky!

Gepost door: betty spencer | 25/10/2006

tot in de puntjes naar zien zijt ge op alles voorbereid en hebt ge er dus alles aan gedaan om een goede voorbereiding te hebben voor dublin , nog een laatste training op afzondering in estland en dan maar duimen voor een goede marathon , doe dat maar goed daar in dublin , succes !!!!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 25/10/2006

Als het nu ook nog lekker is Voor ik het vergeet: succes gewenst in Dublin!
Aan energie zal het je alvast niet ontbreken.
Laat ons zeker je revaringen met deze voeding weten, want het is soms moeilijk door het grote aantal merken het goeie spul eruit te halen, hoewel ik deze gellekes voorlopig nog niet nodig heb (maximum loopduur is momenteel een uur).

Gepost door: Koen | 25/10/2006

Succes hé! Wij duimen, geef er maar een lap op!

Gepost door: Wim | 25/10/2006

Succes Ge hebt uzelf goed voorbereid. Have faith! Ge gaat het daar heel goed doen in Dublin.

Gepost door: Hank | 25/10/2006

Good luck Dat zal daar nogal wat worden in Dublin, je hebt werkelijk aan alles gedacht. Geniet er maar van. Vele zullen met mij uitkijken naar je verslag en ervaringen.
Veel succes!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Marc | 25/10/2006

Test Ben benieuwd naar jouw bevindingen m.b.t. de voedingssupplementen (de 'gelletjes'). Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ben nog van de oude suppletie-methode generatie (koolhydraatrijk voedsel zoals pannekoeken en pasta drie dagen voor de marathon, voorafgegaan door drie dagen eiwitrijk (vis, kaas, eieren e.d.)).

Gepost door: Fred | 25/10/2006

goed voorbereid Zo Geert, jij gaat goed voorbereid op pad! Het moet nu wel heel raar lopen wil jij geen super tijd neerzetten! Ben benieuwd naar je verslag van de marathon en van de bevindingen van de gel.

Gepost door: Patricia | 25/10/2006

taktiek laat je maar eens goed gaan in ierland, geert, gellekes of niet. ik zal je mijn taktiek verklappen: je zoekt op wie favoriet is, als hij vertrekt loop je achter hem aan en blijft in zijn spoor tot de laatste rechte lijn. dan steek je hem in één streep voorbij. Simpel maar het werkt altijd! succes!

Gepost door: marc | 25/10/2006

gellie ben benieuwd naar je gelervaring, dan ga ik die zeker ook eens testen! (als ik eraan geraak). Héééél vééél succes, maar met zo'n supervoorbereiding kan het gewoon niet mis gaan!

Gepost door: Ruthje | 25/10/2006

topppie Wat een voorbereidingen!! die paar 100 gram scheelt je zeker weer 10 sec. Die Gels? Dat heb jij eigenlijk niet nodig, je loopt Dublin al in een supertijd op karakter!! Pas op voor de Ieren, die schijnen dol te zijn op die gels.. voor je het weet zitten ze aan je broek..

Gepost door: Ronald | 25/10/2006

Lekker hoor... Jajaja, vertel jij maar over lekkernijen voor onderweg! Maar die ´snoepjes´ zijn niet in Nederland verkrijgbaar....alleen via internet en dan moet je een hele doos bestellen! Ik zou er best eens eentje willen proberen, volgende keer als ik in Belgie ben, maar eens op zoek naar een van die winkels.
Geert, gaan met die banaan hoor, in jouw geval...gaanmet de gellekes! Zet ´m op!

Gepost door: Petra | 25/10/2006

Vermogen Je krijgt niet alleen veel vermogen met die gels maar het kost je dat ook volgens mij! Suc6 aan de overkant!

Gepost door: Ron | 26/10/2006

De commentaren zijn gesloten.