10/08/2006

Guinness

Ik moet iets bekennen wat me waarschijnlijk het respect van enkele bourgondische bloggers zoals Frank Spencer en Johan zou kunnen kosten, maar de stand der sterren en het wassen van het water leren me dat DIT het juiste moment is om me blogsgewijs te outen: ik ben één van die droogstoppels die NOOIT alcohol drinken.
Die 'nooit' mag je absoluut letterlijk nemen ... ik ben de man van de Spa blauw en het fruitsap in alle maten en gewichten. Er is geen enkele gelegenheid die me kan verleiden tot het nuttigen van gegiste druiven of eender welk gerstenat.
Uiteindelijk maakte dit me in m'n jongere jaren populair in de zin dat wanneer ik ergens mee naar toe ging, de rest z'n gangen kon gaan, want er was altijd een nuchtere chauffeur aanwezig in het gezelschap (ikke dus).

Waarom nu deze outing? Wel, reeds ettelijke malen hebben vrienden me proberen te overhalen om toch wat alcoholisch naar binnen te werken, er werden zelfs heuse weddenschappen op afgesloten, maar telkens waren die pogingen gedoemd te mislukken; bij koppige ezels van mijn kaliber is een 'nee' immers iets onveranderlijks, wat er ook gebeure.
Tot op een dag, zowat 2 weken geleden, ik tegen Tania zei (en ik citeer) "Awel, als ik in Dublin aankom in minder dan 3u20' guntime, dan duik ik met jou de eerste de beste pub in en drink er een Guinness". (ter info: mijn streeftijd is 3u25)

Nu is er een klein probleempje: als je mijn tijd van Gierle door de diverse tijdcalculators haalt en hierop een marathon-eindtijd laat berekenen kom je op 3u19'23". Komt daar nog bij dat een gereputeerd loper als Mario me ook reeds heeft 'bedreigd' met een tijd rond de 3u20' ...

Misschien zal ik toch maar beter mijn streeftijd voor de halve marathon van Brussel bijstellen van 1u35' (wat op een marathon 3u18'04" kan worden) naar 2u58' (garant voor een 'veilige' 6u11'07") ... het zou beter zijn voor m'n gemoedsrust ...

08:15 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Santé Ik hoop dat ge uw bierke kunt drinken in Dublin, dat zou betekenen dat je uw doel bereikt hebt. Zolang het geen slechte gewoonte gaat worden is er geen probleem. Trouwens veel collega lopers (zelfs van niveau) zijn er niet vies van! 1 of 2 is niet slecht het is zelfs gezond. Voor lopers weet ik het niet maar renners (zie Landis) worden er beter van. :-)

Gepost door: etienne | 10/08/2006

Guinness Je allereerste drankje een Guinness?
Jekkes, de kans is groot dat je daarna nooit meer nog een alcoholisch drankje naar binnen zult kunnen werken.
Drink dan toch een Belgisch trappistenbier, i.p.v. dat bruingekleurd brak kraantjeswater.
Hopende dat je onder die 3u20' duikt, succes.
Greetz

Gepost door: Pauwtje | 10/08/2006

schol hoe dat bierke smaakt weet ik niet maar als ge het echt op ze'n best wil halen , vertrek je best voor 3.25 de éérste 32 km en dan kan je nog altijd versnellen voor 3.20 u. Moest ge binnen komen op 3.25 u is dit een verbetering van 14 min. ik vind dat ge er dan al ééntje verdient hebt. veel succes. Op hartslag lopen in de marathon is een gegarandeert succes tenminste als ge weet wat uw hartslag mag zijn in de marathon.

Gepost door: mario | 10/08/2006

Amai Alleen al die afbeelding van een Guinness doet me dorst krijgen. Wel een smaak waar je moet aan gewoon worden. Miscchien beter dat je er ineens 2 besteld. Die tijd moet normaal wel kunnen, zou ik zeggen.

Gepost door: johan | 10/08/2006

High Dat wordt dus uitkijken en niet (of juist wel) supersnel lopen! Maar als je dan straks binnen je streeftijd bent aangekomen dan ben je al zo high, daar kan geen biertje tegenop! (helaas spreek ik niet uit ervaring, want ik drink géén bier)
Nog even wat anders......doe heel en heel voorzichtig met je kuit!! Goed luisteren naar tante Petra!!! Blessure's zijn niet welkom!

Gepost door: Petra | 10/08/2006

biertje drink dat biertje en je loopt voortaan veel sneller Geert.
Gist is ook beter voor je lijf dan al die nep verse sapjes.
En het zal ook veel gezelliger worden na afloop van de dam tot damloop.

Gepost door: koen | 10/08/2006

Proost! Hoi Geert,
Ik had zaterdag al gemerkt dat je Ice Tea dronk. Zelf drink ik sedert ik de voetbalschoenen door loopschoenen verving héél wat minder. Ik kan wel nog altijd genieten van een heerlijk glas rode wijn, vol antioxidanten naar verluidt. Vanaf september laat ik echter ook dat achterwege, kwestie van fris aan de start te komen in Eindhoven. Mocht ik jou zijn, dan verving ik die Guiness wel door een iets beter bier, b.v. Leffe?

Gepost door: Sven | 11/08/2006

lekker? is dat lekker Bier??? nou ja, hoe dan ook, ik weet zeker dat je je eerste Guinness in Ierland zal gaan drinken.. en niet stiekum inhouden voor de finish.. ik verwacht een top eindtijd...
en wat betreft onze drankkeuze... ik kan je een hand geven.. ik drink liters spa blauw.. alcohol? alleen op hele leuke feestjes (als ik niet de bob ben.. en dat ben ik bijna altijd)

Gepost door: Ronald | 13/08/2006

De commentaren zijn gesloten.