31/07/2006

Terug van veel te kort weggeweest ...

Hallokidoki beste Ploppertjes ...

Hier zijn we dan weer terug in het zomerse België. De 3 weekjes ertussen uit hebben deugd gedaan, de batterijtjes zijn opgeladen, enfin, we kunnen er weeral tegen voor nen dag of 2.

Eigenlijk ben ik reeds terug uit Egypte sinds 1 week, maar vorige week is 't er niet van gekomen om m'n blog aan te vullen. Wél heb ik van de schaarse momenten die ik online was gebruik gemaakt om jullie laatste avonturen bij te lezen, en zo te zien hebben jullie ook niet stilgezeten. 't Zal dus leuk worden komende zaterdag!

Zelf heb ik langs de boorden van de Rode Zee ook netjes m'n schema afgewerkt, 't is te zeggen, de eerste 2 dagen heb ik idd buiten getraind, de rest van de kilometerkes aldaar heb ik netjes op de loopband afgewerkt. Zonder teveel in detail te treden zien de loopstatistiekjes van de voorbije 3 weken er als volgt uit:

--> week 1 (Egypte): totaal van 52km met als voornaamste training een 10 mijl op de treadmill (doel was 1u15, werkelijk gelopen tijd 1u14);

--> week 2 (Egypte): totaal van 65km met als voornaamste training een 10 mijl op de treadmill (doel was 1u12, werkelijk gelopen tijd 1u11).

--> week 3 (thuis): slechts 2 trainingen met een totaal van 26km.

Deze derde week (vorige week dus) heb ik niet veel gelopen omdat we met de kinderen nog 2 dagen naar Nederland (1dag Dippidoe & Aquabest en 1 dag Efteling) zijn getrokken en ik die dagen volledig aan het gezinnetje wilde besteden én omdat ik gerecupereerd aan m'n voorbereiding voor Dublin wil beginnen.

Die voorbereiding start namelijk VANDAAG, en jawel, we hebben er goesting in! De eerste training zal een 1u45' duurloop worden aan hs 140. Ik ben nog volop aan het sleutelen aan m'n schema, maar ik ga er zeker enkele Verheul-principes in verwerken. Vorige week heb ik een 6 x 1k gedaan (met 800m rust tussenin) volgens de door Ruthje en zovele anderen gehuldigde principes en ik moet zeggen ... da was pittig!! Uiteraard had ik het beste moment uitgekozen om die training af te werken (vorige week dinsdag, wat uiteindelijk de warmste dag van de week bleek te zijn, en dan ook nog eens vlak voor de middag op een piste in de blakke zon), maar ik heb ook moeten vaststellen dat ik het enorm moeilijk heb met het juist lopen van een vooropgesteld tempo. Ik had mezelf voorgenomen om de 6 km in 4 minuten / km te lopen, maar ... ik kan da dus niet hé ... uiteindelijk werd m'n snelste km (de derde) 3'30", en m'n traagste (de laatste) 3'45". Telkens was ik gestart in de wetenschap dat ik eerder zou moeten inhouden dan gas bijgeven, en telkens kreeg ik al doende schrik dat ik de 4 minuten niet zou halen en ging ik sneller lopen ... 'k zal 't nooit leren! Enfin, we zien wel wat we er mee doen, maar het principe van de trainng ligt me wel. Als ik dit type trainingen in balans kan brengen met wat duurtrainingen, dan komen we er wel.

Verder ben ik ook blij om mee te delen dat mijn Taniake ook netjes haar trainingen blijft afwerken. Gewoonlijk ben ik er niet voor te vinden om foto's uit het familiealbum op het internet te gooien, maar  het volgende exemplaar, genomen in de fitnesszaal van ons hotel in Egypte, wil ik jullie toch niet onthouden ...

15:34 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08/07/2006

Heaven ...

Enkele dagen later dan beloofd ('t was erg druk op 't werk ... lange dagen & geen gaatje ertussen om m'n blog te updaten), maar ziehier mijn versie van 'de hemel': nee, geen bruine of anderskleurige kroeg, maar wél een winkel! Raar voor een totaal a-winkel individu zoals ik, maar 't is dan ook geen gewone winkel: DECATHLON

 

 

Man, man, darr kan ik nu eens écht van genieten om gewoon door die winkel te lopen, hier en daar een artikel vast te nemen en te taxeren.

Woensdag zijn we dus nog eens met de hele familie naar Antwerpen gereden om er wat inkopen te doen. De vangst mocht er wezen: 2 kindersurfplanken (toch plezant 2 kinderen hebben ... wij hebben van alles 1 reserve :-) ), 2 snorkelsets voor de kids, voor de mama 2 complete loopoutfits, een hartslagmeter en badsleffers, voor de papa ook badsleffers (uiteraard in blauw-zwart!!), een zwembrilletje, een nieuw looptenue en een looppet.

Als ik dan zie wat sommige mensen daar buiten sleuren zijn wij nog bescheiden klanten ...

Over naar het loopnieuws: de geplande woensdagavondtraining werd verplaatst naar donderdag (nà het Decathlon-bezoek zijn we nog op restaurant geweest en ik was gewoonweg te moe). Als je even terug in jullie meteorologisch geheugen gaan dan zullen jullie nog wel weten dat donderdag een zeer leuke avond met onweders in petto had. Wist ik veel toen ik vertrok ... uitgeregend was ik ... de laatste 4 kilometers (van in totaal 11.5: van Muizen langs het kanaal tot Hofstade, daar het Bloso-domein induiken en terug naar huis) heb ik even het gashendel open getrokken en dat was nog eens échte fun: 3km @ 3'30/km en de laatste aan 3'10/km. Ik voelde wel dat ik conditioneel nog een serieuze achterstand heb want langer dan een 5-tal km moet ik dat op dit moment nog niet doen, maar ik was al lang blij dat m'n linkerkuit niet protesteerde. Vrijdag een rustdag en dan vandaag de wekelijkse vetloop met mijn vrouwtje. Ook nu weer heeft Tania 5 ochtendlijke kilometers met mij mee verteerd, ik ben dan nog even doorgelopen om aan 12 km uit te komen. Tania heeft trouwens ook al goed de loopmicrobe te pakken: ik heb nog geen kans gehad om de Runners World van deze maand in handen te nemen & ze gaat einde augustus haar eerste wedstrijdje lopen: 5km tijdens de marathon in Brussel. Ze zal zeker winnen van mij want ik plan daar de 1/2 marathon te doen;-).

En dan nu, beste medebloggers, is de tijd gekomen om voor een korte tijd afscheid te nemen. Onmiddelijk na de wedstrijd Duitsland - Portugal ga ik in m'n nest kruipen want morgenvroeg om 4 uur (!!!) worden we gepakt en gezakt op Zaventem verwacht om voor 15 dagen te scheiden van de Vlaamsche wegen. In het geheim ga ik in de Sinaï woestijn de 2de blogloop voorbereiden!

TABA, HERE WE COME!

 

Tot binnenkort!

21:50 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05/07/2006

Back in town

De afgelopen heb ik, mede door het drukke schema, mijn blog niet kunnen updaten, dus we zullen maar meteen de koe bij de horens vatten (dat is immers véél veiliger dan de stier bij de ballen te nemen en uw handen plakken er ook nog eens minder van) ...

enige tijd terug werd ik door Frank Spencer getagged ivm één van zijn specialiteiten: ETEN! Aangezien het juist een enorm drukke periode was heb ik echter héél weinig thuis gegeten, maar afgelopen zaterdag kreeg ik dan toch de kans om nog eens 'chez casa mio' te tafelen, en ziehier wat de pot toen schafte:
ter gelegenheid van het verjaardagsfeestje van ons Fientje heeft mijn keukenprinces ervoor gezorgd dat een heerlijke koude schotel op tafel werd getoverd met zowat alles wat mijn hartje maar lust: kwarteleitjes, groentjes, vis, garnalen, vlees, sausjes, enfin ... 't was er allemaal. Alles uiteraard hypergezond (eigenlijk eten wij thuis nogal vrij gezond, dat is een erfenis die ik uit m'n sportief verleden heb meegebracht)! Iets doet me vermoeden dat Frank ook graag een overzicht krijgt van de begeleidende wijnen, maar tot mijn spijt moet ik toegeven dat ik nooit alcohol drnk en er dan ook totaal geen interesse voor heb. Al wat ik kan zeggen is dat de wijn verpakt zat in een groene fles die zich makkelijk liet ontkurken, uit Frankrijk afkomstig was en een witte kleur had.

En dan nu ... tijd om het stokje door te geven ... persoonlijk ben ik benieuwd hoe de combinatie hardlopen/voetballen zich culinair vertaald bij de motor van S.G.E.E., en ook hoe Sven ervoor zorgt om onder de 70kg te blijven.

Veel loopnieuws is er niet: zondag heb ik de geplande vetloop afgewerkt, maar door de hitte is het meer een 'zweet-je-dood'-loop geworen ('k was nogal laat opgestaan ...) en gisteren en eergisteren was ik Tsjechië op bezoek, waar het zo mogelijk nog broeieriger was dan hier bij ons. Gelopen heb ik er niet, maar vanavond staat m'n volgende training gepland. Maar eerst ga ik naar de hemel. Waar die hemel precies ligt? Wel, kijk morgen op deze blog voor een uitgebreid verslag.

Met devote groeten,
Pater Geert

14:31 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |