18/08/2006

Iets helemaal anders

En dan nu ... iets helemaal anders!
Iets wat op deze blog nog NOOIT is vertoond, maar wat jullie zonder twijfel al kwijlend zal doen uitkijken naar MEER, MEER, MEER! Iets prachtigs, zinvols, en tegelijkertijd zo simpel in z'n bestaan ...

het is nu tijd voor ...

nuttige informatie!


Toen ik vorige week ben gaan shoppen bij de Runner's Service Lab in Duffel (don't worry guys, reclame op deze blog is vooralsnog gratis) heb ik van enkele minuutjes wachttijd gebruik gemaakt om zowaar een foldertje te lezen. Dit foldertje had het over de voordelen van MBT, oftewel Masai Barefoot Technology. Ik had hier al wel van gehoord; Jerco Tipuric (perfectionistisch voetbalfanaat en ex-trainer van o.m. Cercle Brugge) is er een hevig voorstander van, maar ook Philippe Vandewalle (voormalig Rode Duivel en sterkhouder van Club Brugge) en Erik Struelens (basketbal) laten deze merknaam al eens in een interview vallen.

Waarover gaat het nu eigenlijk? Wel, volgens de theorie in het foldertje zouden deze schoenen de manier van lopen van onze voorouders beter imiteren dan de platte of van hieltjes voorziene zolen die we tegenwoordig onder ons modern schoeisel aangeplakt krijgen.
Op de foto zie je duidelijk de bolvorm onderaan de zool, en dit zou ervoor zorgen dat je, gewoon al om netjes rechtop te blijven staan en niet bij de minste beweging je smikkel met het asfalt kennis te laten maken, continue actief naar de beste lichaamshouding zoekt. Je gaat zo een rechtere houding aankweken, wat beter is voor de rug, maar tevens voor de plekken die toch o zo gevoelig zijn voor ons lopers: kuiten, knieën & enkels. De kuitspieren zouden immers door dit doorlopend aanpassen van houding sterker en langer (verminderd risico op blessures!!) worden, en hetzelfde effect zou eveneens voor de achillespees weggelegd zijn.

Ook mijn schoengoeroe bij de Runner's in Duffel kon me niets dan positiefs vertellen over de MBT's (ok, ze staan te koop in zijn winkel en hij is teslotte in de eerste plaats een verkoper, maar toch was ik aangedaan door zijn enthoesiasme). En bij deze is het dus beslist: ik ga mezelf lange oren en dito tanden aanmeten en voor testkonijn spelen ... na mijn marathon in Dublin koop ik me een paar MBT's!
Waarom nà de marathon: wel, ik ben wel een beetje bang voor de korte termijnreactie van het overstappen naar een ander systeem van schoen ... als de kuiten en de achillespees inderdaad sterker gemaakt worden dan veronderstel ik dat de druk hierop vergroot wordt, en ik ben een beetje bang om in volle voorbereiding nog eens extra arbeid op mijn onderstel te leggen.

Voor wie meer wil weten over de MBT's kan ik altijd aanraden om eens een kijkje te nemen op de volgende website: http://www.mbt-belgium.be/default.asp?id=1&mnu=1.
Mijn Nederlandse vrienden zouden het misschien interessanter vinden om te klikken op http://www.mbt-nederland.nl/, vooral vanwege de taal (grapje hé, gasten, ik mag toch nog meedoen binnen 4 weken in Amsterdam ?).
Moest er iemand zijn die met deze schoenen al persoonlijke ervaring heeft, wel, dat zou me enorm interesseren ... ik kijk uit naar de reactie!

Onze telefoonlijnen gaan NU open en er is een leuke verrassing voor de 100ste beller .

08:24 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

Tja... Nou die schoenen zien er nu niet echt fashionable uit! En helemaal dat model van jou niet, er zijn ook leuke rode zag ik! Rood is of course wel de web log kleur! Ik denk dat je er zeeziek op wordt, zo scheef lopen....misschien ga ik het eens uitproberen. (er zit wel een dealer vlak in de buurt) Ben ik al de 100ste beller???

Gepost door: Petra | 18/08/2006

re: Tja... sorry Petra, we zitten nog niet aan 100 ... blijven proberen, misschien lukt het wel :-)

Gepost door: geert zelf | 18/08/2006

Camouflage Als ik even naar je vorige blog kijk, lijkt me het kleurtje van de schoenen alvast prima! Hou me op de hoogte.

Gepost door: Sven | 18/08/2006

MBT http://www.mbt-belgium.be/default.asp?id=4&mnu=4
Santé, ze zijn wel niet goedkoop.

Gepost door: Pauwtje | 18/08/2006

op de voet hey dag geert, als je die schoenen draagt moet je dan een grote pinnemuts en een stel flaporen dragen? lijkt me wel goed samen te gaan.
ik volg je bevindingen, op de voet.
marc

Gepost door: marc | 18/08/2006

mbt zie wel dat je de Leuvense Vaart niet insukkelt hé met die wiebelschoenen :-) ben wel benieuwd naar je ervaringen ermee!

Gepost door: Ruthje | 18/08/2006

huh?? Na de Nike Free, nu de MBT? .. ik weet het allemaal niet hoor..
maar test het maar uit.. we horen het wel..
en ben ik nu eindelijk de 100e ??

Gepost door: Ronald | 19/08/2006

re: huh?? Ach Ronald, da's nou pech ... je bent nummer 99!

Gepost door: geert zelf | 19/08/2006

verstandig? het is zeker verstandig om ze nbu in volle voorbereiding van de marathon niet te proberen .ben wel benieuwd naar het resultaat al denk ik niet snel te veranderen van mijn vertrouwde NIKE PEGASSUS.

Gepost door: mario | 19/08/2006

101 ik ben benieuwd!! slim om te wachten tot na de marathon.
Ben ik dan nr 101???

Gepost door: martine | 19/08/2006

re: 101 Nee hoor Martine ... jij bent zoals steeds nummer 1 :-)

Gepost door: geert zelf | 20/08/2006

mbt schoenen Heb je intussen deze schoenen al geprobeerd?
Toen ik vorige zomer op vakantie was in Oostenrijk heb ik voor het eerst deze schoenen gezien, daar worden ze veel verkocht, ik heb ook staan twijfelen om ze te kopen daar ik met Hernia zit. De prijs is wel stevig maar als het helpt is het porberen waard

Gepost door: lieve | 09/01/2007

mbt schoenen Heb je intussen deze schoenen al geprobeerd?
Toen ik vorige zomer op vakantie was in Oostenrijk heb ik voor het eerst deze schoenen gezien, daar worden ze veel verkocht, ik heb ook staan twijfelen om ze te kopen daar ik met Hernia zit. De prijs is wel stevig maar als het helpt is het porberen waard

Gepost door: lieve | 09/01/2007

MBT schoenen Wel, ik heb ze dus gekocht! Heb al maanden last van slijmbeursontstekingen in m'n knieën en heupen en raak er niet van af.
Heb me dus deze schoenen gekocht en o wonder, wat een zaligheid voor m'n pijnlijke lijf!!!
Niet dat alles nu plots genezen is, maar ik voel wel duidelijk verschil!
Je moet er wel even aan wennen en de juiste houding aannemen voor je er mee begint te stappen, maar bij mij gaat het prima! Of het nu echt wel "loopschoenen" zijn, dat weet ik niet maar om gewoon te wandelen zijn het juweeltjes aan je voeten ( en daar bedoel in niet de vormgeving mee)
Ze zijn wel prijzig, maar voor mij echt niets anders meer aan m'n voeten!

Groetjes,
Denise

Gepost door: Denise | 28/02/2009

schommelschoenen ik ben werkelijk verbijsterd door het effect van die mbt schoenen
zo lig ik te creperen van de pijn op bed in een delirium van de tramadol
ik trek de schoenen aan in de winkel en de pijn smelt als sneeuw voor de zon
eindelijk weer lopen zonder die helse pijnen verrukkelijk
hoe het werkt weet ik niet, maar dat het werkt wel
nu kijken hoe het op de lange duur is , ik heb ze pas 2 dagen

Gepost door: josche | 04/05/2009

Graag adressen van verdelers in westvlaanderen aub

Gepost door: José Vanluchene | 04/06/2009

hoge mbt schoen ik heb hier een jaar prima opgelopen maar na de
reparatie van een hele nieuwe zool en nieuwe stukjes leer in de hiel heb ik alleen maar een zere voet dus nu loop ik er niet meer op de reparatieheeft
mij 130 euro gekost echt zonde

Gepost door: marga van veen | 09/02/2010

De commentaren zijn gesloten.