22/10/2006

Weblogloop, part III

Zoals reeds op vele blogs te lezen is: het was weer 1 groot loopfeest bij de derde editie van de befaamde weblogloop. De groep webloglopers blijkt steeds groter te worden, en daarom durf ik hier geen lijst van alle deelnemers weer te geven, want ik zou er waarschijnlijk toch een paar vergeten.

Op aanraden van Mario heb ik nét voor de inschrijving besloten om toch maar de 10 mijl te lopen, zij het tegen marathontempo, wat dus nu makkelijk te doen zou moeten zijn. Marathontempo, dat betekend de 10 mijl in ongeveer 1u13'30", maar bij het instellen van m'n Garmin stond ik plots voor een energieprobleem: de batterij was zo plat als een portefeuille nà een avondje pokeren met zigeuners. Enfin, ik wil maar zeggen: hij was plat!

Gelukkig kwam Achieltje net als manna uit de hemel nedergedaald (zij het dat je van manna wel kan eten, terwijl ik dit van de 'lukkenloze' versie van Achieltje niet kan zeggen ... trouwens ... 'lukken' zijn naar het schijnt wel degelijk écht lekkere dingetjes, hoewel ik tot nog toe niet het genoegen heb mogen smaken om dit zelf vast te stellen ... hallo???? ... ACHIEL??? ...). Enfin, Achieltje was zo vrij om me, na slechts matige dwang( :-) ), zijn Garmin te laten instellen en dus  beschikte ik plotseling niet alleen over een technisch hoogstaand tooltje, maar eveneens op een scherpe, supergemotiveerde en bijna nuchtere haas.

Het startschot dan ... awel ... dat was een verrassing ... we hebben minstens 5 keer gevraagd aan wat ons 'thuislopers' leken te zijn of we al gestart waren ... uiteindelijk toch gestart en na de eerste kilometer wat gelaveerd te hebben zijn Achiel en ik dan toch goed in ons tempo gekomen en hebben we steeds met een zeer lichte voorsprong op het schema gelopen.
Na een erg leuke, 14 kilometer durende babbel met Achiel kon ik het toch niet meer houden en wilde ik nog eens 2 kilometerkes wat doortrekken. Achieltje moest passen, maar als je er op naleest wat zijn studentenleven de laatste tijd allemaal inhoudt kan je hem dat niet kwalijk nemen, en dus ging ik op zoek naar 'Vader Abraham'.
'Vader Abraham' was een bebaard (dat hadden jullie nooit zélf bedaht hé!? ;-) ) manspersoon die enorm op 'the real thing' leek, inclusief bolhoedvormige roepingsvlek en die ons enkele kilometers hiervoor had ingehaald. Rond kilometer 14 had hij reeds een mooie voorsprong opgebouwd en het leek me een mooie uitdaging om hem in te halen. Dat is het leuke van het lopen langs een rivierdijk: je hebt steeds een mooi en ver overzicht!
Maar ... nu bleken de 10 mijl van Lier geen 10 mijl te zijn, maar een goeie 15,5 kilometer, en dit zorgde ervoor dat ik pas een 15-tal seconden nà mijn mikpunt ben binnengekomen. Ik zal echter nog wel een herkansing krijgen want zowel hij als ik hebben een abonnement op de Lierse natuurlopen genomen, en dus staan we op 25 november terug tegenover elkaar! Mijn schaar steekt al in m'n sporttas!! Mijn tijd blijkt 1u08'54" te zijn, en gezien de werkelijke afstand zal ik dit maar als m'n PR over de 15k beschouwen. Uiteindelijk werd ik 49ste op een totaal aantal finishers van 189 ... in november zal ik proberen om in Lier bij de top-25 te eindigen.

weblogloop Lier 1Speciale vermeldingen nog voor Mario, die vermomd als 'Deckers Sanne' geprobeerd heeft om de titel van snelste vrouw op de 5 kilometer af te snoepen van Julie, maar bij de geslachtstest aan de groene tafel door de mand is gevallen, en voor Petra, die toch maar netjes dank zij 2 uren rijplezier beste buitenlandse atlete is geworden! Verder heeft Ruthje weeral een nieuw PR gelopen (waar gaat dat eindigen) en Philippe heeft alle maskers laten vallen door luid aangekondigd door de speaker als 'Janssens Maria' te finishen ... proficiat Maria!

Spijtig genoeg kon ik niet blijven voor de 'après-run', maar dat maken we een volgende keer wel goed!

Bedankt voor het heerlijke initiatief, Ruthje, en een volgende keer zijn we uiteraard weer van de partij!

23:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

afstand ? en die mannen willen daar in lier dan een marathon organiseren , laat me niet lachen , die wordt dan ongeveer 1.5 km korter ?

Gepost door: roadrunnerke | 23/10/2006

prima gedaan doe het in dublin even goed en je zal een schitterende tijd lopen .Ik kijk al uit naar het resutaat.

Gepost door: mario | 23/10/2006

re: afstand? geen probleem: dat wordt dan een PR :-)

Gepost door: geert zelf | 23/10/2006

reactie Leuk verslag Geert.
Het gaat je weer goed af zo te lezen.

I.V.M kerstdrukte (zaterdags werken)kon ik zaterdag niet.
Anders was ik er beslist geweest.

Gepost door: koen | 23/10/2006

Knap werk ! Puike prestatie, Geert, als zelfs je haas niet meer kan volgen.
Die ingreep van een tweetal weken terug heeft alleszins je conditie niet aangetast.
Doe het goed volgende week maandag in Dublin !

Gepost door: frank spencer | 23/10/2006

Promoten.... Geert, het was weer een byzondere dag! Ik heb nog steeds spierpijn van het lachen. Ik heb al even contact gehad met Friesche vlag (met s c h ) voor een reclamefilmpje voor de gecondenseerde melk, ze gaan er over vergaderen, dus je zult er nog van horen.
Ontzettend veel succes in Dublin!!! We zullen de hele dag aan je denken en duimen!

Gepost door: Petra | 23/10/2006

dublin Heel tof dat je erbij was. Knappe prestatie in wat jij een marathontempo noemt. Wat moet dat niet worden in Dublin ? Succes !
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 23/10/2006

Gezelligheid Dat klinkt allemaal als een erg gezellig samen zijn. Je hebt een mooie tijd gelopen, kan ik alleen maar van dromen! Ik weet zeker dat je in Dublin een hele mooi tijd neer gaat zetten, succes!

Gepost door: Patricia | 23/10/2006

Dublin Dat gaat helemaal goedkomen in Dublin! Ik zal je aan je denken als ik in Etten Leur Petra aan het hazen ben. Bij de weg, ik heb hier nog een Friese Vlag liggen. Kun je daar iets mee?

Gepost door: M@urice | 23/10/2006

Lier Leuk je eens ontmoet te hebben Geert en gefeliciteerd met je knappe prestatie, wat de afstand dan ook moge geweest zijn. Waarschijnlijk gaan we elkaar in Lier dan nog wel eens terugzien, ik heb wel geen abonnement genomen daar ik in november niet kan, maar de volgende keren zal ik waarschijnlijk wel van de partij zijn.
Doe dat goed in Dublin volgende week hé, ik zal alleszins duimen.

Gepost door: Marc | 23/10/2006

Veel succes... Heel veel succes in Dublin en ben nu reeds beniuwd naar jouw verslag. CU.

Gepost door: Jan | 26/10/2006

De commentaren zijn gesloten.