30/06/2006

Weekend in de schaduw

Nu zowat half de blogwereld zich stilaan warm maakt om Brugge in de PR's te verzuipen, staat mijn weekend uiteraard in de schaduw van al dat kilometergeweld.

Toch even de planning overlopen:

Hopelijk kan ik straks nog de tijd vinden om na m'n fitnesssessie (zijn er woorden die, zonder 'Mississippi' te bevatten, meer s-sen hebben???) een uurtje op de treadmill te staan, want morgen hebben we ons Fientje haar verjaardagsfeestje, en dan zal het er zeker niet van komen. Zondagmorgen staat dan weer de traditionele vetloop samen met mijn vrouwtje op het programma, en maandag - dinsdag zal lopen er niet inzitten vanwege een zakenreisje naar Tsjechië. Vroeger nam ik wel eens m'n loopschoenen mee op dit soort trips, maar uiteindelijk zijn deze korte verplaatsingen soms zó vermoeiend dat het niet veel voordelen oplevert. Mijn hartslag op een dag dat ik een vlucht heb genomen ligt trouwens gemiddeld 15 slagen per minuut hoger, ik vermoed nét vanwege de reis per vliegtuig (heeft iemand ook zulke ervaring??). Het hotel waar ik verblijf heeft wel een fitnesszaal, dus we zullen ons daar dan maar sportief uitleven (als vadertje tijd aan m'n zijde staat tenminste).

 

Aan de dappere krijgers die het gevecht met de minuten en seconden in de koene stede Bruhhe dit weekend aandurven: geef gaaz & remember: Gott is mit uns!

07:44 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

29/06/2006

Happy Birthday!!

Vandaag is de zon jarig ... voor de mensen die mijn jongste dochter nog niet kennen zal ik even een kleine verhelderende uitleg geven:

Ons Fientje werd 6 jaar geleden (om 13u06 om precies te zijn) geboren, en is sindsdien altijd al het zonnetje in huis geweest: altijd tevreden met wat ze kreeg, steeds weer enthousiast voor zowat alles wat ze mag meemaken en een (bijna) nooit aflatende optimist! In alles wat ze doet zoekt ze steeds weer warmte, vriendschap en iets wat zij zelf omschrijft als 'de gezelligheid'. Geen wonder dat eender waar je met haar komt, iedereen steeds aan haar lippen hangt (steeds weer zorgt ze voor historische en grappige uitspraken waarvan je je afvraagt hoe een kind van haar leeftijd er kan op komen) en ook op school is ze bij het lerarenkorps een graag geziene gast vanwege haar ontegensprekelijke komische talent.

En ja ... ze heeft ook geluk gehad: ze lijkt op de moeder :-)

 

12:36 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

28/06/2006

The times, they are changin'

Het worden betere tijden ...

1) het weer: záááááálig vandaag ... ik ben net wat gaan lopen en het was gewoonweg heerlijk: warm, maar niet té, zodat er toch nog genoeg zuurstof in de lucht was;
2) de voetbal: stuur nu nog Italië en Portugal naar huis en 't kan alleen maar beter gaan;
3) het lopen zelf ... net 13k achter de kiezen ... zoals voorgenomen op 't gemak ('k heb er 1u20' over gedaan) maar totaal geen stijfheid, nikske moe, de kuit tiptop in orde.

De loopplanning voor de komende weken is vrij simpel: ik ga nu overschakelen naar 1 dag rust op 1 dag lopen, al zeker tot wanneer ik uit verlof terug kom, daarna (binnen 3 weken en half) is het terug naar 4 trainingen per week en na de weblogloop in Gierle moet ik dan klaar zijn om terug het gevecht met mezelf aan te gaan om de voorbereiding van Dublin aan te vatten.

Om af te sluiten met de woorden van de grootmeester zelf:

The line, it is drawn, the curse, it is cast
The slow one will later be fast
And the present now will soon be the past
The order is rapidly fading
The first one now will later be last
For the times, they are a changing

14:43 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27/06/2006

Rustig opbouwen

Voor gisterenavond had ik een trage duurloop gepland, het had met de 11k van zondag de eerste keer moeten worden dat ik na m'n blessure terug 2 dagen na elkaar de loopschoenen om zou binden. Maar ik moet toegeven dat de schrik er nog teveel inzit, en toen ik me mentaal aan het voorbereiden was om m'n loopgerief uit de kleerkast te halen voelde ik een 'rare' stijfheid (moeilijk te omschrijven) in de kuit, genoeg om de training van het programma te schrappen. Het uurtje fitness tijdens de middag was dus het enige sportieve wapenfeit van gisteren, en waarschijnlijk zal ik het daar vandaag ook bij houden.
Wél wil ik mijn speciaal dankwoord van de dag richten aan de voetbalteams van Zwitserland en Oekraine, die in een gezamelijk initiatief iets probeerden te doen aan mijn chronisch slaapgebrek (globaal genomen is het tot nog toe een erg saai WK, maar deze match sloeg toch wel alles) én aan de scheidsrechter van de match Italië - Australië, om diep in blessuretijd even mijn hartslag van rust tot op 150 te brengen, zodat ik toch nog een beetje aerobische activiteit heb kunnen genieten. Blijkbaar heeft hij tijdens de rust goed onderhandeld over de premie die de Italiaanse voetbalbond hem mits winst mocht doorstorten.
Wedden dat hij deze zomer aan het Gardameer zit?
Als je 't zo bekijkt is hardlopen toch een propere en eenvoudige sport: geen steeds veranderende en interpreteerbare regels, en het concept is zo simpel als wat :  de snelste wint ...

alhoewel ...

07:38 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26/06/2006

WaW (Wat een Weekend) !!

Niet alleen de weergoden hebben zich het afgelopen weekend serieus geamuseerd de voorbije 2 dagen ... een chronologisch overzicht:

- Na de late afzeggingen van vrijdag kwamen de Black Hayate's met 2 volledige ploegen aan de start van de 2006 Toyota Ekiden. Nog eens 2 andere teamleden voegden zich bij een andere ploeg;

- De feiten: Black Hayate's 1 hebben de Ekiden gewonnen met een ploegtijd van 27'19" over 9,6km ... ik ben dus een trotse kapitein!! De Black Hayate's 2 legden dezelfde afstand af in 30'40" en misten hierdoor slechts met luttele seconden het podium. De 2 Hayate's die voor een andere ploeg uitkwamen werden 12de (van de 17 ploegen), maar ze waren wel de 2 snelste lopers van dat team. Individueel plaatsten al 'mijn' atleten zich op 1 uitzondering na bij de snelste 16, en onze ploegen leverden de 2 snelste mannelijke atleten, waar de enige oestrogeenhoudende Hayate ook nog eens de snelste vrouw was (met 59" voorsprong op de 2de vrouw!!). Enfin, 't was feest zaterdag! Uiteindelijk had ik op 't laatste moment voor de start nog een vervanger om in mijn plaats te lopen gevonden en ik kon dus m'n kuit sparen.

- Zondag was in tegenstelling tot zaterdag een slechte dag voor de patatten: regen, regen en nog eens regen, slechts hier en daar onderbroken door een stortbui. Gelukkig had ik besloten om 's morgens vroeg aan een vetloop te beginnen: 't was zowat het enige moment van de dag dat je er met een miezerige motregen van af kwam. De 11 km werden in een rustige 6'/km al sightseend (hoe schrijf je dat ... gelukkig moet ik het niet vervoegen ... 'ik heb sight geseed' ...) afgemaald, de eerste 4 km bijgestaan door Tania, die elke week soepelder begint te lopen.

- Zondagnamiddag was het dan tijd aan de kids om in het zonnetje te staan, nu ja, 'zonnetje' mag je hier wel extreem figuurlijk opnemen ... hun schoolfeest werd gewoon door het ene onweer na het andere weggespoeld. Onze beide spruiten hebben nog net, tussen de buien door, hun dansje kunnen brengen, maar daarna was het uit met de pret.

- En dan nu ... enkele woordjes van troost voor onze Nederlandse vrienden ... ik vond het ook niet terecht dat Oranje uit het WK werd geknikkerd, en ja, Portugal is, zoals ze het spel gisteren speelden, een schande voor het voetbal, maar Marco zou toch moeten weten dat wanneer je op dit niveau met een juniorenelftal aan een wedstrijd begint, je zal worden afgestraft op de jeugdzondes die je maakt.

 

07:54 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23/06/2006

Leed van een kapitein ...

Voor de mensen die morgen in de buurt van Evere moeten zijn ... wees verbaasd noch bevreesd als je plotseling een fel zilverachtig licht aan de horizonten ziet verschijnen ... het gaat noch om een Zuid-Koreaanse testbom, nog over de eerste testvlucht met de nieuwe superjumbo boven Brussel. Evenmin zal het gaan om een onaangekondigd onweer of een rebelse supernova die door buitenaardse wezens wordt gemanipuleerd om de dinosauriërs uit te roeien (haha ... ze hebben het nieuws niet gevolgd en zijn hopeloos te laat ... we hebben ze liggen :-) )

In werkelijkheid zal je verblind worden door de weerkaatsing van het zonlicht op de Toyota Ekiden cup die de Black Hayate's dit jaar voor de 2de keer op rij in de hoogte zullen mogen steken.

Maar ... ook dit jaar heb ik weer heel wat moeten trekken en duwen om enkele ploegenin elkaar te boxen. Met de eerste ekiden, 2 jaar geleden, hadden we 1 ploeg van 8 personen (2de plaats), vorig jaar hadden we 2 ploegen van 8 personen (1ste & 3de plaats), maar telkens mocht ik van geluk spreken dat we voldoende reserven hadden om toch nog mits heel wat last-minute sleutelwerk valabele ploegen aan de start te kunnen brengen.

Dit jaar heeft de organisatie wat aan de formule gesleuteld om ook andere ploegen de kans te geven om voor het hoogste schavotje mee te strijden (de voorbije 2 jaar ging het om de eerste 2 plaatsen telkens tussen onze -eerste- ploeg en een afvaardiging van Toyota Zaventem, telkens met de derde ploeg op meer dan een kwartier), en zowat de meest ingrijpende aanpassing is het aantal lopers van 8 op 4 te brengen. Door de vakantieperiode zijn enkele van mijn vaste lopers er niet bij, maar ik kon toch 3 ploegen, dus 12 personen inschrijven. Maar ... begin deze week regende het afzeggingen en uiteindelijk heb ik nog maar 2 ploegen over en heb ik iemand 'uitgeleend' aan een andere ploeg die met dezelfde problemen kampt. Het is zelfs zo dat ik naar alle waarschijnlijkheid zelf ook zal moeten lopen, en dat had ik op dit moment liever vermeden.

Maar allez, dan hebben we ineens een goeie stresstest voor de kuit!

 

 

 

Een foto uit de 'recente oude doos' ... Stan, traditioneel onze eindloper en meteen ook onze snelste man, maakt het zegeteken aan de finish van de 2005 Ekiden.

09:53 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

22/06/2006

Inlopen

Gisternmiddag zoals gepland rustig de 'Sauconiekes' ingelopen, en ja hoor ... ze zitten záááálig. Samen met een collega heb ik gezellig keuvelend de ongeveer 8km aan een gemiddelde van 5:15/km afgehaspeld op de veldweggetjes achter de NATO in Evere. Dat is uiteindelijk een enorm voordeel aan Toyota: we hebben hier uitstekende voorzieningen: douches, kleedruimte, een squashcourt, 2 outdoor tennisvelden en een (half size) voetbalveld. Eenmaal buiten de poort kan je letterlijk na 10 meter de velden induiken.

Het mooiste is nog dat sporten hier écht wel aangemoedigd wordt ... overmorgen organiseert Toyota haar jaarlijkse nationale Ekiden, en gisteren hebben we een laatste meeting gehouden met de organisatoren (een mengeling van HR en marketing-mensen). Blijkt nu dat we een budget krijgen om eten en drinken te voorzien tijdens onze trainingen én we krijgen de mogelijkheid om 2 x per week groepstrainingen te houden op de atletiekpiste van Woluwe.

Enkel mijn suggestie om een 2-weekse hoogtestage in Kenia te houden werd niet aanvaard ...

08:56 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20/06/2006

Runners Service Lab

Aangemoedigd door het mei-artikel van Runners World en door de positieve feedback van Ruthje ben ik gisteren direct na het werk naar de RSC in Duffel gegaan. Ik moet toegeven, al het goede wat ik van die winkel heb gehoord is bevestigd ... je krijgt er professioneel advies met een gedegen uitleg en onderbouwde antwoorden op al je vragen. Uiteraard heeft een winkel die dezer dagen in het bezit is van een LCD met live voetbal erop bij mij een streepje voor, maar de service is ook wel goed hoor!!
Ik vond het ook indrukwekkend hoeveel info ik over mijn loopstijl kreeg door de footscan ... uiteindelijk bleek die nogal mee te vallen: slechts een kleine afwijking van de ideale looplijn en het afrollen van de linkervoet gebeurt iets onregelmatiger dan dat van de rechter, wat echter geen invloed zou mogen hebben op mijn stemgedrag in oktober :-)
De schoenkeuze dan: na 3 modellen geprobeerd en vergeleken te hebben viel de keuze op de Saucony 3D Grid Triumph 2 (pffff, wat een naam ... probeer daar maar eens een marketingstrategie rond te bouwen).
Het is de eerste keer dat ik een Saucony als loopschoen aangemeten krijg, maar ik ben al jaren een meer dan tevreden gebruiken van hun wandelschoenen.
Morgen zal ik ze eens gaan dopen, 't wit zal er vlug af zijn!

08:24 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19/06/2006

Molenheide

Zoals vrijdag reeds vermeld ... het afgelopen weekend is het hele Marathon-Geert gezin naar Molenheide getrokken, iets wat we de laatste jaren zeker één maal per jaar trachten te doen. Ook nu was het weer een succes (definitie van 'succes' in deze context: de kinderen zichtbaar zien genieten) en het weer was f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h!!!

Onze 'buur-bungalow' werd bevolkt door doorwinterde Oranje-fans ... hun hele huisje was versierd met oranje vlaggetjes en oranje ballons, zelf liepen ze getooid in oranje t-shirts en oranje badjassen, en voor we het wisten kwamen ook onze kinderen al aandraven met oranje ballons die papa mocht opblazen. Ik weet bijna zeker dat de marinade van hun BBQ-spek meer oranje kleurde dan dat van ons! Wat een contrast met wanneer België zich eens weet te plaatsen voor de eindronde van een WK (de volgende keer is voorzien tegen 2026) ... als je als Belg op dat moment een gele en een rode sok draagt onder een zwarte broek krijg je al een medaille als 'gekste supporter' en kom je zéker op tv (waarschijnlijk dan nog in de volgende editie van Big Brother).

Maar ... absoluut geen slecht woord over onze buren-voor-het-weekeinde: supersympathieke mensen, hun zoontje heeft constant met onze kinderen gespeeld en ze werden langs beide kanten met snoep en drankjes overladen!

Misschien niet direct het gezondste voor de kids, maar ze moesten tenminste niet van de grote honger hun opblaaskrokodil beginnen verorberen ...

Qua lopen is het aan de kalme kant gebleven ... Tania heeft de aangekondigde vetloop netjes afgewerkt op zondagochtend, maar ik voelde me te moe en heb het niet geriskeerd, gewoon om te vermijden dat ik me terug aan een kwetsuur zou helpen door met stramme benen aan een training te beginnen. Ik heb me dan maar 's avonds nà thuiskomst wat opgepept met als resultaat een 8 km aan een gezapig 5:40/km.

Vermeldenswaardig: ondanks 2 BBQ's op 2 dagen wordt de weegschaal zo stilletjes aan terug m'n vriend ... zou dat toestel misschien ook m'n blog lezen en zich op een bepaald moment bedreigd gevoeld hebben?

 

 

12:46 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16/06/2006

rustig inlopen

Gisterenavond, met de 2 late goals van Engeland nog op het netvlies gebrand, de wat voor mij een 'bevestigingsloop' moest zijn ingezet. Niet dat ik van plan was me ongelooflijk moe te maken, maar ik moet teogeven dat de schrik er wel degelijk in zat.

Zenuwachtig als een klein kind dat voor de eerste keer in 'de rups' mocht ("papa, zal ik me niet pijn doen?"  -  "maar nee jongen"  -  "maar als ik er nu eens uit vlieg?"  -  "probeer dan je handen te zetten, jongen"  -  ouders kunnen soms zó inspirerend zijn!!) heb ik m'n loopschoenen op ritueel verantwoorde manier aangetrokken, maar niet alvorens eerst de kuit een 10-tal minuten opgewarmd te hebben met een IR massageapparaat (niks fancy, ze hebben dat ooit eens in den Aldi verkocht, maar ideaal om opkomende spierpijntjes wat te verzachten). Ik weet niet of dit helpt voor je gaat lopen, maar ik wilde eigenlijk van alle psychologisch voordeel dat ik uit m'n kleerkast kon halen gebruik maken.

Voor het vertrek heb ik dan ook even de kuit bewerkt met tijgerbalsem spray, en toen ik in de onmiddelijke omgeving van mijn huis écht niets meer kon vinden dat in aanmerking kwam om tegen de kuitspier geplakt / gespoten / getaped / geniet / geperforeerd te worden ben ik vertrokken, voor het zelfde toerke als 3 dagen geleden.

Deze keer had ik wel de batterijen van m'n Garmin opgeladen, zodat ik exact de gelopen afstand kon bekijken, maar nu was het de beurt aan m'n Polar om kuren te verkopen: in plaats van een constante hartslag aan te geven (wat bij een constant tempo toch in de lijn der verwachting mag liggen) laveerde hij nà 5 minuten constant tussen de 70 en de 180 bpm. Eventjes bleef hij zelfs op 0 staan, maar daar kon ik hem gelijk in geven, want ik voelde GEEN/NIKS/NADA/NUL/NIENTE pijn in de kuit, geen greintje stijfheid, geen sikkepit steken ... enfin ... ik dacht dus inderdaad met een hartslag van 0 in de beemd te liggen want ik voelde me in de hemel!!

EINDELIJK!!

Zelfs na de stretching en het uitlopen was er geen opkomende stijfheid, dus (hout vasthouden) ik denk dat de grootste miserie achter de rug is. Omdat Polarino geen betrouwbare partner was deze run (zal straks eens een nieuwe batterij steken) heb ik me maar op een constant tempo geconcentreerd ... de nét geen 9 km heb ik gelopen in een gemiddelde van 5:25/km, ge moet ergens mee beginnen.

Deze namiddag zal ik niet te lang aan m'n bureau gekluisterd blijven, want tegen dat de kids van school komen vertrekken we naar Molenheide ... lekker een weekendje relaxen!

En maandag heb ik een afspraak bij het Runners Service Lab in Duffel, dat is één van die winkels van Jempi Wilssens (zie Runners World van Mei) om een volledige loopanalyse te ondergaan. En uiteraard doe ik me dan ook het paar nieuwe loopschoenen cadeau dat ik mezelf enkele weken geleden heb beloofd.

Het kan uiteraard gewoon maar een idee zijn, of anders heb ik deze morgen van pilletje vergist, maar is het niet dat vandaag de zon nét iets sterker schijnt dan ooit tevoren?

Goed weekend aan allen die goed zijn van hart en zuiver van ziel, maar toch vooral aan de familie uit blogland!!

07:44 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15/06/2006

10024

Geachte dames en heren ... ik zou u graag willen uitnodigen om het nummer in de titel van dit bericht even goed te bekijken.
Let vooral op de prachtige synergie tussen een rechtlijnig getal zoals de 1, de perfecte rondingen van de nullen en de ronde en hoekige vormgeving van de 2 en de 4. Indien er iemand van jullie nog niet over zoiets als een lievelingsnummer beschikt, kan ik altijd dit nummer aanbevelen. Met '10024' als 'lucky number' ben je immers nooit meer alleen op familiefeestjes, je aantrekkingskracht op het andere geslacht zal vergroten, en waarschijnlijk krijg je binnen de 7 dagen opslag op je werk vanwege je toegenomen dynamisme. Het is niet eens nodig om dit bericht naar minstens 7 mensen uit je adresbestand te sturen om een leven lang geluk af te dwingen!

Voor mij persoonlijk is dit het nummer van de wederopstanding ... ik heb me vanmorgen ingeschreven voor de Dublin Marathon, en zal m'n PR aanvallen met dit nummer op de borst ... het kan dus al niet meer fout gaan!

Tot zover m'n persoonlijke peptalk ...
de inschrijving voor mijn hoofddoel van dit najaar is dus al een feit, verder heb ik me deze morgen ook ingeschreven voor de halve marathon van Eindhoven en heb ik m'n programma vervolledigd met naast de al aangekondigde webloop in Gierle en de Dam tot Dam in Amsterdam ook nog de halve marathon van Brussel op het einde van augustus.

We weten weeral waarvoor we de shoes aantrekken ...

08:19 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14/06/2006

dagje rust

Er valt niet zoveel speciaals te vermelden vandaag ... normaal ging ik lopen, maar ik heb beslist om me niet aan overmoed en enthousiasme toe te geven en de eerste 2 weken 2 rustdagen na elke loopdag in te bouwen. De bedoeling is om zeker niet met melkzuur in de spieren aan een training te beginnen. Waarschijnlijk heeft ieder van jullie het al gezien, maar op de site van de Marathon van Rotterdam staat een filmpje van zowat een uur over de afgelopen editie ... jongens, als dàt geen motivator is ... van 't weekend heb ik hem voor 't eerst bekeken en ik kreeg er bijna tranen van in de ogen, zó inspirerend! Volgend jaar wil ik er terug bij zijn! Absoluut!!

Kleine domper deze morgen: mijn weegschaal en ik zijn geen vriendjes meer ... ik had me voorgenomen om deze maandag nog max 81 kg te wegen, was er vóór mijn vertrek naar Londen dichtbij met 81,7, maar 1 week hotelleven en 2 BBQ's in de laatste 2 dagen hebben me terug op 83 gebracht. Het kan natuurlijk ook zijn dat de weegschaal niet goed tegen de warmte kan en dat ik nog steeds m'n natuurlijke slanke lijn heb, maar een klein stemmetje achteraan m'n veel te vette kop zegt dat weegschalen geen zonnesteek kunnen hebben ...

Zondag staat er alvast een vetloop op het programma!

08:42 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13/06/2006

Formule 1

Zondag was er dus de grote prijs van Silverstone ... voor mij was het de eerste keer dat ik zoiets van dichtbij mocht meemaken, en ik keek dan ook m'n ogen uit bij het circus dat rond zo een grote prijs wordt opgezet!

Het randgebeuren verdiend trouwens meer aandacht dan het sportieve gebeuren zelf ... ongelooflijk hoeveel caravan's, voedselkraampjes en attracties je op 1 vierkante meter kan zetten ... organisatoren van een F1-wedstrijd weten er zonder twijfel alles over. Nu, als 'special guest' kan je hier gerust voorbij wandelen: ongelooflijk wat Toyota voor ons allemaal in petto had ... allereerst kreeg iedereen (in totaal 185 personen) een rugzak met het officiële 'pitstopshirt', een jas (exclusieve oplage) en een cap, de tickets zelf waren 3 day tickets twv € 400,- (hoewel we enkel de race zelf gingen bezoeken) op de grandstand 150m voorbij de start (de start zelf is trouwens het enige dat boeiend is aan een live F1-race) en op onze voorbehouden plaatsen lag telkens een kussen en lunchbox (uiteraard isothermisch zodat je drankjes zelf gerust enkele uren zon konden overleven) met genoeg eten om een gemiddeld Somalisch gezin een week in leven te houden. Het was eerlijk gezegd wel leuk toen ons gezelschap en bloc in hetzelfde shirt vanop de (hoe kan het ook anders) VIP-parking naar de grandstand ging ... ik denk dat de mensen ons ook al als een attractie beschouwden, temeer omdat onze groep voor 50% bestond uit luid brabbelende Japanners.

De race zelf dan ... zaterdag had ik nog beloofd om de beide Toyota-drivers persoonlijk te villen moetsen ze de eerste ronde niet overleven, en bijna kon ik al m'n slijpblok beginnen wetten, want Ralph mocht z'n bolide al in de eerste ronde gaan parkeren. Jarno Trulli eindigde net buiten de punten na op de laatste plaats gestart te zijn. Nu, al wie graag formule 1 kijkt ... ik kan jullie maar 1 raad geven: volg het thuis voor tv: de race kan je enkel volgen zolang er niemand een pitstop heeft gemaakt en er niet teveel rijders worden gedubbeld ... nadien is het gissen wie op kop rijdt (ik dacht dat dit aan mij lag omdat ik niet bepaald geïnteresseerd ben in die sport, maar ik was omgeven door F1-adepts en die konden het blijkbaar ook niet allemaal vatten), hoe de race verloopt, en wanneer het eigenlijk gedaan is. Na 60 keer dezelfde wagens te zien passeren, begint er uiteindelijk ééntje trager te rijden terwijl hij naar de mensen wuift, en dat is 't dan.

Mijn algemene indruk? Leuk om het eens te hebben meegemaakt, maar het is eigenlijk te decadent voor mij ... zelfs als heel mijn gezin morgen gewoon stopt met Joeles te verbruiken hebben we na een jaar nog niet genoeg energie gespaard om 1 rondje van een f1-racewagen goed te maken. Als ik de ongedisciplineerde manier bekijk waarmee de bezoekers aan het event in Silverstone met hun afval omgaan, wel, dan bloedt m'n groene hart! En daarmee moet ik ook naar m'n Toyota-collega's kijken: schrijnend hoeveel eten en drank er onder het motto " 't is gratis dus moeten we er ons niks van aantrekken" ...

 

Nieuws van de dag dan ... gisteren is er nog eens een echografie van m'n kuitspieren genomen en er is nog een vrij grote zone die als 'geïrriteerd' wordt aanschouwd, waarschijnlijk als gevolg van de oorspronkelijke spierscheur, maar ik zou wel zachtjes met lopen mogen herbeginnen. Nu, dat moeten ze me geen 2 keer zeggen, en dus ben ik gisterenavond als voorspel voor de match Italië-Ghana een 50 minuutjes gaan lopen. Aangezien m'n Garmin onderweg zonder batterij is gevallen kan ik niet exact zeggen hoe ver ik heb gelopen, maar 't zal rond de 8 km geweest zijn, hartslag altijd nét onder de 140. M'n kuit voelt enorm stijf aan, maar ik veronderstel dat dit normaal is. Morgen hoop ik terug zonder last te kunnen lopen, 't zou eens wat anders zijn ...

 

13:37 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09/06/2006

WK in de pub

De reden dat ik in Londen zit is omdat mijn belangrijkste klant, Toyota, hier een business meeting organiseerd.

Woensdag ben ik hier dus als eerste gearriveerd om alles op technisch gebied voor te bereiden op IT gebied. Je moet weten dat deze meeting in het teken staat van het formule 1-gebeuren in Silverstone deze zondag.

Wat blijkt nu? Het concept rond deze meeting werd -zoals steeds- door een hooggeplaatste Japanner bedacht en het MOEST en ZOU rond formule 1 draaien. Aan dit soort meetings hangt steeds een incentive vast voor de gasten, en deze keer is het -hoe kan het ook anders- een zitje op de Grandstand tijdens de race. Bij nazicht van het aantal personen die hebben ingeschreven is nu geconstateerd dat vrijwel geen enkele gast zich heeft ingeschreven voor de incentive, omdat ze liever naar huis, hotel of de pub gaan om het WK voetbal te volgen. Wat bij de Japanse organisator de uitspraak ontlokte 'Verdorie ... als ik had geweten dat er een WK voetbal was hadden we beter dat als thema gekozen ...'

Ik dacht dat ik ging ontploffen ... dus in plaats van me op te maken om de openingsmatch van Nederland live te zien op zondag zal ik nu met oordopjes naar mannen met veel te duur speelgoed kijken. Als Ralph Schumacher en Jarno Trulli deze zondag durven om in de eerste ronde hun motor op te blazen dan beloof ik hen dat ik hen persoonlijk kom fileren.

By the way ... vanmorgen heb ik m'n pronostiek voor het WK ingezet, uiteraard niet zonder eerst m'n contacten in het Chinese gokcircuit te consulteren .. en ziehier mijn voorspelling: Nederland haalt het in de finale met 3-1 van Duitsland, Zwitserland wordt de verassing en verliest in de kleine finale tegen Spanje met 1-2.

Hup Holland Hup ... make my day :-)

17:45 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08/06/2006

London ...

Ik herinner het me nooit wanneer ik in één of andere zuiderse bestemming geconfronteerd word met dronken, overgetatoueerde en luidruchtige British hools, maar nu ik hier door de Streets of Londen wander besef ik het des te meer ... eigenlijk ben ik een Anglofiel (er zijn ergere afwijkingen die een mens kan hebben).

Het begon gisteren al toen ik nog maar net met de Eurostar uit de tunnel kwam (uitzonderlijk heb ik eens niet het vliegtuig genomen ... ik heb altijd al de Noordzee ook eens van de onderkant willen bekijken :-) ) met die typische Britse landelijke stijl van de huizen tussen de kust en Londen, en dan die stad zelf ... wauw ... ik heb het normaal niet voor grootsteden, maar London is different.

Alleen al de namen ... je stapt af in Waterloo Station (geef toe ... dat spreekt toch meer tot de verbeelding dan Bruxelles Midi), neemt een cab langs Westminster, Winchester, Kensington, Chelsea en Hyde Park tot aan Harrington Gardens en checkt in in het Millenium Gloucester Hotel (gelukkig betaald de firma de bill, 't zou anders eerder 'Holiday Inn' geweest zijn) ... prachtig!

Londen leeft ook van de uitersten ... nergens ter wereld kan je op de achterruit van je Mini Cooper een sticker kleven met als tekst 'My other car is ... also a Mini' zonder je oeverloos belachelijk te maken. Nergens ter wereld kan je hier zó normaal door de straten rijden met een wagen die je een uitbrander van Van Basten zou geven moest je hem gebruiken voor je woon-werkverkeer naar de trainingen van Oranje. Nergens ter wereld zie je zoveel Buicks en Rollsen achteloos geparkeerd staan aan ogenschijnlijk doodgewone appartementsblokken.

Uiteraard komt alles me hier net iets meer romantisch over dan het waarschijnlijk in werkelijkheid is, maar ik denk dat dit een normaal verschijnsel is wanneer je je hart aan een bepaalde plaats hebt verpand. Ik heb dat bvb. ook met Brugge ...

Grappige annecdote ... toen ik gisteren langs het Parish of St. John Square (weeral zo een naam ...) reed was er een clochard (eigenlijk moet ik 'een homeless' zeggen) die met ontbloot bovenlijf, Santa Claus baard en sjofele broek rondjes aan 't lopen was met af en toe een stretchingske als uitsmijter ... dus als je denkt dat alle bedelaars hier hun geld aan alcohol en sigaretten geven: vergeet 't maar ... ik weet zeker dat deze man zijn 'dimes to spare' aan een abonnement van Runners world geeft!

Ik denk dat ik tegen 't einde van dit jaar nog heel wat slapeloze nachten ga beleven met als inzet de beslissing of ik de marathon van Rotterdam, dan wel die van Londen ga lopen volgend jaar in april.

 

13:50 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07/06/2006

This is Radio London calling ...

"... the black goose has landed ... I repeat ... the black goose has landed".
Geef toe ... als citaat stelt het toch héél wat meer voor dan "Will the real Slim Shady please stand up".

Vanmorgen ben ik aangekomen in Londen voor een 5-daagse business trip, maar daarover morgen meer. Even terug spoelen naar gisteren ...
gisteren dus een bezoekje gebracht aan de huisarts.
Ten eerste is er natuurlijk nog steeds het probleem met de kuit, maar tijdens het weekend is daar nog een 'ten tweede' en een 'ten derde' aan toegevoegd, meer bepaald:
- ten tweede: in het weekend ben ik er in geslaagd om mijn rugspier te verrekken door mijn jongste dochter Supermansgewijs door de lucht te laten vliegen;
- ten derde: reeds enkele dagen speelt er een pijn op ter hoogte van de zone waar de meeste mannen liever geen pijn hebben.

Herr Doctor had dus z'n werk met me, en ziehier ... de verdicten:
- het goede nieuws is dat hij denkt dat de plotse oprisping van pijn in de kuit een normale reactie is en dat ik toch het lopen mag hernemen (ik heb echter mijn loopschoenen 'expres' vergeten mee te brengen naar Londen, de schrik zit er nog teveel in en ik heb besloten om toch nog een extra weekje rust in te lassen);
- voor mijn 'ten tweede' ... waarschijnlijk te wijten aan de dodelijke combinatie van 'verkeerde beweging' en 'ouderdom' (toen hij me dit vertelde vroeg ik me af of ze tijdens de opleiding voor arts beter niet 1 uurtje per week zouden uittrekken voor 'tactvolle benadering van de aftakelende patiënt';
- mijn 'ten derde': ontsteking van de bijbal, waarschijnlijk te wijten aan te lang en te veelvuldig fietsen. Geweldig: eerst zeggen dat de hometrainer een ideale manier is om de conditie te onderhouden en me dan een ouwe zak met onstoken bal noemen :-)

Na dit doktersbezoek ziet de kortetermijnplanning er dus als volgt uit: eerst een weekje iets proberen te zien van Londen (voor zover de 'business' het niet te veel van de 'trip' haalt) en dan rustig aan terug beginnen lopen. De Blogloop van Ruthje is nog maar 8 weken van ons verwijderd ...

16:07 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

04/06/2006

ex-marathonloper??

Wat een weekend ...

- Zaterdag: terwijl Lenne (mijn oudste dochter) vertrokken was voor een voorstelling met haar dansgroep (2 maal optreden, 's namiddags & 's avonds) ben ik met Fien (jongste telg met haar bijna 6 jaar) gaan zwemmen. In principe kan ze al bijna een jaar zwemmen maar omdat we de laatste maanden niet zo veel meer geoefend hadden vreesde ik dat ze misschien wat onzeker was geworden. In het zwembad kreeg ze nog even een opfrissingsles van de juf die haar leerde zwemmen, en als afsluiter kreeg ze de kans om haar 25m-brevet te halen ... een proef die ze met glans heeft doorstaan, dus ... PROFICIAT FIEN!!

- Zondag was Tania, mijn vrouw, van plan om voor het eerst in 18 jaar eens 5km te lopen (na slechts 3 weken voorbereiding). Om haar een hart onder de riem te steken heb ik maar met haar meegelopen, en ik moet zeggen ... ze heeft het fantastisch gedaan: zonder noemenswaardige moeite heeft ze aan het kanaal Mechelen - Leuven de 5k afgelegd in nét geen 31' ... dus ... PROFICIAT TANIA!! Minder goed is het mij vergaan ... tijdens het lopen had ik geen enkel probleem aan m'n 'probleemkuit', de hartslag is altijd onder controle geweest (rond de 120), maar 5' na d stretching kreeg ik terug steken op de plaats van de spierscheur en ik vrees dat ik 't terug vlaggen heb ... zelfs na een eerste behandeling met ijs is de stekende pijn gebleven.

'k Zal dinsdag dus maar weer eens langs de dokter passeren, maar ik ben me toch serieus aan het bezinnen over m'n toekomst als marathonloper ... op deze manier is het leuke er snel af ... we zien wel.

Alvorens af te sluiten heb ik echter nog één proficiat uit te delen .. we zijn vandaag naar de dansvoorstelling van Lenne gaan kijken (ze had nl. 2 dagen na elkaar opgetreden) en ik moet zeggen ... ze heeft het formidastisch gedaan ... dus ... PROFICIAT LENNE!!

23:20 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02/06/2006

Road to Japan

Vandaag moet ik 'mijn' teams inschrijven voor de Toyota Ekiden 2006.
Vorig jaar was een absoluut triomfjaar met een eerste plaats voor ons eerste team en een derde plaats voor ons B-team.

Een historisch overzicht: de Toyota Ekiden wordt nu voor de derde keer ingericht en bestaat uit een nationale race (wordt in elk land waar Toyota actief is georganiseerd) waarvan de eerste 2 teams doorstoten naar de Toyota European Ekiden. Van dit internationale event gaan de beste 2 dan weer door naar de Toyota World Ekiden, die jaarlijks in Nagoya, Japan wordt gehouden.
Deze Toyota World Ekiden is zelfs de grootste sportmanifestatie tijdens de winter in Japan, met méér dan 300 teams die in ploegen van 8 de marathon lopen en enkele honderdduizenden touschouwers.
Tijdens de eerste nationale Ekiden werd ons team (genaamd 'the Black Hayate' ... Hayate is het Japanse voor 'snelle loper', letterlijk 'loop als de wind') 2de op 11 seconden van het winnende team (ik heb toen slecht geslapen, want als startloper heb ik toen exact 11 seconden verloren op mijn rechtstreekse concurrent!!) om tijdens de Europese 4de te worden.
Vorig jaar hebben we dan 'de nationale' gewonnen, met méér dan 2 minuten voorsprong op datzelfde team, Europees werden we echter slechts 7de. Om een idee te geven van de prestaties: tijdens onze winnende race moesten de 8 lopers elk 2.4k afleggen, onze snelste loper had een tijd van 6'47" op deze afstand (hij is goed voor 1u17' op de 20 van Brussel!!), en ik ben 6de in onze hiërarchie met 7'18" op diezelfde afstand. We zullen er nooit geen wereldkampioen mee worden, maar ik ben best wel fier op mijn Hayate's. Zelf probeer ik als 'captain' van het team zoveel mogelijk aan team building te doen (samen trainen wanneer mogelijk, een team outfit, ...) en ik moet zeggen dat het wel leuk is om binnen de individuele sport die het hardlopen toch wel is iets in teamverband te kunnen doen.
Dit jaar zal ik mezelf niet in ons eerste team zetten (vanwege mijn enorme trainingsachterstand), maar waarschijnlijk zal ik startloper van ons B-team en eindloper van ons C-team zijn. Een PR zit er absoluut niet in, maar we gaan in de eerste plaats voor de beleving. Hopelijk ben ik terug op niveau voor de Europese, waar er gelopen wordt op een heuvelachtig parcours met kleine hindernissen over 3km per loper.

Want ... laat me de tegenstand waarschuwen: WIJ WILLEN ZULLEN NAAR JAPAN GAAN!

09:53 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01/06/2006

Nooit te oud ...

Sommige spreekwoorden zijn pertinent onjuist, denk maar aan 'De morgenstond heeft goud in de mond' (kijk zelf maar eens wat je 's morgens in de mond hebt na een nachtje doorhangen) en 'Vele kleintjes maken één groot' (heb het net nog nagekeken in een encyclopedie: in werkelijkheid maken 2 grote 1 kleintje). Andere spreekwoorden stammen dan weer rechtstreeks af van de volkswijsheden waar ons landje zo sterk in is, bvb. 'Als het paard de haver niet lust, dat het dan m'n kl*ten kust' of 'Waar de damp hangt aan de ruit, daar de waterketel fluit' (breng daar maar eens iets tegen in!).
Maar ... er zijn ook spreekwoorden die ontegensprekelijke waarheden bevatten, en vanmorgen ben ik met één voorbeeld hiervan geconfronteerd, nl.: 'Je bent nooit te oud om te leren'

Een toelichting: Truus Druyts had het vanmorgen op 4FM over het feit dat de traditionele lanceerdatum van de Hollandse maatjes dit jaar uitzonderlijk zou verlaat worden, bij gebrek aan voldoende verse vette haring. Ik wist ten eerste niet dat er zoiets als een 'officiële startdatum' voor het eten van maatjes bestond (aan de Nederlanders: vergeef me, ik ben een stomme Vlaming), maar ons aller Truus voegde eraan toe dat het woord 'maatje' eigenlijk niet gebruikt wordt als synoniem voor 'makker', maar afkomstig is van 'maagdje', doelend op de jonge leeftijd van de vis die hiervoor in aanmerking komt.

Uiteindelijk stemt dit toch tot nadenken hé, dat je, telkens wanneer je een maatje bestelt je eigenlijk gewoon een maagd, gedrapeerd met ajuin op je (veelal plastic) bord krijgt.
De waarschuwing 'Don't drink water, fish fuck in it', gaat dus niet op voor al onze geschubde vrienden.

Eigenlijk is het raar als je ziet hoeveel gelijkenis zo een 'maatje' met de huidige paus vertoont: maagd, glad en bolle ogen ... en dan dat naar lucht happen ...

Over naar de sport: gisteren heb ik enkele testoefeningetjes gedaan die me zouden moeten leren hoe het met m'n kuitspier gesteld is ... het gaat eigenlijk om een serie van lichte stretches en manieren om geleidelijk aan wat druk op de spier te zetten. De theorie zegt dat wanneer je ze allemaal kan doen zonder de minste pijn te voelen, je terug klaar bent voor een ontmoeting met het asfalt. Uiteindelijk denk ik dat ik geen pijn kon voelen, maar ik nam wél een kleine verharding waar, meer het gevoel van een inwendige blauwe plek, maar ik weet niet in hoeverre ik me dit heb ingebeeld van de grote schrik om terug te beginnen. Ik ga in elk geval tot minstens na het weekend wachten om terug te lopen.

Wél heb ik gisteren het hotel vastgelegd waar ik met vrouw en kinderen zal verblijven tijdens het weekend van de Dam tot Damloop in Amsterdam (15 -> 17 september) ... dit was ook geen sinecure aangezien heel wat logies al waren volgeboekt door lopersgroepen.

08:09 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |