16/06/2006

rustig inlopen

Gisterenavond, met de 2 late goals van Engeland nog op het netvlies gebrand, de wat voor mij een 'bevestigingsloop' moest zijn ingezet. Niet dat ik van plan was me ongelooflijk moe te maken, maar ik moet teogeven dat de schrik er wel degelijk in zat.

Zenuwachtig als een klein kind dat voor de eerste keer in 'de rups' mocht ("papa, zal ik me niet pijn doen?"  -  "maar nee jongen"  -  "maar als ik er nu eens uit vlieg?"  -  "probeer dan je handen te zetten, jongen"  -  ouders kunnen soms zó inspirerend zijn!!) heb ik m'n loopschoenen op ritueel verantwoorde manier aangetrokken, maar niet alvorens eerst de kuit een 10-tal minuten opgewarmd te hebben met een IR massageapparaat (niks fancy, ze hebben dat ooit eens in den Aldi verkocht, maar ideaal om opkomende spierpijntjes wat te verzachten). Ik weet niet of dit helpt voor je gaat lopen, maar ik wilde eigenlijk van alle psychologisch voordeel dat ik uit m'n kleerkast kon halen gebruik maken.

Voor het vertrek heb ik dan ook even de kuit bewerkt met tijgerbalsem spray, en toen ik in de onmiddelijke omgeving van mijn huis écht niets meer kon vinden dat in aanmerking kwam om tegen de kuitspier geplakt / gespoten / getaped / geniet / geperforeerd te worden ben ik vertrokken, voor het zelfde toerke als 3 dagen geleden.

Deze keer had ik wel de batterijen van m'n Garmin opgeladen, zodat ik exact de gelopen afstand kon bekijken, maar nu was het de beurt aan m'n Polar om kuren te verkopen: in plaats van een constante hartslag aan te geven (wat bij een constant tempo toch in de lijn der verwachting mag liggen) laveerde hij nà 5 minuten constant tussen de 70 en de 180 bpm. Eventjes bleef hij zelfs op 0 staan, maar daar kon ik hem gelijk in geven, want ik voelde GEEN/NIKS/NADA/NUL/NIENTE pijn in de kuit, geen greintje stijfheid, geen sikkepit steken ... enfin ... ik dacht dus inderdaad met een hartslag van 0 in de beemd te liggen want ik voelde me in de hemel!!

EINDELIJK!!

Zelfs na de stretching en het uitlopen was er geen opkomende stijfheid, dus (hout vasthouden) ik denk dat de grootste miserie achter de rug is. Omdat Polarino geen betrouwbare partner was deze run (zal straks eens een nieuwe batterij steken) heb ik me maar op een constant tempo geconcentreerd ... de nét geen 9 km heb ik gelopen in een gemiddelde van 5:25/km, ge moet ergens mee beginnen.

Deze namiddag zal ik niet te lang aan m'n bureau gekluisterd blijven, want tegen dat de kids van school komen vertrekken we naar Molenheide ... lekker een weekendje relaxen!

En maandag heb ik een afspraak bij het Runners Service Lab in Duffel, dat is één van die winkels van Jempi Wilssens (zie Runners World van Mei) om een volledige loopanalyse te ondergaan. En uiteraard doe ik me dan ook het paar nieuwe loopschoenen cadeau dat ik mezelf enkele weken geleden heb beloofd.

Het kan uiteraard gewoon maar een idee zijn, of anders heb ik deze morgen van pilletje vergist, maar is het niet dat vandaag de zon nét iets sterker schijnt dan ooit tevoren?

Goed weekend aan allen die goed zijn van hart en zuiver van ziel, maar toch vooral aan de familie uit blogland!!

07:44 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

blijven duimen we zullen maar blijven duimen dat het goed blijft gaan, je hebt al genoeg miserie gehad, hopelijk blijft de stijfheid ook vandaag en in het weekend weg, geniet ervan

Gepost door: loperman | 16/06/2006

Runners bij de Runners in Duffel ben ik ook al goed gediend geweest. Na mijn scheenbeenvlies-ontsteking begin januari daar langs geweest voor een analyse, zooltjes wat bij aangepast, schoentjes terug rustig ingelopen et voilà...byebye ontsteking! Vorig jaar hetzelfde met een achillespeesontsteking. Die gasten kennen er wel wat van hoor.

Gepost door: Ruthje | 16/06/2006

Molenheide Als je de moeiten neemt om een keer over de grens je schoenen te kopen.
Kun je zeer goed terecht bij www.pkrun.nl schop in dodewaard.


Prettige weekend met de kids in Molenheide.

Gepost door: koen | 16/06/2006

tof alle ik denk dat ge vertrokken zijt, als je eens zin hebt om een rustig toertje te lopen, bel mij dan maar

Gepost door: peter | 17/06/2006

mooi klinkt goed !!! hopelijk blijft het zo....maar easy on...

Gepost door: martine | 17/06/2006

Eindelijk... Het is er eindelijk eens van gekomen om van op een andere plaats dan thuis een kijkje te nemen op uwe blog.
Wat er allemaal opstaat weet ik eigenlijk al en zelfs nog heel wat meer...
Enfin, ik wil je een fantastische nieuwe start toewensen zonder kwetsuren of bijwerkingen van het ouder worden (je bent tenslotte geen 34 meer hè!). En waarschijnlijk kom ik je wel eens tegen tijdens het lopen.
Succes!!!

Gepost door: Tania | 19/06/2006

De commentaren zijn gesloten.