08/06/2006

London ...

Ik herinner het me nooit wanneer ik in één of andere zuiderse bestemming geconfronteerd word met dronken, overgetatoueerde en luidruchtige British hools, maar nu ik hier door de Streets of Londen wander besef ik het des te meer ... eigenlijk ben ik een Anglofiel (er zijn ergere afwijkingen die een mens kan hebben).

Het begon gisteren al toen ik nog maar net met de Eurostar uit de tunnel kwam (uitzonderlijk heb ik eens niet het vliegtuig genomen ... ik heb altijd al de Noordzee ook eens van de onderkant willen bekijken :-) ) met die typische Britse landelijke stijl van de huizen tussen de kust en Londen, en dan die stad zelf ... wauw ... ik heb het normaal niet voor grootsteden, maar London is different.

Alleen al de namen ... je stapt af in Waterloo Station (geef toe ... dat spreekt toch meer tot de verbeelding dan Bruxelles Midi), neemt een cab langs Westminster, Winchester, Kensington, Chelsea en Hyde Park tot aan Harrington Gardens en checkt in in het Millenium Gloucester Hotel (gelukkig betaald de firma de bill, 't zou anders eerder 'Holiday Inn' geweest zijn) ... prachtig!

Londen leeft ook van de uitersten ... nergens ter wereld kan je op de achterruit van je Mini Cooper een sticker kleven met als tekst 'My other car is ... also a Mini' zonder je oeverloos belachelijk te maken. Nergens ter wereld kan je hier zó normaal door de straten rijden met een wagen die je een uitbrander van Van Basten zou geven moest je hem gebruiken voor je woon-werkverkeer naar de trainingen van Oranje. Nergens ter wereld zie je zoveel Buicks en Rollsen achteloos geparkeerd staan aan ogenschijnlijk doodgewone appartementsblokken.

Uiteraard komt alles me hier net iets meer romantisch over dan het waarschijnlijk in werkelijkheid is, maar ik denk dat dit een normaal verschijnsel is wanneer je je hart aan een bepaalde plaats hebt verpand. Ik heb dat bvb. ook met Brugge ...

Grappige annecdote ... toen ik gisteren langs het Parish of St. John Square (weeral zo een naam ...) reed was er een clochard (eigenlijk moet ik 'een homeless' zeggen) die met ontbloot bovenlijf, Santa Claus baard en sjofele broek rondjes aan 't lopen was met af en toe een stretchingske als uitsmijter ... dus als je denkt dat alle bedelaars hier hun geld aan alcohol en sigaretten geven: vergeet 't maar ... ik weet zeker dat deze man zijn 'dimes to spare' aan een abonnement van Runners world geeft!

Ik denk dat ik tegen 't einde van dit jaar nog heel wat slapeloze nachten ga beleven met als inzet de beslissing of ik de marathon van Rotterdam, dan wel die van Londen ga lopen volgend jaar in april.

 

13:50 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Navman Die Navman is niet zo moeilijk om af te lezen, maar ik ben toch ook aan 't overwegen om op Garmin of iets dergelijke te gaan overstappen, gezien ik nu meer interval (bij duurlopen moet je dat ding niet zo veel checken). Op de duur krijg je er wel een zere nek van eigenlijk :-) Nog veel plezier in Londen!

Gepost door: Ruthje | 08/06/2006

london leuke stad, lekker hip en heerlijke parken.Die amrathon moet ik ook nog eens doen.

Gepost door: martine | 08/06/2006

Trip Geef mij ook maar Londen. Ongelofelijke stad. Tip : Bunch of grapes = pub, min of meer naast Harrod's. Ik ben daar ook af en toe op business trip.

Gepost door: johan | 08/06/2006

bondstreet Mooie stad ga ook lekker shoppen in de bondstreet .

en eet in chinatown.

Gepost door: koen | 08/06/2006

De commentaren zijn gesloten.