03/10/2006

Game over?

Ondanks het vele geduim, de e-cards die ik heb mogen ontvangen en de lieve wensen op deze blog wordt dit een berichtje in mineur.

Daarstraks heb ik nog even contact gehad met de dokter, en de operatie uitstellen zou een té groot risico inhouden. Komende vrijdag moet ik onder het mes. In eerste instantie moet ik dus 'adieu' tegen de halve van Eindhoven zeggen, maar ook Dublin staat hiermee op losse schroeven. Volgens de chirurg zou ik slechts 1 dag onder de voet zijn van de operatie, maar deze zou me een 14-tal dagen wel tegenhouden van te lopen.

Nu, om maar meteen alles eruit te gooien ... wat is er precies mis met me?

De 'pre-Gierle' lezers van deze blog herinneren zich misschien nog dat ik in de aanloop van deze 2de weblogloop een ontsteking aan de bijbal had opgelopen. Welnu, deze 'ontsteking' is nooit echt verdwenen en stak enkele weken geleden terug in alle hevigheid de kop op. Dus zijn we eventjes bij de uroloog te rade gegaan, en het verdict is nogal hard aangekomen: het blijkt om een tumor te gaan.
Nu begrijp ik heel goed wat Lance Armstrong in z'n boek 'Door de pijngrens' bedoelde met 'Het is moeilijk om te zeggen dat je kanker hebt'. Ik bedoel, ik heb nooit gerookt, raak geen druppel (letterlijk) alcohol aan, eet gezond en aan lichaamsbeweging heb ik ook niet echt gebrek, en dan krijg je zoiets te horen. 't Is alsof je na een celibaat leven te horen krijgt dat je aids hebt!
Blijkt dat ik 'chance' heb: dit is zowat de enige kanker die niet vatbaar is voor externe factoren als daar zijn een ongezonde levenshouding, erfelijkheid, ...
Het is gewoon een kwestie van geluk of niet!

Positief is wel dat dit meteen ook de best geneesbare vorm is, en ik heb het in veel mindere maten dan Armstrong: bij hem was er al uitzaaiing tot in de hersenen, bij mij valt er nog geen lymfeaandoening waar te nemen. De kans op chemo na de operatie blijft echter wel 90%.

Bon, vrijdag dus onder het mes ... Eindhoven kan dus al de kast in.

Wat te doen met Dublin?

(10' pauze)

Awel, ik ga een poging wagen om toch nog te lopen ... ik kan gewoon de huidige vorm niet loslaten ... op dit moment maak ik me sterk dat ik in 3u15 kan aankomen, als ik die 2 weken niet lopen kan terugbrengen tot 1 week, dan moet 3u25 toch nog te doen zijn?
Ik heb deze middag al gelopen, ik ga seffens, als Tania terug thuis is, m'n training voor morgen afwerken ... als ik dan voor vrijdag nog m'n 34k duurloop kan inlassen, dan moet er toch nog iets overblijven. De operatie is vrijdag om 11 uur, dus ik kan 's morgens nog een trainingske achter de kiezen steken.

Ze kunnen me veel aandoen, maar van m'n keikop moeten ze afblijven!

En iedereen kent toch het vervolg van Armstrong!? Mijn welgemeende excuses aan alle Kenianen, Ethiopiërs en andere hottentotten, maar de volgende 7 gouden medailles van Rotterdam komen naar België!!

21:30 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

Commentaren

Spoedig herstel Bij deze alvast veel sterke toegewenst nu vrijdag en uiteraard een spoedig en vlot herstel.
En keikop, tevens wil ik je bij deze al veel succes wensen in Dublin.

Gepost door: marc | 03/10/2006

reactie Die gouden medailles heb je voor mij al verdiend.
Geert ik vind je een kanjer zoals je er mee om gaat.
De marathon van Rotterdam gaan we in april samen lopen rond de 3 uur 15.

gr Koen

Gepost door: koen | 03/10/2006

klote Jeetje Geert, wat een nieuws zeg. Knap dat je lekker koppig blijft, met jouw ingesteldheid ga je er in ieder geval weer snel bovenop geraken! Ik wens je alvast héél veel sterkte toe nu vrijdag, zal zeker eens aan jullie denken om 11u. Hopelijk ben je snel hersteld en kan je vol goeie moed in Dublin starten! En ik wil je erbij hebben in Rotterdam hé!

Gepost door: Ruthje | 03/10/2006

Sterkte Kop op Geert en heel veel sterkte. Ik zal voor je duimen vrijdag en hoop dat je er snel weer bovenop bent. En nog dit: chapeau hoe je ermee omgaat, het moet moeilijk zijn maar het getuigt van enorm karakter. Hou je goed, hetzelfde voor je vrouwtje en veel beterschap. De loopschoenen heb je vast weer snel aan de voeten.

Gepost door: Julie | 03/10/2006

Afspraak Hoi Geert,
Vermoedens werden bevestigd, maar je reageert optimaal. Chapeau, ik benijd je om een dergelijke wilskracht. Noteer alvast de volgende kustmarathon in jouw agenda, dan vallen we samen de drie-urengrens aan.

Gepost door: Sven | 03/10/2006

Heel veel sterkte! Geert heel veel sterkte de komende tijd maar met zo'n instelling als jij hebt gaat het helemaal goedkomen! Jij loopt in Dublin 3 uur, 14 minuten en 59 seconden!

Gepost door: M@urice | 03/10/2006

Keikop Veel sterkte toegewenst. Met jouw ingesteldheid en optimale conditie kom je er zeker snel weer doorheen.

Gepost door: johan | 03/10/2006

sterkte met uw positieve ingesteldheid kom je er gegarandeerd door , ik wens je veel sterkte en duim dat je alsnog de marathon van dublin tot een goed einde brengt .

Gepost door: roadrunnerke | 04/10/2006

Schrik! Dat is even schrikken zeg! Maar jij bent zo positief ingesteld dat je er zeker weer snel bovenop bent! Ik wens jou en je gezin heel veel sterkte vrijdag en zal aan je denken! Ik bewonder hoe je ermee omgaat!

Gepost door: Patricia | 04/10/2006

Het gaat goed komen Dat is even schrikken Geert! Kom ik eindelijk eens een keer op je weblog en lees ik dit nare bericht voor jou. Maar de vat beradenheid waarmee je aan geeft dat je in Dublin de marathon wilt gaan lopen, geeft mij de overtuiging dat het allemaal goed gaat komen!! Heel veel strekte.

Gepost door: jan | 04/10/2006

Sterkte ! Uit je eerdere berichtjes hadden we eigenlijk al zoiets gevreesd.
Met je positieve ingesteldheid, doorzettingsvermogen en karakter zal jij ook wel deze "demon" kunnen verdrijven.
Jij wordt de "Lance Armstrong" van de loop-bloggers.
Heel veel sterkte toegewenst aan Tania & the kids vanwege Frank en Betty !

Gepost door: frank spencer | 04/10/2006

sterkte Komt dat tegen zeg ! Zo goed bezig en dan dit... Anyway, toch veel sterkte gewenst hoor... Misschien helpt thee, honing en grand-marnier ?

Gepost door: kj | 04/10/2006

Natuurlijk.... ...ga jij die marathon lopen! En natuurlijk kom je er doorheen. Niet echt een leuk bericht, maar ik begrijp dat de operatie op zichzelf meevalt en dat je snel zult herstellen. Sterkte!

Gepost door: Fred | 04/10/2006

veel sterkte gewenst Met zo'n karakter en ingesteldheid , zal die tijd van 3.15 u een makkie worden . De belgen zijn de dapperste zij Jullius Cesear en dat zult gij weer bewijzen . Veel beterschap.

Gepost door: mario | 04/10/2006

Niet voor te lachen... Het beste en een spoedig herstel. Dat je snel weer kan lopen. Nog marathons genoeg die je kan doen, eerst aan je gezondheid denken!

Gepost door: Wim | 04/10/2006

Naar Dublin Niet afgeven, gaan!

Gepost door: Jan | 04/10/2006

Lieve, lieve Geert Allereerst een flinke krachtterm, is dat er vast uit. *&^%$!!! Complimenten hoe je hiermee omgaat, je bent een supervent. Vrijdag duimen we met z'n allen als een bezetene. Heel veel sterkte voor jou, Tania en de dametjes. Een heel voorspoedig en supersnel herstel en dan kun je hopelijk gaan vlammen in Dublin. Dikke knuffel van mij!!

Gepost door: Petra | 04/10/2006

Wat kan ik... ... hieraan nog toevoegen Geert ?
Alvast veel sterkte in deze toch wel moeilijke dagen die aankomen. Overtuigd dat je er wel weer doorkomt. Wat betreft Dublin... Doen jong! Je hebt tenslotte je voorbereiding afgewerkt. De laatste weken zijn sowieso afbouwen. Het zit er best nog in om 3u15 te lopen. Lopen is trouwens het uitgelezen middel om alle beslommeringen uit je hoofd te zetten. Ik zit vrijdag alvast met m'n beide duimen omhoog.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 04/10/2006

Balen Dat is inderdaad balen Geert. Ik wil je in alle geval veel sterkte toewensen voor vrijdag? Dublin is binnen een goeie drie weken, waarschijnlijk laat je die Ieren dan zien hoe koppig die Belgen zijn en vooral hoe snel we een marathon kunnen lopen.

Gepost door: philippe | 04/10/2006

komt allemaal goed!! we hebben er het al uitgebreid over gehad Geert maar ik weet zeker dat het goed komt.. gelukkig is 'jouw' vorm goed te behandelen maar het blijft natuurlijk superbalen..
ik wens je nogmaals heel veel sterkte.. en #@$#@@$#$#@ laat die Ieren eens een poepie Vlaamse turbo-power ruiken!! gogogogogogogogo

Gepost door: Ronald | 04/10/2006

Komt allemaal wel goed! Geert, het was alweer een tijdje geleden dat ik nog eens aan "blog-visiting" had gedaan en dat lees ik dat hier allemaal. Ik heb er vertrouwen in dat het allemaal in orde zal komen, tevens omdat jezelf er ook positief tegenover staat!
Good luck in Dublin!!!

Gepost door: Pauwtje | 06/10/2006

De commentaren zijn gesloten.