01/09/2006

Terug naar school

Vandaag is het D-day voor alle Vlaamse bengels, en dus ook voor die van Marathon Geert. Voor vele ouders die net gewoon waren aan het (quasi) fileloos woon-werkverkeer is 1 september echter vooral een terugkeer naar het rijden in 2de versnelling tegen een maximum van 1500 toeren.
Ik had de kids beloofd om hen naar school te brengen, en dus kon ik zelf pas naar m'n werk vertrekken tegen half 9, en de vergelijking met het verkeer op m'n gebruikelijke uur (half 7) is enorm ... vanmorgen had ik écht de indruk dat ik in het startvak van de NYC Marathon terecht gekomen was ... niet te doen! Na 3 kwartier aanschuiven was ik ongeveer anderhalve kilometer van thuis weggeraakt; ik heb ettelijke wandelaars gezien die me op één been passeerden, over fietsers zal ik maar zwijgen. Toen ik op een gegeven moment rechts van m'n stationair draaiende wagen keek en voor de 7de keer vanochtend moest vaststellen dat een slak me voorbij stak terwijl de hartslag van dit weekdier niet eens aan 90 kwam, heb ik besloten om de voormiddag gewoon van thuis uit te werken. Lang leve de laptop! Lang leve VPN! Dood aan de auto!
Enfin, ik ga me nu klaar maken om een kort loopje, niet met de waarheid maar wél langs het kanaal, te nemen en dan vertrek ik toch nog naar Brussel, want er is een vergadering die op me wacht.

Wat betreft het lopen hoop ik dat de Grote Marathongod het me vergeeft, maar gisteren heb ik voor de eerste keer in tegen m'n Dublinschema gezondigd (Mea culpa, mea culpa, mea maxima vulva!). Op de planning stond een korte duurloop van 1u15' met 2 intervallekes, maar gisteren was de eerste werkdag nà het verlof van mijn loopmakker op 't werk, en hij had een uurtje loslopen op zijn schema staan. Hij is zich immers op de Marathon van Berlijn aan het voorbereiden, en hij staat dus iets dichter tegen zijn examendag dan ik. Vandaar hebben we er maar een hybridetraining van gemaakt: aan een rustiger tempo dan ik had voorzien (hs 125 tegenover de geplande 140) hebben we het eerste half uurtje volgemaakt, daarna hebben we een sprintje bergop gedaan (slechts een 250-tal meter, maar 't was wel érg steil en érg snel), om dan tegen hs 130-135 verder te lopen. Na een 70-tal minuten kwamen we terug op onze teerbeminde werkplaats aan, en uit puur respect hebben we dan iets voor het einde nog eventjes wat versneld tot aan hs 160 gedurende een 3-tal minuutjes.
Niet geheel volgens m'n schema dus, maar wél een training die zeer vlot verlopen is en me een goed gevoel gaf. Een andere collega die sinds kort één keer per week meeloopt vond het ongelooflijk dat we tegen dit tempo kunnen lopen terwijl we nog genoeg adem hebben om het over koetjes en hun zwerik bevattende kindjes te hebben.
Ons geheim? Oefenen! (in 't praten :-) )

Als ik er nu in slaag om van blessures gespaard te blijven dan zie ik Dublin enorm goed zitten ... Amsterdam zal me binnen 2 weken weer iets wijzer maken!

12:19 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

schema af en toe eens afwijken van je schema is nu ook niet zo'n ramp hé. Trouwens, zo fel ben je er nu ook niet van afgeweken vind ik. Nog veel plezier met je middagrun, ik heb vanmorgen om half 10 langs de Vaart gelopen en werd bijna een uur lang van mijn sokken gereden door tieners die op weg waren naar school. En ik die dacht dat de school al omstreeks half 9 begon...in Mechelen dus niet blijkbaar :-)

Gepost door: Ruthje | 01/09/2006

clubke leve de laptop ! leve VPN ! dood aan de auto ! Richt daar maar gauw een clubke voor op ... gij moogt voorzitter worden ;-)

Gepost door: Hank | 01/09/2006

Foei! Oh oh oh, Geert, dat kan natuurlijk niet! Zomaar een training overslaan. Maar, hoe is het met Garmin? Heeft hij zijn excuses aangeboden en mocht hij mee met de training die anders was dan anders?

Gepost door: Petra | 01/09/2006

En als je zondigt.. .... moet je ervan genieten, en dat heb je precies wel gedaan. Bovendien is het niet alsof je niets gedaan hebt he! Veel succes nog met de marathontraining. Misschien zien we elkaar wel op de halve M van Eindhoven volgende maand. Staat ook op mijn programma

Gepost door: Julie | 01/09/2006

Dood aan de auto Werk(te) jij niet voor een auto merk?
En trainen tijdens je werk of er na is me niet duidelijk.
Hardslag onder de negetig dan kunnen wij nog veel leren van die slak.
Neem hem mee naar Amsterdam.

Gepost door: koen | 01/09/2006

VPN Maxima Vulva hihihihii!!

VPN dat is niet Virtual Private Network maar Vrij Partij voor Naaktslakken! Sluit u allen aan.. uw voorzitter Geeratius Dublinus Maximus

Gepost door: Ronald | 01/09/2006

typo eh.. het is eigenlijk Vrije Partij.. maar laat maar staan.. dat is voor de Kinkyus Magnificus

Gepost door: Ronald | 01/09/2006

Dublin Een (heel) late proficiat met je prestatie in Brussel, maar ik ben er een weekje tussenuit geknepen en haal druppelsgewijs een blogachterstand in.
Met die bloedvorm gaat je laatste taboe er zeker aan : laat het vat Guinness maar stromen ...

Gepost door: frank spencer | 02/09/2006

re: @ Petra: hij mocht mee en heeft blijkbaar z'n lesje geleerd!;
@ Julie: okidoki, c u in Eindhoven;
@ Koen: idd, maar Toyota maakt ook naaimachines, dus eigenlijk berleg ik alleen een beetje de accenten;
@ Ronald: ik zoek nog een goede secretaris voor beide partijen ... heb je zin?

Gepost door: geert zelf | 02/09/2006

Geen erg Geert, volgens mij kan die marathon echt geen probleem opleveren, zoals jij momenteel bezig bent. Gewoon super

Gepost door: Marc | 03/09/2006

schema schemas zijn er om gewijzigd te worden! Kan nooit geen kwaad om iets te doen wat eigenlijk zondigen heet :-)En gij brute geert , alleee t schema gaat aan duigen in dublin!

Gepost door: martine | 05/09/2006

trainingschema's ... zijn een leidraad, geen verplichting. Vooral blijven genieten van het lopen. Van het autorijden daarentegen kan men soms wel minder genieten.

Gepost door: Dirk | 06/09/2006

De commentaren zijn gesloten.