22/09/2006

Mé alle Chinééze ...

Begin deze week heb ik een krantenartikel gelezen waar ik eventjes dieper op wil ingaan, maar nu al heb ik het gevoel dat ik via die bespreking nooit nog terug op het onderwerp 'hardlopen' kan springen, dus begin ik maar met mijn laatste loopnieuws.

Loopnieuws dus ... wel, gisteren heb ik nog eens een 10k testje gedaan (hs constant op 140, vlak parcours, 10k lopen en kijken hoelang je hiervoor nodig hebt) ... 6 weken geleden had ik hier nét geen 52' voor nodig, gisteren had ik gedaan in 58" minder. Uiteindelijk wil dit zeggen dat ik aan eenzelfde inspanningsniveau 6" per kilometer sneller ben geworden: de trainingen lonen dus duidelijk de moeite!!
Vandaag loop ik een 3-tal kwartiertjes los, morgen loop ik eerst een vetloopje, 's namiddags staat er een snelheidstraining op het programma, en zondag een lange duurloop van 30km.

Tot daar het loopnieuws ...

Over naar het buitenland ...
Deze week gelezen in de krant: in China heeft de man die als eerste een donorpenis heeft gekregen zijn pas verworven leukerd terug laten afzetten omdat noch hij, noch zijn vrouw met het nieuwe 'lid' konden leven.

Op het eerste zicht lijkt dit een fait divers, maar toch liet dit artikeltje me niet los, en dus trok ik op onderzoek uit. Ziehier het resultaat van mijn speurtocht:

Ten eerste wil ik stellen dat er al een leugen is verspreid over hoe de arme man zijn origineel attribuut is kwijtgespeeld ... volgens de officiële Chinese staatsversie zou dit gebeurd zijn bij een ongeluk! Welnu, ik ben er zeker van dat alle mannelijke lezers van deze blog wel zullen kunnen beamen dat een man NOOIT 'per ongeluk' zijn mannelijkheid kwijtspeelt!
Ten tweede wordt gezegd dat het donorlid afkomstig is van een hersendode man. Noem mij een gepatenteerde non-believer, maar ik geloof daar geen bal (no pun intended) van ... het is algemeen geweten dat de hersens van de man niet in het hoofd maar ... jawel: DAAR ... zitten, dus als hij hersendood was geweest, dan zou zijn bollenwinkel wel het eerste orgaan zijn dat zou afsterven.

En dan is er nog de reden waarom onze Chinese vriend zijn herworven status terug wilde afstaan ...
volgens de bronnen die de krant raadpleegde konden hij, maar VOORAL zijn vrouw het hebben van andermans trots niet slikken (deze keer: pun intended!).

Geachte lezers van deze blog, gelukkig heeft Marathon Geert voor jullie de waarheid ontbloot (enkel de waarheid hoor :-) ) zodat jullie exclusief op deze plaats de volledige waarheid, en niets dan de waarheid, kunnen lezen.

De echte reden valt terug te brengen tot de gulzigheid van onze onfortuinlijke Chinees ...
wat de kranten niet weten is dat de man reeds jaren geleden was begonnen met een KRUIStocht tegen zijn natuurlijk doch veel te klein orgaan. Zijn vrouw had hem reeds in de nadagen van hun wittebroodsweken duidelijk gemaakt dat het enige wat bij haar geprikkeld werd haar gevoel voor humor was (dalling, solly but size does mattels!) en dat hij dringend op zoek moest naar het 'maatje meer'.
Letterlijk alles heeft hij geprobeerd: winkelen bij de SKM, zalfjes, pillekes, gesuikerde gecondenseerde melk van Albert Heijn, enfin ... ALLES! En, hoewel de Chinezen ooit nog het buskruit hebben uitgevonden en meesters zijn in het aanmaken van zalfjes allerhande, niets hielp.


Tot er op een dag in de Chinese pulpkrant 'De Molgen' een hoopgevend artikel stond: (ik vertaal het even vrij) "Dokter uit Peking naait patiënt een oor aan."
Meteen ging er een licht op bij Fuk (we zullen hem maar een naam geven) en hij nam contact op met de desbetreffende chirurg, want wie een ingewikkeld instrument als een oor kan overbouwen, die kan toch ook een boompje planten?
De arts (eigenlijk een westerling die ooit nog in het Belgische Limburg een ombouwkliniek en zelfs een eigen tv-programma heeft gehad maar wegens slechte kijkcijfers en té hyperkinetisch gedrag is moeten vluchten) wilde wel eens experimenteren met andermans geluk en stelde meteen enkele prototypes voor ...
Fuk is echter een kieskeurig man, en dus weigerde hij achtereenvolgens een Russisch orgaan (stond al heel z'n actieve leven op sterk water), een Duitse piemel (loodzwaar maar volstrekt nutteloos), een Franse neut (iedereen weet dat Fransen lang stokbrood hebben uitgevonden ter compensatie van iets anders ...) en een Italiaanse toren (veel lawaai maar geen druppel uit te krijgen).
En toen, plotseling, als een Eiffeltoren in de woestijn, lag hij daar, glimmend als een pas gevangen vis op een bedje van verse prei in een pikant garnalensausje: de wortel waar Fuk altijd al van gedroomd had.

En dus trok onze brave dokter onmiddelijk zijn stoute handschoenen aan en ging aan het werk. Enkele uren copy/paste-werk later mocht het resultaat gezien worden: het zwaartepunt van Fuk was 35 cm gedaald en zijn derde been was ronduit indrukwekkend om te zien!

Enkele details werden echter uit het oog verloren:
zo was er het duidelijke kleurverschil; de vaalgele huid van Fuk stak schril af tegen de blinkend zwarte roede die nu aan z'n voorgevel hing (was ik vergeten te zeggen, maar iedereen weet toch dat alle toeters van méér dan een halve meter uit Afrika komen!?), maar vooral, Fuk kon niet meer zijn favoriete hobby uitoefenen!
Onze Chinese hoofdrolspeler is immers eveneens een fervente hardloper, en reeds in zijn eerste marathon nà de operatie ging het mis: bij het nemen van een scherpe bocht trapte een toeschouwer per ongeluk op Fuk's massiviteit, dat door al de opwinding en de verhoogde hartslag tot ongeziene proporties was uitgegroeid. Het resultaat was niet alleen een pijnlijke kneuzing voor Fuk, maar tevens enkele gebroken benen en geplette voeten bij de omstaanders. Er wordt zelfs gezegd dat Fuk al rollend over de grond een brandweerwagen penetratiegewijs heeft omvergeworpen, maar hier heb ik geen bevestiging van gekregen.

Enfin, na dit ongeluk heeft Fuk het pijnlijke doch eerlijke besluit genomen dat Chinezen nu eenmaal niet gemaakt zijn om de negers op halve hoogte naar de kroon(juwelen) te steken, en vandaar de 'wederombouw'.

Tiens ... nu heb ik toch nog het onderwerp op hardlopen kunnen brengen ... had ik dat geweten :-)

Goe weekend & tot maandag!

08:49 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reactie Wordt nou niet te snel.
Was het wel een chinees of toch een belg.

Gepost door: koen | 22/09/2006

De commentaren zijn gesloten.