17/05/2006

Het leven zoals het is - de sportdokter

Vandaag dus naar de sportdokter geweest ... een man die duidelijk weet waar hij het over heeft, maar het nieuws dat hij me gaf was niet zo goed: minstens 3 en waarschijnlijk 4 weken rust. Allez, wat betreft het lopen dan toch. Mijn schema voor de komende maand zal er dus als volgt uitzien: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend: fitness, 's avonds 1 uur op de hometrainer (toch 6 dagen in de week), en eveneens 6 x per week de buikspieren een half uurtje aan het werk zetten.

Daarna een 6-tal weken opbouwen om terug een beetje deftig te lopen, om dan de voorbereiding voor Dublin aan te vatten. Tussendoor evenwel de blogloop niet vergeten, want: belofte maakt schuld.

En ... voor ik het vergeet ... ik had ergens aan iemand via een blog beloofd om aan dr. Vervoort te vragen of het nu wél of niet een goed idee is om nà een looptraining de benen met ijskoud water wat te prikkelen, en voilà (de intonantie die hier past is er één van fierheid) ... ik ben het niet vergeten. Wat ik echter wel vergeten ben is aan wie ik het beloofd heb (ik moet toch op één manier mijn reputatie van vergeetachtige kwezel hoog houden!!).

Dus, aan zij die zich interesseren voor het 'koude water'-antwoord: na een gewone training is het goed om een wisseldouche te nemen (van ijskoud naar heet en weer terug, enkele keren herhalen, evenwel zonder noch het kookpunt, noch de het niveau van een industriële koelkast te ambiëren), en dit om een goede doorbloeding te stimuleren. Na een marathon of een lange intensieve duurloop van 2 à 3 uur kan een ijskoude douche wél helpen om de ultrakleine verwondingen (lees: microscopische scheurtjes) in de spier sneller te laten genezen.

Deze info is gratis voor de bezoekers van deze blog ... indien u dit leest zonder mijn blog te bezoeken ... dan bent u 'nen hééle straffe'

19:46 Gepost door Geert | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

oei amai, 4 weken niet lopen. 'k Zou zot worden! En bedankt voor die tip (en neen, je had hem niet aan mij beloofd)!

Gepost door: Ruthje | 17/05/2006

een goeie sportdokter is veel waard. Een gewone dokter kent meestal veel te weing van sportletsels af (eigen ervaring). Dat zal efkes doorbijten zijn. Wat betreft het koude water... ik gok op sven.

Gepost door: johan | 17/05/2006

Koude douche! Dag Geert,
Zoals Johan al suggereerde, ik was het! Hartelijk dank voor de info, ik blijf wisseldouches nemen na trainingen en misschien neem ik na een volgende marathon wel eens een ijsbad (hoewel, brr...). Van ganser harte een héél goed herstel toegewenst. Sven

Gepost door: Sven | 17/05/2006

Volgens mij krijgt die enveloppe zodanig gewicht dat het kleven van een postzegel wel degelijk nodig is om die enveloppe op zijn bestemming te krijgen door het toenemende gewicht per postzegel. Toch zo stom nog niet hé

Gepost door: RuneScape Money | 01/08/2009

De commentaren zijn gesloten.