24/10/2006

Paint it black

Vorige week veinsde ik diepe ongelukkigheid bij het ontwaken op mijn verjaardag, maar nu, één week later, pluk ik wel de vruchten van het jaartje ouder worden: mijn ouders hadden me cadeaucheques voor de Free Record Shop cadeau gedaan, en die werden nu opgekocht.

Aangezien Tania en ik trots zijn op onze boekenverzameling, en aangezien de Free Record Shop nu ook boeken verkoopt, is een niet onaardig percentage van deze bons opgegaan in leesvoer, maar uiteraard heb ik ook wat muziek gekocht; in totaal 6 CD's.

Een overzichtje: een pakket van 3 CD's boordevol Ierse folkmuziek (jaja ... om in de stemming te komen, you bloody midget!), en dan nog 3 'gewone' CD's. Van deze 3 laatste hadden 2 (de laatste van Green Day en een verzamelaar van Blink 182!) een Parent Advisory label met 'Warning: contains explicit language' gekregen ... we hebben dus weer educatief goede keuzes gemaakt!

Ik zou echter graag even blijven stilstaan bij de CD zonder dit label. Deze CD werd dit label niet onthouden omdat ze niet genoeg zou rocken (in tegendeel), maar gewoon omdat deze muziek dateert van de tijd dat er nog geen labels op muziek geplakt werden, uit de tijd toen een CD nog een LP was en het gaatje middenin veel minder prominent aanwezig was, uit de tijd toen zwart nog de meest hippe modekleur was en je ofwèl zwart droeg, ofwèl werd uitgelachen omdat je in een vuilzak van Millet naar school kwam, uit de tijd dat op het meer dan 2 keer per maand wassen van je haar de doodstraf stond, uit de tijd toen er in Mechelen nog kon worden uitgegaan in beruchte zaaltjes, stadsfeestzalen en danskelders (waar dan ook nog eens de juiste muziek gespeeld werd), uit de tijd toen er een wet was die aan groepen zoals Take That verbood om vinyl te verprutsen, uit de tijd toen een gitaar werd gekoppeld aan maximaal 3 pedaaltjes met eenvoudige effecten in plaats van aan een computer die sterk genoeg is om het leven uit de database van de NASA te trekken en uit de tijd toen er nog van geen sprake was van gescheiden huisvuilophaling en een drugsdode derhalve gewoon samen met zijn gebruikte naalden in dezelfde plastic zak kon worden buitengezet.

siouxsieIk heb het hier over de tijd dat Marathon Geert uit de bol ging op de muziek van Siouxsie & The Banshees!
Eigenlijk was ik onder de 's' op zoek naar een schijf van Sum41, maar toen ik de CD 'The Singles' van Siouxsie door m'n vingers voelde gaan kon ik het niet laten om deze 8 euro jeugdsentiment in m'n winkelmandje te leggen.

Vanmorgen heb ik deze CD de wagen laten opwarmen, en het moet gezegd: de file heeft nog nooit zo kort geleken.

Aan de andere kant vind ik het wel pervers om pareltjes zoals 'Israel', 'This Unrest', 'Christine' en vooral 'Spellbound' op digitally remasterde wijze en zonder één enkele kras op commercieel verantwoorde manier te moeten beluisteren.

Gisteren heeft het stormweer me binnen gehouden, zodat ik mezelf een extra dagje rust heb gegund. Vanavond is er echter geen andere weg: 3 x 3km aan marathontempo met wat gedribbel ertussen zal mijn deel zijn, weer of geen weer.

Nà Dublin zet ik Siouxsie op de MP3!

08:41 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Those were the Days... Alhoewel het echte jeugdsentiment bij mij nog wat verder terug ligt - als echte babyboomer - kan ik mij wel in jouw gevoelens inleven. Per slot van rekening kom ik helemaal uit het vinyl tijdperk, sterker nog, ik draai nog regelmatig LP's op mijn oude pick-up. Van de jaren tachtig vond ik onder meer Talk Talk en New Order goed, The Cure en Siouxsie ook prima.

Gepost door: Fred | 24/10/2006

Blink? Sum? Van deze groepen zal je mij nooit een CD zien kopen!!! En dit omdat ik ze allemaal al heb. Dan nog Siouxie en Greenday erbij... er zijn er met slechtere smaak. Blink en Sum trouwens live gezien in respectievelijk Dusseldorf (zwak) en de Vooruit (megasterk). Keep on punkrocking en cd's kopen om deze bands te steunen!!! Zelf zou ik er nog wat van Muse bijgestoken hebben of als het punky mag zijn (the one and only) Bad Religion!!!

Gepost door: Wim | 24/10/2006

waar is den tijd ? toen zwart je nog vertelde naar welk soort muziek iemand luisterde (of naar welke niet) i.p.v. je te doen denken aan de eerste 30 finishers in een marathon ;-) tedju toch ...

Gepost door: Hank | 24/10/2006

Siouxsie & The Banshees Wat worden we oud ...
Waar is de tijd van de legendarische Seaside- festivals in De Panne, waar ik Siouxie aan het werk zag, met o.a. Fad Gadget, New Order en the Cure als ik me niet vergis (Alzheimer moet je weten ...)
Those were the days !!!

Gepost door: frank spencer | 24/10/2006

huh??? is dit een gebrek aan mijn (muzikale) opvoeding of ben je gewoon echt heeeel oud? Siouxsie & the Banshees.. kun je wel 78 toeren op mp3 krijgen?

succes in Dublin.. beware of the midgets!

Gepost door: Ronald | 24/10/2006

This is interesting Qua muziek moet ik Ronald's "huh?" volgen, maar wat me wel interesseert is welke boekskes jullie lezen, 'k ben namelijk zelf ook een fervent letterverslindster. Geert - toi toi toi in Dublin!!!

Gepost door: Julie | 25/10/2006

re: This is interesting okido Julie ... zo heb ik meteen een onderwerp voor wanneer ik eens zonder inspiratie zit ... ik hou je op de hoogte.

Gepost door: geert zelf | 25/10/2006

Geweldig! Je hebt een geweldige muzieksmaak! Komt wel een beetje overeen met die van mij! Maarja.....we zijn dan ook ongeveer uit het zelfde tijdperk!

Gepost door: Patricia | 25/10/2006

Dimitri Verhulst Mijn muzieksmaak is vermoedelijk compleet fout, ik hoor héél graag folk (Molly Malone bezorgt me steeds weer kippenvel), maar ik ben heel benieuwd naar jouw boekenkast. Overigens een aanrader voor fileproblemen : het nieuwste boek van Dimitri Verhulst - Mevrouw Verona daalt de heuvel af - kan je beluisteren op drie door de auteur ingesproken CD's. Ik denk daarbij spontaan terug aan de luisterspelen op de radio bij mijn grootvader, midden de jaren zeventig (zowel het tijdperk als mijn grootvader). Ben ik nu heel erg oud?

Gepost door: Sven | 25/10/2006

succes in Dublin Siouxsie ... prachtig en zeer schone madam. Aan Frank op Sea Side, ik wist dat ik u van ergens kende.
Succes in Dublin

Gepost door: etienne | 25/10/2006

happy house Wild zijn van de muziek van Siouxie en ook nog marathons lopen: je bent een man naar mijn hart ! Veel succes in Dublin.

Gepost door: patrick | 29/10/2006

De commentaren zijn gesloten.