01/06/2006

Nooit te oud ...

Sommige spreekwoorden zijn pertinent onjuist, denk maar aan 'De morgenstond heeft goud in de mond' (kijk zelf maar eens wat je 's morgens in de mond hebt na een nachtje doorhangen) en 'Vele kleintjes maken één groot' (heb het net nog nagekeken in een encyclopedie: in werkelijkheid maken 2 grote 1 kleintje). Andere spreekwoorden stammen dan weer rechtstreeks af van de volkswijsheden waar ons landje zo sterk in is, bvb. 'Als het paard de haver niet lust, dat het dan m'n kl*ten kust' of 'Waar de damp hangt aan de ruit, daar de waterketel fluit' (breng daar maar eens iets tegen in!).
Maar ... er zijn ook spreekwoorden die ontegensprekelijke waarheden bevatten, en vanmorgen ben ik met één voorbeeld hiervan geconfronteerd, nl.: 'Je bent nooit te oud om te leren'

Een toelichting: Truus Druyts had het vanmorgen op 4FM over het feit dat de traditionele lanceerdatum van de Hollandse maatjes dit jaar uitzonderlijk zou verlaat worden, bij gebrek aan voldoende verse vette haring. Ik wist ten eerste niet dat er zoiets als een 'officiële startdatum' voor het eten van maatjes bestond (aan de Nederlanders: vergeef me, ik ben een stomme Vlaming), maar ons aller Truus voegde eraan toe dat het woord 'maatje' eigenlijk niet gebruikt wordt als synoniem voor 'makker', maar afkomstig is van 'maagdje', doelend op de jonge leeftijd van de vis die hiervoor in aanmerking komt.

Uiteindelijk stemt dit toch tot nadenken hé, dat je, telkens wanneer je een maatje bestelt je eigenlijk gewoon een maagd, gedrapeerd met ajuin op je (veelal plastic) bord krijgt.
De waarschuwing 'Don't drink water, fish fuck in it', gaat dus niet op voor al onze geschubde vrienden.

Eigenlijk is het raar als je ziet hoeveel gelijkenis zo een 'maatje' met de huidige paus vertoont: maagd, glad en bolle ogen ... en dan dat naar lucht happen ...

Over naar de sport: gisteren heb ik enkele testoefeningetjes gedaan die me zouden moeten leren hoe het met m'n kuitspier gesteld is ... het gaat eigenlijk om een serie van lichte stretches en manieren om geleidelijk aan wat druk op de spier te zetten. De theorie zegt dat wanneer je ze allemaal kan doen zonder de minste pijn te voelen, je terug klaar bent voor een ontmoeting met het asfalt. Uiteindelijk denk ik dat ik geen pijn kon voelen, maar ik nam wél een kleine verharding waar, meer het gevoel van een inwendige blauwe plek, maar ik weet niet in hoeverre ik me dit heb ingebeeld van de grote schrik om terug te beginnen. Ik ga in elk geval tot minstens na het weekend wachten om terug te lopen.

Wél heb ik gisteren het hotel vastgelegd waar ik met vrouw en kinderen zal verblijven tijdens het weekend van de Dam tot Damloop in Amsterdam (15 -> 17 september) ... dit was ook geen sinecure aangezien heel wat logies al waren volgeboekt door lopersgroepen.

08:09 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

oppas mooi dat jullie een hotel hebben geboekt. Dan wil je vrouw mischien wel even op illian letten tijdens de wedstrijd.

Gepost door: koen | 01/06/2006

De commentaren zijn gesloten.