25/08/2006

Francesco Del Ponte

Gisteren reed ik bijna op een boom toen ik het radionieuws hoorde ... onze gevallen wielergod Frank Vandenbroucke heeft namelijk nog eens van zich laten spreken.
Het verhaal is er één in typische Frankie-boy stijl: beter dan de fictie en ontroerend in z'n eenvoud!
Enkele maanden geleden werd VDB ontslagen door z'n ploeg Unibet.com omdat hij in de helft van z'n koersen de eindmeet niet haalde (in de andere helft kwam hij niet aan de start) en zodus had hij wat nood aan koersritme.
Niet getreurd ... waar een wil is, is een weg, zij het dat er halverwege steevast een idioot staat die een andere weg verkiest, en dus heeft VDB zich ingeschreven onder een valse naam om deel te kunnen nemen aan juniorwedstrijden bij een Italiaanse obscure nevenfederatie. Totaal in de geest van de ongebreidelde fantasie die wielrenners soms aan de dag leggen ('k hem gewonnen omda de biene goe waren vandoag) had hij een valse naam gebruikt, met name Francesco Del Ponte. (Hoe komt hij er toch bij??)
Als klap op de vuurpijl had hij zelf een valse licentie gemaakt met daarop een foto van ... Tom Boonen (Frank, Frank, Frank ... wat doe je nou?)

Hilarisch, maar ... als jullie nu denken dat dit een unicum is in de sportgeschiedenis, maar hier moet ik jullie teleurstellen. Het is wél de eerste keer dat dit soort bedrog an het licht komt, maar ik heb een beetje reserche gedaan en uit onze geliefde sport komt het volgende verhaal:

Londen, 13 april 2003, 8 uur 's morgens.
In de suite van één der betere Londense hotels heeft Paula Radcliffe net haar persbabbel afgerond, van de gelegenheid gebruik makend om haar plannen om het wereldrecord te verbeteren kenbaar te maken.
Maar ... toen sloeg het noodlot toe ... om de kuiten en de achillespees een beetje op te warmen besloot Paula om niet de lift te nemen maar langs de imposante trappen van het neo-classissistische hotel naar beneden te gaan. Ze is echter nooit aangekomen ... op de eerste verdieping lag een plank los (Rodrigo, de supervisor van de kuisploeg had al honderd maal gezegd dat die moest vervangen worden, maar de directie had hem al honderd maal belogen ... later zou hij een geslachtsoperatie ondergaan om als schlagerzangeres door het leven te gaan, maar we wijken af) en toen La Radcliffe haar goddelijke maat 39 hierop plaatste verloor ze haar evenwicht en verzwikte haar linkerenkel.
Gelukkig was Marathon Geert net in de buurt om haar op te vangen en terug naar de suite te dragen. De pers was al verdwenen om zich op te maken voor een live verslag van de start, en dus begon Paula uit te huilen in de verbijsterde aanwezigheid van onze held.
Nu, je kan van helden denken wat je wil, maar Marathon Geert kan niet tegen afgetrainde vrouwentranen, en dus besloot hij om Paula te helpen.

Het volgende uur ging alles heel snel ... Marathon Geert maakte vlug nog een vervalst startbewijs op naam van Paul Draaiklip (Radcliffe had te veel opgevallen), maar in werkelijkheid liep hij met de Championchip van Paula 2 uur en 15 minuten later over de finish.

Toen Paula later tijdens een interview van de BBC-verslaggever de vraag kreeg waarom ze toch zo mankte met haar linkervoet antwoorde ze zeer laconiek: "Bijna had ik een trap te veel genomen".

08:23 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Congratulations Proficiat Geert !

Waarom ? Uit uw "berichtje" lees ik dat je Paula "opgevangen" hebt en terug naar de suite te dragen... Ik neem aan dat van het één, het ander komt. En toen ik deze morgen eens bladerde in mijn Runnersworld blijkt dat Paula zwanger is !

Dus nogmaals Geert, PROFICIAT ! hahaha.... ;-)

Gepost door: kj | 25/08/2006

hahahaha LOL! Maarre, het tijdspad klopt niet helemaal volgens mij....2003 opgevangen en nu zwanger...leg eens uit!

Gepost door: Petra | 25/08/2006

re: Koen & Petra ... het is zo dat bij héééél magere mensen zaadjes niet zo snel ontkiemen. Hebben jullie al eens een foto van Paula gezien? Zij is héééééééél heel mager :-)

Gepost door: geert zelf | 25/08/2006

Tja.... Jakkes, daar wil ik niet eens aan denken...die hele boel hangt daar dus al 3 jaar en nu eindelijk is het ontkiemd? Blurp.
dan ga ik toch maar voor de 24 striptease van seconden, hahahahaha

Gepost door: Petra dan maar weer | 25/08/2006

Lachen Als je het maar warm weghangt broeit het vanzelf uit!

Gepost door: Ron | 25/08/2006

tijdspad klopt wel, het gaat hier duidelijk om de bekende ezelsdracht ;-)

Gepost door: bob | 25/08/2006

weer-man (na een paar jaar geprobeerd te hebben als vrouw) hey dag geert, ik wou nog eens reageren op je vorige post. hoe, denk je, moet een lopende weerman daar mee omgaan. regen, zon, regen, zon,...frustrerend, nietwaar. Het weer laat me koud, het kan me geen spat schelen, lopen doen we toch. misschien elkaar wel tegen het lijf.
tot zondag

Gepost door: marc | 25/08/2006

Runner's De nieuwe Runner's al gezien? Vol spek voor uwen bek; 10 engelse mijl, de marathon van Dublin...

Gepost door: peter | 26/08/2006

Brussel..... Ha die Geert! Heel veel succes in Bruxelles. Laat de boel de boel en gaan met die banaan.

Gepost door: Petra | 26/08/2006

zwanger haha, dat was ook mijn idee...van wie is paula nu zwanger???

Gepost door: martine | 28/08/2006

Volgens mij krijgt die enveloppe zodanig gewicht dat het kleven van een postzegel wel degelijk nodig is om die enveloppe op zijn bestemming te krijgen door het toenemende gewicht per postzegel. Toch zo stom nog niet hé

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

Volgens mij krijgt die enveloppe zodanig gewicht dat het kleven van een postzegel wel degelijk nodig is om die enveloppe op zijn bestemming te krijgen door het toenemende gewicht per postzegel. Toch zo stom nog niet hé

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.