16/08/2006

Marathontempo

Héérlijk ... zo een dagje op 't werk zijn wanneer je er ook daadwerkelijk verwacht wordt, maar hiermee hebben we al genoeg gelachen. Ondertussen is dit verhaal binnen mijn familie dezelfde proporties aan 't nemen als de legendarische verhalen van toen ik eens 3 uur op de lijnbus ben blijven zitten omdat 'm'n abonnement op moest' of die keer dat ik bijna op m'n sloefen op 't werk stond, of de talloze keren dat ik m'n boekentas ben vergeten ...

Laten we het dus alsjeblief terug even hebben over de essentie van deze blog ... eueueueuh ... waarover ging het ook al weer ... dedzju; 'k zou 't 1000 keren zeggen ... ah ja ... koken ... neeje, da was 't niet ... ja: 'k weet 't weer ... LOPEN!

Gisteren heb ik even een korte training (5k) op marathontempo ingelast. Als 'marathontempo' heb ik het kilometergemiddelde genomen om te finishen in 3u19', wat neerkomt op een 4'42" per kilometer. Uiteraard heb ik dit gemiddelde gehaald ('t ging maar over 5k), maar toch hou ik er geen goed gevoel aan over ... ik moest meer moeite doen dan ik verwacht had. Misschien komt 't door m'n nog steeds een beetje opspelende linkerkuit, die ervoor zorgt dat ik niet 100% ontspannen loop, maar toch ... m'n gemiddelde hartslag lag rond de 150, wat niet écht schitterend is. Tijdens het kwartiertje uitlopen heb ik ook veel moeite gehad met de hartslag terug onder de 130 te krijgen (heeft 10 minuten geduurd), dus ik zal de komende dagen genoeg moeten investeren in recuperatie.
De eerstvolgende test staat over anderhalve week geprogrammeerd: op de halve marathon van Brussel zou ik terug een gezonde gemoedsrust willen bereiken door er te finishen in 1u35' ... hopelijk valt het weer dan wat mee en hebben we geen surfplank nodig om te finishen.

07:36 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

M tempo 3u19' is een heel pittig tempo op de M. Ik zie dat je in je vorige ergens uitkwam in 3u40' en op de 20K in 1u32'. Hopelijk mik je nu niet te hoog Geert. 20 minuten eraf is een grote sprong. Test dus nog maar eens goed uit op de halve M en dan zou je toch ergens op je sokken moeten aankomen rond de 1u28'. 't Zou immers doodzonde zijn dat je tijdens je M moet uitstappen omdat je tempo te hoog ligt.
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 16/08/2006

Meer van datte Hehe, voor mij mag je elke dag zo'n verhaaltje posten hoor, lees altijd graag andermans stunten (zo lijken de mijne wat minder erg, lol) Stevig tempootje dat je wil halen op de M, khoop ooit ook eens zo snel te gaan.

Greetz thuis

Gepost door: Achieltje | 16/08/2006

1u35... ...moet zeker te doen zijn, gezien uw huidige conditie !
Vorig jaar heb ik voor het eerst de halve marathon gelopen met een sobere loopconditie. Ik was binnen in 1u43 Nu moet ik toch iets sneller kunnen alhoewel "lange" afstanden mijn ding niet zijn. 1u35 is dus ook voor mij een heel mooi einddoel ! Wie weet komen we samen binnen ? Tsjeers.

Gepost door: kj | 16/08/2006

Pfffff Wat een droomtijden! Met goed weer ga je dat vast halen Geert! Mocht je nog een surfplank nodig hebben.....hier in de garage liggen er nog 2.
Oh, ik zag nog een aktiefoto van je op de site van de 8zaligheden.

Gepost door: Petra | 16/08/2006

sterk Sterk, ik kom nog niet in de buurt.

Gepost door: etienne | 16/08/2006

Ik duim Ik ga zeker duimen voor je. Ik ben nog niet zo'n 'kenner', maar het moet zeker lukken. Ik duim in ieder geval!

Aja, Echt wel straf van je pa!! Wenst hem proficiat!

Gepost door: Carmen | 16/08/2006

spanning de spanning voor alles helpt ook niet je hartslag omlaag te krijgen..
maar ik heb alle vertrouwen in een hele mooi marathon eindtijd voor jou!
ssssucces!

Gepost door: Ronald | 16/08/2006

Goed gevoel Vijf kilometer is gewoon te weinig om je echt een goed gevoel te geven, dus zeker geen negatieve conclusies trekken. De lat voor je marathon ligt opHellebaut-hoogte, maar zij ging toch ook heel vlot over een recordhoogte? Na Brussel weet je meer, maar je zit volgens mij gebeiteld!

Gepost door: Sven | 17/08/2006

tempo Ik denk, zoals Sven, dat je het tempo wel aankan. Je bent nog aan 't trainen voor de M en bent nog in de opbouwfase. Nie ongerust maken, er blijft nog wel wat tijd over tot "G" day.

Gepost door: johan | 17/08/2006

Normaal Ik denk dat dat normaal is na de 22 km van zondag, ik ben gisteren (woensdag dus) ook terug voor de eerste keer gaan lopen en dat ging ook niet zo vlot dan anders, ik hoop dat het vandaag anders is.
Gene paniek, dat komt wel in orde!

Peter

Gepost door: peter | 17/08/2006

De commentaren zijn gesloten.