31/07/2006

Terug van veel te kort weggeweest ...

Hallokidoki beste Ploppertjes ...

Hier zijn we dan weer terug in het zomerse België. De 3 weekjes ertussen uit hebben deugd gedaan, de batterijtjes zijn opgeladen, enfin, we kunnen er weeral tegen voor nen dag of 2.

Eigenlijk ben ik reeds terug uit Egypte sinds 1 week, maar vorige week is 't er niet van gekomen om m'n blog aan te vullen. Wél heb ik van de schaarse momenten die ik online was gebruik gemaakt om jullie laatste avonturen bij te lezen, en zo te zien hebben jullie ook niet stilgezeten. 't Zal dus leuk worden komende zaterdag!

Zelf heb ik langs de boorden van de Rode Zee ook netjes m'n schema afgewerkt, 't is te zeggen, de eerste 2 dagen heb ik idd buiten getraind, de rest van de kilometerkes aldaar heb ik netjes op de loopband afgewerkt. Zonder teveel in detail te treden zien de loopstatistiekjes van de voorbije 3 weken er als volgt uit:

--> week 1 (Egypte): totaal van 52km met als voornaamste training een 10 mijl op de treadmill (doel was 1u15, werkelijk gelopen tijd 1u14);

--> week 2 (Egypte): totaal van 65km met als voornaamste training een 10 mijl op de treadmill (doel was 1u12, werkelijk gelopen tijd 1u11).

--> week 3 (thuis): slechts 2 trainingen met een totaal van 26km.

Deze derde week (vorige week dus) heb ik niet veel gelopen omdat we met de kinderen nog 2 dagen naar Nederland (1dag Dippidoe & Aquabest en 1 dag Efteling) zijn getrokken en ik die dagen volledig aan het gezinnetje wilde besteden én omdat ik gerecupereerd aan m'n voorbereiding voor Dublin wil beginnen.

Die voorbereiding start namelijk VANDAAG, en jawel, we hebben er goesting in! De eerste training zal een 1u45' duurloop worden aan hs 140. Ik ben nog volop aan het sleutelen aan m'n schema, maar ik ga er zeker enkele Verheul-principes in verwerken. Vorige week heb ik een 6 x 1k gedaan (met 800m rust tussenin) volgens de door Ruthje en zovele anderen gehuldigde principes en ik moet zeggen ... da was pittig!! Uiteraard had ik het beste moment uitgekozen om die training af te werken (vorige week dinsdag, wat uiteindelijk de warmste dag van de week bleek te zijn, en dan ook nog eens vlak voor de middag op een piste in de blakke zon), maar ik heb ook moeten vaststellen dat ik het enorm moeilijk heb met het juist lopen van een vooropgesteld tempo. Ik had mezelf voorgenomen om de 6 km in 4 minuten / km te lopen, maar ... ik kan da dus niet hé ... uiteindelijk werd m'n snelste km (de derde) 3'30", en m'n traagste (de laatste) 3'45". Telkens was ik gestart in de wetenschap dat ik eerder zou moeten inhouden dan gas bijgeven, en telkens kreeg ik al doende schrik dat ik de 4 minuten niet zou halen en ging ik sneller lopen ... 'k zal 't nooit leren! Enfin, we zien wel wat we er mee doen, maar het principe van de trainng ligt me wel. Als ik dit type trainingen in balans kan brengen met wat duurtrainingen, dan komen we er wel.

Verder ben ik ook blij om mee te delen dat mijn Taniake ook netjes haar trainingen blijft afwerken. Gewoonlijk ben ik er niet voor te vinden om foto's uit het familiealbum op het internet te gooien, maar  het volgende exemplaar, genomen in de fitnesszaal van ons hotel in Egypte, wil ik jullie toch niet onthouden ...

15:34 Gepost door Geert in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

chique sportieve dame hoor Geert! Doet ze ook niet mee de zaterdag?
En wat Verheul betreft: ik hoop dat het voor jou net zo goed werkt als voor mij! Denk er wel aan: EXTENSIEVE intervallen, dus zeker niet te snel, beter iets te traag! Succes ermee en tot zaterdag!!

Gepost door: Ruthje | 31/07/2006

De commentaren zijn gesloten.