31/05/2006

2 emmertjes water halen ...

Vanmorgen in de krant gelezen ... in de Ronde van Italië heeft een renner (Fabio Sacchi) de prijs voor beste knecht gekregen omdat hij tijdens een etappe maar liefst 26 bidons (waarvan slechts 2 op voorbehouden plaatsen op het fietskader en maar liefst 11 onder de trui) voor zijn kopman en ploegmaats bij de Milram-ploeg tegelijk had aangehaald.

Doe het maar hé ... jezelf zodanig wegcijferen in dienst van het collectief ... het doet bijna denken aan de lokaal wereldberoemde Frank Spencer die zijn eigen winstkansen tijdens de afgelopen 20 van Brussel zomaar opgaf om zijn teerbeminde Betty uit de wind te zetten.

Het doet me zelf ook dromen van een rol als waterdrager voor één der groten der aarde in de marathon ...

Stel je even voor:

We schrijven 22 april 2007, 9u50 plaatselijke tijd ... 1 uur 50' geleden is de wereldberoemde London marathon van start gegaan, en Paula Radcliffe heeft voor deze editie niet alleen gezworen om haar afwezigheid tijdens de vorige editie te wreken, maar tevens om haar eigen wereldrecord gevoelig scherper te stellen én als allereerste te eindigen, nog voor alle mannen. En ... jawel hoor ... aan kilometer 38 ligt ze perfect op schema ... ze sleurt al enkele kilometers aan de kop van een steeds dunner wordende selecte kopgroep ... enkel Paul Tergat en Felix Limo kunnen het verschroeiende tempo aan, maar het kost hen duidelijk moeite: hun steeds bleker wordende gelaat en uitpuilende ogen doen hen eerder lijken op creaturen uit een boek van Stephen King dan op de rasatleten die ze in werkelijkheid zijn. Maar dan gebeurt het ... Paula laat haar karakterisieke hoofdknik even hangen, laat de linkerarm een beetje zakken en maakt met de linkerduim een gebaar alsof ze een fles ontkurkt. De BBC-commentatoren weten even niet wat gezegd op dit rare gebaar, maar Marathon-Geert, Paula's eigenste superhaas die ontspannen op een 10-tal meter achter de 3 koplopers liep en zich vooral bezighield met het Zwarte Piets-gewijs gooien van potloden met Paula's naam op had het meteen door: dit was het afgesproken gebaar waarmee Hare Lichtvoetigheid aan zou geven dat haar energiereservoirs schreeuwden om een AA-drink. Zonder ook maar 1 seconde te twijfelen gooide Geert de laatste potloden over de gretig grijpende handen van de supporterende mensenmassa, en draaide zich om richting laatste drinkpost, gesitueerd op km 35. Pas veel later zou de superhaas zich herinneren dat een verbouwereerde en in tegengestelde richting lopende Sammy Korir nog vroeg of het nog ver was. Sammy zou even verder volledig het noorden, evenals de weg, kwijt raken, en pas enkele dagen later finishen, zij het echter in Edinburgh, waar iemand in kilt onmiddelijk de bevoegde immigratie-officier zou verwittigen.

Soit, slechts een 10-tal minuten later kwam onze held terug bij Paula aan, zich verontschuldigend dat het zo lang geduurd heeft, maar hij had veel tijd verloren om voorbij een zwijmelende Tergat te geraken en hierdoor al laverend bijna op een neergehurkte en brakende Limo botste.

In zijn latere memoires zou Geert zeggen dat hij nooit meer de reactie van Paula zou vergeten: ze draaide zich al glimlachend om en zei dat het eigenlijk een grapje was: ze had helemaal geen dorst en de uitdrukking 'je weet toch dat ik geen AA-drink lust' zal nog jarenlang een veel herhaalde zinsnede blijven in lopersmiddens!

Op de dag zelf echter begreep niemand waarom die sterk lopende onbekende uit Belgium hartelijk lachend uit de race stapte op 200 meter voor de finish ...

 

't Zal pijn doen om seffens terug met de werkelijkheid aan te knopen ...

 

07:44 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

30/05/2006

A room with a view ...

Gisteren was het een bewogen dag op werk: de reeds lang geplande en vorige week ingezette verhuis naar een buurgebouw van het alomvertrouwde Head Office!

Het voelde eigenlijk aan als een eerste schooldag ... alles nieuw, blanco strafregister, dito bureau en vooral ... een nieuw uitzicht. Waar ik voorheen slechts in de verte een raam kon zien heb ik nu zicht op een fontein, heel veel groen (tegenwoordig door de weergoden veelal omkaderd door een donkerblauwe tot gitzwarte lucht) en ... vliegtuigjes (we zitten hier nl. op 5' van Zaventem). Als er ooit een woestijnlander het in z'n hoofd krijgt om een vliegtuig in ons nieuw gebouw te planten, dan ben ik waarschijnlijk de eerste die het zal zien aankomen, wat meteen goed nieuws is voor de lezers van deze blog, want jullie zullen in dat geval hier een primetime verslagje krijgen, alvorens ik het verhaal aan CNN verkoop.

Op sportgebied ... wel ... all quit on the western front ... ik heb het gevoel dat de kuit zo stilaan de oude aan het worden is. Gisteren heb ik het fitnesscenter 2 keer onveilig gemaakt: 's middags om de borst en tricepsspieren wat te versterken, 's avonds om het hart en de longen wat aan het werk te zetten. Binnen 2 weken volgt de deadline van mijn eerste doel voor 2006: terug 81kg wegen, of nog anderhalve kilo kwijtraken. Als er iemand interesse heeft in 1500 gram pure onversneden reusel, laat me maar iets weten!

07:43 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29/05/2006

aftellen ...

Vandaag is een hoogdag in blogland wat betreft loopverslagen, gaande van de marathon van Luxemburg (Koen, Achieltje, Frank & Johan) over de Waregem Koerse versie voor lopers (Sven) tot aan de 20 van Brussel (Martine), en bij elk verslag kreeg ik kippevel. Een dikke proficiat aan alle atleten voor de prestaties van het voorbije weekeinde & thumbs up voor de deelnemers in Gent volgende week (en natuurlijk ook aan hen die andere uitdagingen tegemoet gaan).

Zelf werk ik verder aan m'n comeback op de hometrainer en in het krachthonk, afgelopen weekeinde aangevuld met een zwempartijtje, waar vooral het gemanouvreer tussen allerhande drijfgereedschap en het ontduiken van welgemikte opblaasterrorisme-apparaten (ik EIS dat dit woord in het groene boekje komt ... 'opblaasbal' vind ik vernederend voor ons, mannen!) voor een verhoogde hartslag zorgden.

Normaal had ik nu in de Ardennen gezeten voor een 2-daagse trektocht (nog zo'n woord ... waar halen ze 't toch!?), maar gezien de huidige staat van de kuit wilde ik het risico niet nemen en heb forfait gegeven. Hopelijk horen de spiervezeltjes daar beneden de talrijke boodschappen van toenadering en verzoening van de laatste dagen en groeien ze versneld terug naar elkaar, om samen een sterk Belang ... euh ... Blok te vormen voor de toekomst.

11:48 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28/05/2006

Professioneel duimer

Zo had het nu moeten zijn:

Rond deze tijd zou ik nu zenuwachtig van het ene been op het andere moeten trappelen, in beweging blijven zonder te veel stress op de kuitspieren te zetten, een beetje babbelen met de naaste buren in het startvak, de Brusselse triomfboof van Leopold II op het netvlies gebrand. Nerveus, maar toch zelfbewust wetend langs welke kant binnen 15' het Jubelpark best genomen dient te worden om de eerste bocht optimaal aan te snijden. Exact inschattend met welke snelheid in en uit de tunnels moet gekomen worden, om in een laatste krachtinspanning de helling van de Tervurenlaan op te hossen en ten slotte in een PR de 20 van Brussel af te kloppen.

Zo is het nu:

Snel nog even een berichtje intikken, ter morele ondersteuning van alle vrienden en blogmakkers die heldhaftig in het startvak zijn geschoven om van hún Brusselse 20 een succes te maken. Ik ben blij dat ze dit onder de beste klimatologische omstandigheden die de laatste 2 maanden ons hebben geboden mogen doen, ik ben blij dat ze stuk voor stuk een fantastisch anderhalf tot 2 uur mogen beleven, en ik heb de voorbije dagen genoeg met mijn 2 binnenste vingers geoefend om hen te mogen verzekeren: in Muizen zit iemand professioneel voor jullie te duimen!

SUCCES!

14:46 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26/05/2006

Forgive me father ...

... for I have sinned ...

In tijden van chatcultuur, generatie X, sms-kwetsuren en jongeren met jachtgeweren, lijkt 't mij vreemd dat er nog geen online biecht kan worden afgenomen. Aangezien ik gisteren echter zwaar over de schreef ben gegaan, lijkt 't me nochtans meer dan ooit noodzakelijk, vandaar het pionierswerk van vandaag op deze blog ...

 

- vader, ik moet een grote zonde komen opbiechten

- wat is er gebeurd, mijn zoon ... heb je je niet kunnen inhouden en ben je tegen alle medisch advies in toch gann lopen?

- nee, helemaal niet ... ik ben me volledig bewust van de risico's en laat het lopen nog 2 weken aan me voorbij gaan

- kan je dan niet onthouden blijven van de wereldlijke genoegten van overvloedige spijs en drank, niettegenstaande je voornemen om gevoelig af te vallen?

- ook dat niet ... vanmorgen woog ik bvb. 82,9kg, en ik heb nog 2 weken tijd om aan de 81kg te geraken ... perfect volgens planning, eigenlijk

- heb je dan je belofte niet gehouden aan vrouw en kinderen om gisteren naar het In Flanders Fields museum te trekken, gevolgd door een bezoekje aan Sea Life?

- alweer mis, vader, we hebben beide agendapunten met vrucht volbracht ... zowel de kinderen als Tania en ik hebben ons reuze geamuseerd, maar na ons bezoek aan Sea Life is het gebeurd ...

- vertel me alles, mijn zoon, want ik ben nogal curieus van aard, noem het gerust mijn 'beroepsmisvorming' ... maar het is nog altijd beter dan mijn collega van de parochie hiernaast, want wat die soms doet met koorknaapjes ... euh ... we wijken af  ... ga verder, m'n zoon ...

- wel, we besloten om ons uitstapje in Damme af te sluiten, door er één van die wereldberoemde en uiterst voedzame hartige pannekoeken te gaan eten ...

- dat is geen zonde, mijn zoon, die pannekoeken zijn inderdaad zeer voedzaam en verantwoord voor elke sporter ... ze zitten boordevol eiwitten en vezels en bevatten slechts een klein gehalte vetstoffen ...

- ik weet 't vader, en uw wereldlijke kennis van Damse pannekoeken verrast me langs de aangename zijde (no pun intended), maar 't was een speciale boekenmarkt in Damme ...

- zeg dat 't niet waar is ...

- toch wel, en mijn boekenpassie heeft totaal bezit van mij genomen ... het was alsof de leesduivel weer bezit van me had genomen en ik kwam buiten met een onverantwoord lange reeks nieuwe oude (ahum!) boeken ... 't zullen droge bokes worden tot op 't einde van de maand, vrees ik ...

- dat is inderdaad een zware zonde, mijn zoon ... ik weet niet of ik je dat zomaar kan vergeven ...

- jamaar, vader, één van die boeken was 'Marathon' van Stephen King, en de kinderen hebben ook iets mogen kiezen ... Lenne heeft zelfs een kaartspel van Club Brugge gekregen ...

- allez, 't is goed ... als 't één van Anderlecht had geweest stond 't vagevuur al klaar ...

 

Oef ... ik kom er goed van af ... en als jullie me nu willen excuseren ... 'k moet nog wat gaan lezen :-)

09:19 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24/05/2006

pffffffffffffffffff

Ken je ze ... die ochtenden waarop je wakker wordt zonder het gevoel te hebben dat je ook daadwerkelijk aan het leven deelneemt ... waarop je bewegingen in slow motion worden uitgevoerd en je knoken het uitschreeuwen van stijfheid. De momenten waarop het lijkt dat je voor 100% bent opgebouwd uit trage spiervezels...

Wel, dat gevoel heb ik nu ... ik denk dat het komt door het gemis van adrenaline die wordt opgebouwd tijdens looptrainingen en wedstrijden, want, hoe graag ik ook naar de fitnesszaal trek en met hoeveel plezier ik me 's avonds ook op de hometrainer zet of m'n buikspierroutine afhaspel ... het allesomvattende geluk en zaligmakende gevoel van een doorgedreven hardlooproutine vind ik er toch niet in terug.

Nog een 2-tal weken geduld, en dan ... here's Johnny ...

07:51 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23/05/2006

Gezocht (M/V)

Ik loop er reeds lang over te denken, maar nu ga ik het doen ... vanmorgen heb ik uit de lokale streekkrant het blad gescheurd waarmee je een zoekertje kan plaatsen, en deze voormiddag nog gaat 't in de post (uiteraard voldoende gefrankeerd en in een enveloppe gemaakt uit recycleerbaar papier ... 't is niet omdat Bush een probleem heeft met Kyoto dat wij als lopers en dus bijna automatische natuurliefhebbers het ook naar de vaantjes moeten slaan) ...

 

"Gezocht (M/V)

 Persoon die, in tegenstelling tot de waarzeggers van het KMI, elke morgen een op feiten gebaseerd weerbericht kan geven met duidelijke indicaties waar het WEL en NIET zal regenen, zonder onduidelijke verklaringen af te leggen zoals 'in het oosten van het land blijft het droog' (en waar begint 't 'oosten van het land' exact?) of 'buien met af en toe opklaringen' wat dus eigenlijk 't zelfde is als 'zonnig met af en toe regenval'. Indien niet ernstig, gelieve zich te onthouden."

 

Voilà, hopelijk krijg ik snel enkele waardevolle reacties op m'n zoekertje, want als ik binnenkort weer de shoes aan mag binden wil ik weten of ik een regenjas moet meenemen, een windbreker, een isothermisch onderhemdje of een fancy lichtgewicht shortje.

09:09 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

22/05/2006

Daar is de lente ...

Zelfs liedjes uit de oude doos overleven het huidige weer niet ... moest Jan De Wilde zijn vrolijk lentelied rond deze periode schrijven, zou hij het eerder hebben over 'Waar is de lente, waar is de zon, ...'

Net een uurtje firness achter de rug, gevolgd door een heerlijk relaxerend saunaatje ... et toch zou ik veel liever storm en ontij trotseren door de veldweggetjes die ik momenteel vanop mijn bureau uitnodigend tussen ontluikende maïsvelden zie slingeren. Nog 3 weken geduld, en dan komt de grootste uitdaging: RUSTIG herbeginnen.

Als er nog bloggers zijn die half september een uitdaging zoeken ... Martine heeft enkele dagen geleden een oproep gedaan om de Dam tot Dam in team mee te doen (17 september / 10 mijl) ... als er nog ongevulde gaatjes in de agenda zijn ... loop er niet mee naar de tandarts, maar laat iets weten aan Martine!

A domani!

08:57 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21/05/2006

Hard Rock Halleluja!!

zonder woorden ...

19:41 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20/05/2006

Filou

Vandaag even een bericht waar het woord 'lopen' niet in voorkomt, want waar het hart van vol is ... euh ... rent de mond van over, dus ik wil gewoon even vertellen waar vandaag mijn hart van overloo ... euh ... overstroomt ...sinds vandaag hebben we een nieuw katje in ons gezinnetje opgenomen ... 6 weken oud, luistert (allez, luistert eigenlijk nog helemaal niet, maar we werken eraan) naar de naam Filou (ik had liever Gebreselassie gehad, maar vanwege één of andere bizarre reden bleken mijn kinderen de mening toegedaan te zijn dat die naam niet zo eenvoudig in de mond ligt), zwart met kleine witte accenten (of is het wit met enorme zwarte accenten?) en aaibaarheidsfactor 10!

Bon weekend à tous et à toutes ...

16:28 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19/05/2006

Doel

Ik sympathiseer enorm met de mensen uit Doel die gedwongen werden om te verhuizen, maar dat is niet waar ik het in dit berichtje wil over hebben.

Ik draag ook een warm hart voor de uitvinder van het doel, want geef toe ... zonder zijn vindingrijkheid zou een voetbalwedstrijd véél minder spannend zijn, zoiets alsof je elke week naar La Louvière - Brussels zou moeten kijken (vertaling voor onze Nederlandse vrienden: "zoiets alsof je elke week naar RBC - Heracles zou moeten kijken"), maar ook hierover kan ik geen schokkende getuigenis afleggen.

Ik wil gewoon even in 't kort mijn doelen voor dit najaar en de eerste helft van 2007 op virtueel papier zetten ... psychologisch is 't voor mij belangrijk dat het ergens geschreven staat, ik merk dat ik me dan makkelijker aan de plannetjes in m'n hoofd kan houden.

Welnu, eerste doel is om bij mijn eerstvolgende training nog maximaal 81kg te wegen ... dat is dus 4 kg die er op een week of 3 af moet.

De loopdoelen liggen als volgt: een PR op de 16k blogloop in Gierle (wat niet moeilijk zal zijn aangezien ik nog geen 16k wedstrijd heb gelopen  ). Eind oktober is er de marathon van Dublin ... die wil ik in 3u20 - 3u25 lopen, in Rotterdam wil ik in april 2007 3u10 - 3u15 lopen, gevolgd door 40' op de 10k van Mechelen en een 1u27 op de 20 van Brussel. Al m'n andere wedstrijddeelnames zullen in functie van deze hoofddoelen staan.

En dan nu graag 1 minuut stilte voor de ex-inwoners van Doel en de uitvinder van het doel (ik veronderstel tenminste dat hij ondertussen overleden is ... )

09:42 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18/05/2006

file

Vanmorgen heb ik me een beetje overslapen, dus in plaats van om 6u30 fris en monter de fitnesszaal binnen te stappen kwam ik om 8u met een getormenteerde smikkel op m'n werkplaats aan. En wat zo een beetje later vertrekken allemaal kan doen: ten eerste is er het fileleed: om 6u 's morgens zie ik zo weinig auto's op de autostrade dat ik met gemak al hun nummerplaten kan onthouden (en mijn geheugen gaat maar tot maximaal 10 items :-) ), en dan is er de radio ... om 6 uur heb je de keuze tussen ofwel een overenthousiaste dj (Donna, StuBru, ...) die denkt dat ik op dat uur graag heb om de oren van de kop geschreeuwd te krijgen, ofwel kies je voor een station waar men probeert je wijs te maken dat je nog slaapt en dat de hele wereld vredig en ver weg is (radio1, 4FM, ...). Maar wat ik daarnet op de radio hoorde ... blijkbaar is men bij Radio1 van mening dat duidingsradio vooral gemaakt moet worden door dronkaards en wereldvreemden ... eerst was er Van Bommel (gisteren voetballend door de mand gevallen in de CL-finale) die beweerde dat Arsenal enkel aan verdedigen dacht, gevolgd door het overzicht van de pers, waarin Lucas Vanderkeelen (de Morgen) stelde dat Jef Vermassen een schoolvoorbeeld is van een advocaat die uitblinkt in het verdedigen van de rechten van het slachtoffer.

Enfin, ik heb niet de ambitie om aan politiek te doen, maar dat moest me toch van het hart ... ik heb een probleem met zóveel onrechtvaardigheid zó vroeg op de ochtend.

Op het sportfront kan ik enkel het heuglijke nieuws meedelen dat mijn vrouwtje besloten heeft om terug de loopschoenen aan te binden ... zij gaat nu terug 3 maal per week enkele kilometertjes malen en is van plan om volgend jaar te schitteren tijdens de 10km van Mechelen, wat trouwens georganiseerd wordt door RAM, de club waarbij m'n oudste dochter actief is.

Misschien krijg ik ze zo nog wel eens mee naar de 20 van Brussel, over een marathon zal ik nog maar wat zwijgen :-)

08:45 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17/05/2006

Het leven zoals het is - de sportdokter

Vandaag dus naar de sportdokter geweest ... een man die duidelijk weet waar hij het over heeft, maar het nieuws dat hij me gaf was niet zo goed: minstens 3 en waarschijnlijk 4 weken rust. Allez, wat betreft het lopen dan toch. Mijn schema voor de komende maand zal er dus als volgt uitzien: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend: fitness, 's avonds 1 uur op de hometrainer (toch 6 dagen in de week), en eveneens 6 x per week de buikspieren een half uurtje aan het werk zetten.

Daarna een 6-tal weken opbouwen om terug een beetje deftig te lopen, om dan de voorbereiding voor Dublin aan te vatten. Tussendoor evenwel de blogloop niet vergeten, want: belofte maakt schuld.

En ... voor ik het vergeet ... ik had ergens aan iemand via een blog beloofd om aan dr. Vervoort te vragen of het nu wél of niet een goed idee is om nà een looptraining de benen met ijskoud water wat te prikkelen, en voilà (de intonantie die hier past is er één van fierheid) ... ik ben het niet vergeten. Wat ik echter wel vergeten ben is aan wie ik het beloofd heb (ik moet toch op één manier mijn reputatie van vergeetachtige kwezel hoog houden!!).

Dus, aan zij die zich interesseren voor het 'koude water'-antwoord: na een gewone training is het goed om een wisseldouche te nemen (van ijskoud naar heet en weer terug, enkele keren herhalen, evenwel zonder noch het kookpunt, noch de het niveau van een industriële koelkast te ambiëren), en dit om een goede doorbloeding te stimuleren. Na een marathon of een lange intensieve duurloop van 2 à 3 uur kan een ijskoude douche wél helpen om de ultrakleine verwondingen (lees: microscopische scheurtjes) in de spier sneller te laten genezen.

Deze info is gratis voor de bezoekers van deze blog ... indien u dit leest zonder mijn blog te bezoeken ... dan bent u 'nen hééle straffe'

19:46 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16/05/2006

Bloemen noch kransen

Hmmmmmm ... blijkbaar zijn hyacinten een discutabel blogonderwerp. Moesten er toch noch amateurs voor zijn, dan verwijs ik met veel plezier door naar http://www.bakker-belgie.com/Catalog/Categorydetail.aspx?..., maar verder zullen jullie het met de bloemekes van moederdag moeten doen; geen fauna en/of floraspinsels meer hier.

Om toch nog een beetje de voeling met de sport te houden heb ik me gisteren, nà mijn obligate uurtje fitness, nog een halfuurtje op de hometrainer van het fitnesscenter gezet. Met een steunverband mocht ik van de dokter namelijk gerust wat kilometertjes wegtrappen ... na 10 minuutjes kwam de uitbater me vertellen dat, als ik er zin in had, uitzondelijk mocht gebruik maken van een spinningbike in de spinningzaal (er was toch geen les bezig). Ik zei hem dat ik dat wel apprecieerde (die fietsen zijn een klasse of 2 beter dan de toestelletjes in de 'gewone' zaal), maar het was blijkbaar niet dankzij mijn mooie ogen of appetijtelijke tanden dat dit privilege me te beurt viel ... die mens had gewoon schrik dat ik zijn fietske aan flarden aan het rijden was . Ik moet zeggen, ik was misschien niet veel afgevallen na mijn virtueel fietstochtje, maar ik was toch minstens 5 kg frustratie kwijt toen ik de pedalen losliet. Morgen heb ik afspraak bij dr. Vervoort (http://www.sportarts.be/), we zullen eens kijken wat hij me zoal kan wijsmaken ... uiteraard te volgen in deze blog (gelieve nu een eindtune à la Wittekerke in te beelden ...) ...

08:29 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15/05/2006

Stupidity

Ik heb voor mezelf even op een rijtje gezet wat de laatste 12 maanden op loopgebied waard zijn geweest ... en ik moet zeggen ... I feel stupid (kijk naar het plaatje hieronder waarom).

Een klein overzicht: in de voorbereiding naar de Marathon van Rotterdam 2005 kreeg ik een hamstringblessure na 6 weken voorbereiding. Hierdoor heb ik 6 weken niet kunnen lopen (letterlijk tot aan de marathondag zelf). Omdat ik niet graag opgeef heb ik hem toch maar gelopen, en al bij al viel dat nog mee. (3u41') Hierna heb ik nog enkele wedstrijdjes gelopen zonder noemenwaardige problemen. Omdat het dan ook zo lekker liep, had ik het plan opgevat om bij mijn 1ste Dodentocht deelname in augustus de 100k uit te lopen. Ik had aan een gemiddelde van 9.5k/u gedacht, maar na een 45k op 4u gelopen te hebben had ik misschien moeten inzien dat 't wat te snel ging. Wel, ik zag dat dus niet in, en toen ik even later in het veld voor de Palm brouwerij (halfweg-punt) nog wat extra gas wilde geven, misplaatste ik mijn voet ... gevolg: niet kunnen lopen tot begin maart 2006. In maart dus terug beginnen lopen, en omdat het gevoel eigenlijk direct terug goed zat, ben ik dan maar ineens beginnen voorbereiden voor de 20 van Brussel, met als bedoeling mijn tijd van vorig jaar op z'n minst te evenaren (1u32). Het gevolg staat al in deze blog: spierscheur, 2 weken inactiviteit, 2 trainingen terug gelopen, en weeral prijs.

Als ik het zo eens bekijk, heb ik eerder demotivatie nodig, vandaar onderstaande prent (voor meer van dit, kijk trouwens eens op  http://www.despair.com/viewall.html  , d'r staan er héél erg leuke tussen).

En seffens bel ik naar dr. Peter Vervoort, een sportarts uit Kessel, misschien kan die me reanimeren.

 

En vanaf nu ... alleen nog positieve berichten op deze blog ... BELOOFD!

 

12:03 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14/05/2006

Verdomme ...

... net terug van een rustige loop ... ik was van plan om een 12-tal km rustig te gaan open langs het kanaal Leuven - Mechelen: zo plat als de borst van een vergevorderde anorexiapatiënt, zo recht als liniaal en met dit weer een prachtige biotoop om met 3 kg vliegjes op je shirt terug thuis te komen. Uiteindelijk heb ik nog geen 4km kunnen lopen ... schiet me daar op net dezelfde plaats in m'n linkerkuit net dezelfde pijnscheut in die me 2 weken aan de kant heeft gehouden. 't Is of de duivel ermee gemoeid is!! Volgens de dokter zou de scheur zeker geen risico mogen vormen maar kon het nog zijn dat ik de ontsteking zou voelen ...

Enfin, misschien zou ik maar beter deze blog beginnen wijden aan een ander onderwerp ... van lopen zal er direct toch niets in huis komen .

Wat dachten jullie van onderwerpen zoals 'het kweken van hyacinten in extreme climatologische omstandigheden' of 'de geschiedenis van de ondertiteling van radioberichten'? Indien er genoeg interesse is in één van beide onderwerpen, wil ik me hier gerust in verdiepen om er een interessante blog rond te bouwen. Andere suggesties zijn natuurlijk ook steeds welkom!

22:27 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13/05/2006

rustdagje

Zoals gisteren gezegd, vandaag een rustdag. Het loopje van gisteren heeft geen sporen nagelaten, dus morgen kunnen we er terug tegenaan. En we zullen het dan maar ineens terug deftig aanpakken, dus letten we ook nog even op onze voeding (als ik door omstandigheden niet kan lopen heb ik precies steeds een neurotische dwang om dit met 'verkeerde' caloriëen te compenseren)

En om het loopgevoel weer helemaal terug te krijgen heb ik daarstraks in den Decathlon 2 nieuwe gelletjes meegebracht om eens uit te proberen tijdens de eerstvolgende serieuze duurloop ... een kinderhand is gauw gevuld, nietwaar!? ;-)

22:42 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12/05/2006

Herboren

Zààààààààlig ... vandaag terug kunnen lopen, én, voor de eerste maal in 5 weken, zonder pijn. De planning was om 5k te lopen op een half uurtje, kwestie van zeker niets te forceren, maar ja, mijn Polar zag dat het goed was (hartslag onderaan D1-zone), mijn Garmin wilde meer, het zonnetje scheen, de vogeltjes floten, de eendjes kwaakten, de krokodillen ... ahum ... ik wijk precies een beetje af ... enfin, 't ging me goed af, en dus heb ik maar den BTW erbij gelopen en uiteindelijk heb ik op de kop 9.5k gedaan, aan de beoogde 6'/k; niks moe, niks stijf, niks zuur, niks pijn (behalve aan mijn mondhoeken, want die hebben de ganse tijd omhooggekruld gestaan in een gelukzalige glimlach ). Morgen plan ik geen run in, om de reactie op de training van vandaag te kunnen analyseren, maar ik verwacht geen problemen.

Toch één klein minpunt aan vandaag ... deze namiddag moet ik de Toyota Ekiden wisselbeker die mijn team vorig jaar gewonnen heeft terug naar de organisatie brengen, want tegen half juni moet hij klaar zijn om (hopelijk) terug in onze handen te belanden. Uit pure nostalgie zal ik hier een foto van de cup bijposten, zodat hij toch nog altijd een beetje bij mij is ...

Aan allen die het weekend blogloos doorbrengen ... goe weekend, aan de anderen ... ook een goe weekend!

14:14 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11/05/2006

ring ring

Het onderstaande verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, die een uurtje  geleden hebben plaatsgevonden ...


Om half 9 vanmorgen nog even naar mijn huisarts gebeld ... 2 weken geleden kreeg ik te horen dat ik voor een 4-tal weken buiten strijd zou zijn, maar omdat een echo aantoonde dat er geen scheur was aan de achillespees (zoals eerst gevreesd) en ook de scheur aan de spier wonderbaarlijk meeviel, dacht ik misschien om toch nu al groen licht te krijgen .... en jawel ... morgen haal ik m'n sloefkes van stal en gaan we (rustig) een half uurtje lopen!!

't Zal deugd doen dat ik eens iets kan schrijven over een looptraining op deze blog . Moest de verkiezing voor 'grootste Belg' nog niet voorbij geweest zijn, 'k had direct mijn huisarts genomineerd, nu zal hij het met een dankbaar gebed moeten stellen.

'k Ga me van puur contentement zelfs een nieuw paar loopschoenen cadeau doen!

09:56 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10/05/2006

My kingdom - my kingdom for a run

Vanmorgen opende ik mijn schoenkast, en net toen ik mijn 'gewone leven'-schoenen wilde nemen, hoorde ik een klein stemmetje ... het klonkt ongeveer als "neem mij, neem mij, ...". Eerst dacht ik dat ik niet genoeg overrijpe stukjes had weggesneden van mijn dagelijkse banaan gisteren, maar toen ik nog eens goed luisterde, kon ik toch zeer duidelijk 2 stemmen horen, die steeds nadrukkelijker "neem mij, neem mij, ..." begonnen te zeggen, te roepen bijna. Ik dacht zelfs één enkele keer "neem mij, godverdomme" te horen, maar dat weet ik niet zeker. Toen ik 1 plank onder mijn netjes uitgestalde verzameling stadsschoenen piepte, zag ik plots waar het geluid vandaan kwam ... mijn Mizuno's keken me zo verwachtingsvol recht in m'n ogen, dat ik een krop in de keel kreeg.

Nog eventjes, makkers, nog eventjes en we gaan weer samen op pad ... ik heb Ruthje al beloofd dat we in Gierle 16 km in het zand gaan spelen, en jullie mogen zeker en vast mee.

Beloofd!

08:20 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09/05/2006

blogloop

Ik denk nog zo een dag of 6 en daarna ... YES ... terug lopen!

En meteen ook goed nieuws vanuit blogland: Ruthje neemt de organisatie van een tweede blogloop op zich ... 5 augustus in Gierle ... zo heb ik meteen een doel om naar uit te kijken ('t zal waarschijnlijk mijn eerste wedstrijd worden nà de spierscheur). De eerste blogloop in Harelbeke blijkt zo'n succes geweest te zijn ... 'k ben ne keer curieus

11:14 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08/05/2006

De kop is eraf

Ik heb nooit iets gezien in een blog, want geen tijd, geen interesse, geen panache, geen zinnige zaken om te vertellen, enfin, reden genoeg om 'geen blog' te beginnen. Maar omdat ik nu - JA, NET NU ... 4 weken voor de 20 van Brussel - een spierscheur heb opgelopen dacht ik om de voeling met de sport via internet te behouden, en zo kwam ik enkele interessante blogs tegen (zie de links die ik wel zal toevoegen maar 't zal niet voor vandaag zijn) met een schat aan informatie. En hier vervielen mijn vooroordelen, want 'geen tijd' werd 'spijtig genoeg wel tijd' want 'k kan niet trainen, 'geen interesse' werd 'grote interesse' want uit elke link en uit elk bericht kan je wel iets leren, 'geen panache' werd ... ok, dat blijft  ... en 'geen zinnige zaken', da's eigenlijk zever want 't gaat niet om zinnige zaken te vertellen, maar wel om zaken te vertellen tout court. Neem alles wel met een korreltje zout (allez, de berichtjes dan toch), want ik moet tijdens het normale leven al serieus genoeg doen. Grtz aan allen en tot blogs!

15:18 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |