12/08/2006

Dodentocht & nieuwe schoenen

Gisterenavond heb ik 'onze pa' voor de 8ste keer afgezet aan het dorpsplein van Bornem. Hij heeft er voor de 8ste keer deelgenomen, en voor de 8ste keer heeft hij de 'Doto' uitgestapt. Daarstraks heb ik het 'm al live gezegd, maar ook virtueel heb ik nen dikke proficiat over voor deze puike prestatie.
De cijfers: hij heeft de 100k afgelegd in 15u30', oftewel aan een gemiddelde van 6,4 km/uur. Straf, maar naar zijn gewoonte heeft hij zich ingehouden: vorig jaar kwam hij aan vóór 11 uur, zo fris als iets. De reden dat hij het dit jaar wat kalmer aan heeft gedaan is omdat hij deze jaarlijkse hoogmis voor wandelende massochisten deze keer als training voor zijn voettocht van Rijmenam naar Santiago de Compostella, volgend voorjaar. Zot zijn doet niet zeer, maar ik ben blij dat hij zulke zaken doet ... als er iemand is die mij als zot bestempeld, kan ik het tenminste op m'n genen steken .

Als ik goed gezien heb is het Crazy Bob en Carmen niet gelukt om de finish te halen ... maar het was door de regen dan ook een afvallingsrace geworden. Kop op medebloggers, tijdens mijn eerste deelname aan de dodentocht (8 jaar geleden) heb ik ook, in gelijkaardige weersomstandigheden, moeten opgeven na een 60-tal km. Vorig jaar heb ik een 2de keer meegedaan en toen was ik binnen om kwartje vóór 10 ('s morgens, wel te verstaan). Er is dus nog hoop voor zij die het de eerste keer niet hebben gehaald. In elk geval, ik heb alle respect voor de deelnemers, aangekomen of niet ... het is niet van de poes daar in Bornem!

Zelf ben ik net terug van m'n traditionele zaterdagtraining: 1u15 bestaande uit 15' @ 140bpm, dan een intervalleke van telkens 5' 150-160-150 bpm, dan terug 15' @ 140, terug dat intervalleke om te stoppen met nog eens 15' @ 140bpm, alles tesamen goed voor 15,1 kilometerkes op de weekteller. Morgenvroeg nog een kleine vetloop met 't vrouwke en 's avonds een lange duurloop met mijn ex-ploeggenoot (voetbal) en huidig mede-marathonner Peter. We hebben elkaar al lange tijd niet meer gesproken dus ik denk dat de 22 km die op m'n schema staan aan 'babbelsnelheid' zullen worden uitgevoerd. Peter gaat er 25 doen, hij doet mee aan de marathon van Amsterdam, en moet dus 2 ween vroeger dan ik in topvorm steken.
Het vetloopje van morgenvroeg zal tevens een eerste kennismaking zijn met de nieuwe loopschoenen die ik vanmorgen heb gekocht ... ik heb geen risico genomen en koos voor de opvolger van m'n huidig paar loopvriendjes, van de Saucony Triumph 2 ben ik dus overgegaan naar de Saucony Triumph 3. Totaal andere kleuren, lichtelijk aangepast loopvlak, maar in wezen is het dezelfde schoen. Aangezien mijn huidig paar reeds een 300-tal kilometerkes meegaan en er nog zo'n 800 te lopen vallen tijdens m'n voorbereiding denk ik dat deze 'blauwe geschelpten' m'n marathonschoenen zullen worden voor Dublin, maar dat zijn zorgen voor later.

22:54 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

100KM 100KM lopen.. ik vind het een superprestatie.. en by the way: mooie schoenen!

Gepost door: Ronald | 13/08/2006

Proficiat voor uw vader Net terug van mijn ochtendloopje. Een dikke proficiat aan uw vader. Straf wat hij doet.

Gepost door: etienne | 13/08/2006

cinema eerst nog een "cinemake" doen met de kinderen en moeder de vrouw( het wordt waarschijnlijk" K3 en de ijsprinces" en dan beginnen we er aan he

Gepost door: peter | 13/08/2006

Knappe prestatie van de pa ! Ik heb de dodentocht on-line gevolgd met ups and downs van bekende deelnemers, dus de prestatie van je pa mag er best wezen ...
Zo vader, zo zoon ...
We cross our fingers for 3u19'59" in Dublin.
Santé !

Gepost door: frank spencer | 13/08/2006

Snelle Saucony's Het zien er verduiveld snelle schoenen uit. Ik krijg al een visioen van iemand die Guiness drinkt uit zijn nieuwe schoenen om de 3u14'28" te vieren...

Gepost door: Sven | 13/08/2006

je pa Pas maar op voor je pa dadelijk loopt hij je er nog uit in Amsterdam.

Gepost door: koen | 13/08/2006

Bier in je schoen??? Hè gatver...niet luisteren naar Sven hoor! Enorm goed van je vader, heel, heel knap van hem!!

Gepost door: Petra | 13/08/2006

Nicenice Schone Saucony'tjes, was vroeger ook steevast m'n merk, nu niet meer, door de podoloog. Toch voel ik altijd nog dat ietsje meer sympathie voor een merk als Saucony dan ik voor pakweg Adidas of Nike zou voelen. Anyway, da's puur persoonlijk natuurlijk. Hopelijk kan je er evengoed op verderknallen, de volgende weblogloop zal ik nog ne compagnon hebben (als je niet te hard loopt)

Gepost door: Achieltje | 14/08/2006

reactie merci voor je mooie reactie op mijn gedachtengangetje. (jouw idee dat hij mijn vingers manipuleerde, is om koude rillingen van te krijgen, misschien moet ik maar eens beginnen schilderen, ;-))

Gepost door: marc | 14/08/2006

schoenen eerst en vooral proficiat aan je vader -> knalprestatie :)
en wat de schoenen betreft, ik heb dezelfde gekocht in runner's lab ongeveer 700km geleden gekocht en ben er erg tevreden van!! binnenkort ga ik wel om nieuwe... gewoon dezelfde, wan het moet zo ongeveer de beste loopschoen die ik al droeg

Gepost door: mathieu | 14/08/2006

Chapeau... met de prestatie van je vader. Die Sauconietjes zien er wel leuke schoenen uit, heb ze ook al eens vastgehad.
Greetz

Gepost door: Pauwtje | 14/08/2006

De commentaren zijn gesloten.